Wat is HDMI?

Wat is HDMI?

De afkorting HDMI staat voor High-definition multimedia interface. Je gebruikt een HDMI-kabel voor het transporteren van digitale audio- en videosignalen van een apparaat naar een beeldscherm.

Zo heeft een cameraman een HDMI-aansluiting bijvoorbeeld nodig om zijn materiaal digitaal te kunnen overzetten naar een monitor. Hiermee wordt een analoge omzetting eenvoudig omzeild. Dit heeft niet alleen een beter eindresultaat tot gevolg, maar zorgt er ook voor dat je het hele proces binnen no time kan doorlopen. Hiervoor geldt echter wel dat de HDMI-kabel niet te lang mag zijn. Dat kan namelijk afdoen aan de kwaliteit.

Een HDMI-kabel aanschaffen als cameraman

Bij het aanschaffen van een HDMI-kabel als cameraman zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet je kijken wat voor aansluiting je nodig hebt. Er zijn namelijk verschillende varianten en niet elke kabel past op elke camera. Daarnaast is ook de lengte van belang. In de meeste situaties is 2 meter meer dan genoeg. Voor dit product geldt: hoe langer de kabel, hoe groter het risico op ruis. Tot slot moet je bepalen welke bandbreedte het beste past bij jouw doeleinden. Over het algemeen is 10,2 gb per seconde meer dan genoeg voor een cameraman.

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot (MA Film Studies) is met 12+ jaar ervaring en meer dan 1200 bedrijfsvideo's op zijn naam één van de meest ervaren specialisten op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van ervaren video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en (internationale) organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met inhoudelijk sterke video's.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Meer over de missie van Pro Motion Film ->

Kickstart je videoproducties en videomarketing

Geef je videoproducties en videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

Met onze e-book masterclasses willen we jou de juiste stappen en tools aanreiken om zelf succesvolle video's te maken.

Complete bundel met 7 onmisbare e-books:

 • Module 1. Filmen met je smartphone
 • Module 2. Perfecte video's monteren
 • Module 3. IJzersterke scripts schrijven

 • Module 4. Blauwdruk succesvolle videomarketing

 • Module 5. Onweerstaanbare interviews maken

 • Module 6. Geld verdienen met YouTube

 • Module 7. Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Meer dan 500 pagina's vol met hands-on tips en praktische oefeningen.

Claim hier de complete PMF Bundle.

Nu voor slechts €49.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

 • PMF Complete Bundle

  PMF Complete Bundle

  Vergroot je naamsbekendheid, maak van kijkers fans en verkoop sneller en meer met video. Deze 7 onmisbare e-books onthullen alle geheimen.

  664,- 69,- -90%