Wat is HDMI?

De afkorting HDMI staat voor High-definition multimedia interface. Je gebruikt een HDMI-kabel voor het transporteren van digitale audio- en videosignalen van een apparaat naar een beeldscherm.

Zo heeft een cameraman een HDMI-aansluiting bijvoorbeeld nodig om zijn materiaal digitaal te kunnen overzetten naar een monitor. Hiermee wordt een analoge omzetting eenvoudig omzeild. Dit heeft niet alleen een beter eindresultaat tot gevolg, maar zorgt er ook voor dat je het hele proces binnen no time kan doorlopen. Hiervoor geldt echter wel dat de HDMI-kabel niet te lang mag zijn. Dat kan namelijk afdoen aan de kwaliteit.

Een HDMI-kabel aanschaffen als cameraman

Bij het aanschaffen van een HDMI-kabel als cameraman zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet je kijken wat voor aansluiting je nodig hebt. Er zijn namelijk verschillende varianten en niet elke kabel past op elke camera. Daarnaast is ook de lengte van belang. In de meeste situaties is 2 meter meer dan genoeg. Voor dit product geldt: hoe langer de kabel, hoe groter het risico op ruis. Tot slot moet je bepalen welke bandbreedte het beste past bij jouw doeleinden. Over het algemeen is 10,2 gb per seconde meer dan genoeg voor een cameraman.