Wat is interne videocommunicatie?

Interne video communicatie

Interne videocommunicatie is een proces van verzenden en ontvangen van videoboodschappen tussen werknemers binnen een organisatie. Dit type communicatie kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals training, marketing, of zelfs gewoon het intern delen van informatie.

Door interne videocommunicatie te gebruiken kunnen organisaties de efficiëntie en samenwerking tussen werknemers verbeteren. Bovendien kan dit type communicatie helpen bij het opbouwen van relaties en vertrouwen binnen een organisatie.

Wat voor video's kun je maken?

Er zijn veel verschillende soorten video's die gebruikt kunnen worden voor interne videocommunicatie. Je zou bijvoorbeeld een trainingsvideo kunnen maken om nieuwe werknemers te helpen bij het leren kennen van je organisatie en haar procedures. Je kunt ook een marketingvideo maken om informatie over je producten of diensten met werknemers te delen. Je kunt ook gewoon een video maken om informatie intern te delen tussen werknemers.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van interne videocommunicatie?

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van interne videocommunicatie. Ten eerste kan deze vorm van communicatie de efficiëntie binnen een organisatie helpen verbeteren. Door videoboodschappen te gebruiken kunnen werknemers sneller en gemakkelijker informatie ontvangen dan wanneer ze die in een document of e-mail zouden lezen. Ten tweede kan deze type communicatie kan de samenwerking tussen werknemers verbeteren. Door videoboodschappen te delen kunnen werknemers elkaars reacties en antwoorden zien, waardoor ze elkaars perspectief beter kunnen begrijpen. Ten slotte kan interne videocommunicatie helpen bij het opbouwen van relaties en vertrouwen binnen een organisatie. Door deze vorm van communicatie te gebruiken kunnen werknemers zich meer met elkaar verbonden voelen en geïnvesteerd in hun werk.

Wat zijn enkele tips voor het gebruik van interne videocommunicatie?

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het gebruik van interne videocommunicatie. Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de video's die je maakt van hoge kwaliteit en professioneel zijn. Slecht gemaakte video's kunnen een negatief beeld geven van je organisatie als geheel. Ten tweede, moet je nadenken over het doel van de video voordat je hem maakt. Zorg ervoor dat de video relevant en nuttig is voor de werknemers aan wie je hem stuurt. Ten slotte moet je nadenken over hoe je de video gaat verspreiden. Stuur je hem per e-mail naar de werknemers? Op het intranet van je organisatie plaatsen? Er zijn verschillende manieren om video's te verspreiden, zorg er dus voor dat je de beste optie kiest voor jouw behoeften.

Aan de slag met interne videocommunicatie

Door professionele video's van hoge kwaliteit te laten maken, kun je ervoor zorgen dat je werknemers op een snelle en gemakkelijke manier de informatie krijgen die ze nodig hebben. Door bovendien na te denken over het doel van de video voordat je hem maakt, kun je ervoor zorgen dat hij relevant en nuttig is voor je werknemers. Een professioneel videoproductie bedrijf kan je hier mee helpen.

Neem contact op voor meer informatie

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot (MA Film Studies) is met meer dan 12 jaar ervaring en 1200+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van ervaren video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en (internationale) organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met inhoudelijk sterke video's.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Meer over de missie van Pro Motion Film ->

Kickstart je videoproducties en videomarketing

Geef je videoproducties en videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

Met onze e-book masterclasses willen we jou de juiste stappen en tools aanreiken om zelf succesvolle video's te maken.

Complete bundel met 7 onmisbare e-books:

 • Module 1. Filmen met je smartphone
 • Module 2. Perfecte video's monteren
 • Module 3. IJzersterke scripts schrijven

 • Module 4. Blauwdruk succesvolle videomarketing

 • Module 5. Onweerstaanbare interviews maken

 • Module 6. Geld verdienen met YouTube

 • Module 7. Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Meer dan 500 pagina's vol met hands-on tips en praktische oefeningen.

Claim hier de complete PMF Bundle.

Nu voor slechts €49.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

 • PMF Complete Bundle

  PMF Complete Bundle

  Vergroot je naamsbekendheid, maak van kijkers fans en verkoop sneller en meer met video. Deze 7 onmisbare e-books onthullen alle geheimen.

  664,- 69,- -90%