4 onmisbare video’s voor je bedrijf en hoe je deze effectief online kunt brengen

Wij ondernemers kennen misschien nog niet allemaal het belang van video's. Vroeger was het voornamelijk blogs en tekstuele content die we gebruikte om klanten naar onze website te trekken of om producten te verkopen. Tegenwoordig is het gebruik van video's echt onmisbaar, en we mogen daarom niet achterblijven. Om echt indruk te maken zijn er verschillende video's die je zou moeten laten maken. Lees verder over de soorten video's die je kunt maken en hoe je deze met de juiste webhosting effectief online kunt brengen.

Bedrijfsfilm

Een bedrijfsfilm laten maken is dé manier om jouw bedrijf of organisatie te promoten en jouw publiek te laten zien wie jij bent en wat je doet. Het is een kans om de essentie van jouw bedrijf te laten zien, om het verhaal van jouw bedrijf te vertellen, om jouw producten of diensten te presenteren, om jouw team en bedrijfscultuur te tonen en om klanten aan het woord te laten. Daarnaast kun je jouw bedrijf in actie laten zien, zodat het publiek een visueel beeld krijgt van jouw werkzaamheden. Een goed gemaakte bedrijfsfilm kan jouw boodschap krachtig overbrengen en jouw merk versterken, waardoor het een waardevol instrument is in jouw marketingstrategie. Vergeet niet om een video webhosting service in te schakelen, want anders kun je deze video alsnog niet laten zien aan je publiek.

Promotiefilm

Een promotiefilm laten maken is een effectieve manier om een nieuw product, dienst, evenement of andere grote gebeurtenis te lanceren en te promoten. Met een goed geproduceerde film kun je je doelgroep aanspreken en hen overtuigen van de waarde en relevantie van wat je aanbiedt. Het tonen van de film op je website, social media kanalen of tijdens een beurs versterkt bovendien je professionele uitstraling.

Productvideo

Met een productvideo laten maken geef je jouw webshop of website een extra dimensie en creëer je vertrouwen bij je bezoekers. Met behulp van een video kun je niet alleen visueel tonen hoe het product eruit ziet, maar ook de werking ervan, de installatie- of montageprocedure, de bijbehorende geluiden en zelfs het gebruiksgemak demonstreren. Op deze manier kunnen kijkers de volledige beleving van het product ervaren. Productvideo's brengen je product tot leven, en dit zal een snellere aankoop stimuleren. En het beste? Wanneer je deze video koppelt aan je webshop, zullen je producten beter gevonden worden. Het is wel belangrijk om een goede webshop te hebben en de juiste webhosting die deze video's ondersteunt.

Instructiefilm

Een instructiefilm laten maken is een herkenbaar communicatiemiddel dat verschillende kenmerken vertoont. Allereerst heeft een uitlegvideo vaak een wat langere duur, omdat het de tijd neemt om de informatie uitgebreid en begrijpelijk over te brengen. Daarnaast kan een uitlegvideo complexe materie inzichtelijk maken op een manier die moeilijk te begrijpen zou zijn met alleen tekstuele uitleg. Ten slotte heeft een uitlegvideo vaak een zakelijke stijl en 'tone of voice', waardoor het een professionele uitstraling heeft. Een uitlegvideo is geschikt om theoretische informatie, zoals ingewikkelde processen, op een begrijpelijke wijze over te brengen. Dus, ga aan de slag met deze video's, en zorg ervoor dat je deze op de juiste manier online brengt. Een webhosting bureau kan je hierbij helpen.

Waarom kiezen voor een webhosting bureau?

Veel ondernemers "embedden" bedrijfsvideo's op hun website vanaf YouTube. Dit houdt in dat de video wordt gehost en afgespeeld via YouTube, maar wel op de website van het bedrijf wordt getoond. Het voordeel hiervan is dat het videobestand niet de server van je website belast.

Het nadeel is alleen dat de kijker kan doorklikken naar YouTube en jouw website verlaat. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Ook vinden sommige ondernemers dat het professioneler en mooier overkomt om een video rechtstreeks vanaf de website af te spelen.

In dit geval is het belangrijk dat de hosting van je video goed is geregeld.

Zelfs als je een speciale server of virtuele computer hebt, kan een video je server behoorlijk zwaar belasten, zelfs met een klein aantal bezoekers. Een gewone webpagina met plaatjes is meestal maar een paar megabytes groot, maar één video van hoge kwaliteit neemt al snel meer dan 100 megabytes in beslag. Dus als je maar tien bezoekers hebt die één minuut lang een HD-video bekijken, dan heb je al één gigabyte aan servercapaciteit nodig. Met dezelfde capaciteit zouden duizend of zelfs meer bezoekers alleen naar een pagina met plaatjes en tekst kunnen kijken. Het probleem is dat video's veel meer vragen van je server dan tekst. Als je video's op je website plaatst, kan dat ervoor zorgen dat je server het moeilijk krijgt. Daarom is het belangrijk om een speciale plek te hebben waar je je video's kunt uploaden en delen met je bezoekers. Zo voorkom je dat je server traag wordt of zelfs crasht. En dit is precies wat een webhosting bureau voor jou kan betekenen.

Zorgen voor voldoende servercapaciteit

Een webhosting bureau heeft voldoende servercapaciteit om ervoor te zorgen dat je video's soepel en efficiënt worden geleverd. Video's vereisen aanzienlijke bandbreedte om te streamen zonder haperingen. Een webhosting bureau kan de benodigde bandbreedte leveren op basis van factoren zoals de verwachte bezoekersaantallen, de kwaliteit van de video's en het aantal gelijktijdige streams. Ze zorgen er in principe voor dat je video's vlot kunnen worden afgespeeld, zelfs bij een groeiend aantal kijkers. Daarnaast nemen video's over het algemeen veel opslagruimte in beslag, vooral als je veel videocontent hebt of als je werkt met hoge resoluties. Een webhosting bureau kan de benodigde opslagcapaciteit leveren. Je hostingomgeving moet ook voldoende rekenkracht hebben om video's snel en responsief te leveren. Een webhosting bureau kan de laadtijden van video's minimaliseren.

Wat zijn de valkuilen als je zelf je video's upload?

Het zelf online uploaden van video's kan valkuilen met zich meebrengen. Je kunt zelf namelijk niet makkelijk voor voldoende bandbreedte en opslagruimte zorgen. Hiervoor moet je een eigen server aanschaffen en deze ook zodanig instellen dat het schaalbaar is. Je zult dus moeite hebben om het schaalbaar te maken, en dit is natuurlijk wel iets dat je graag wilt als je veel kijkers verwacht. Het wordt dus een uitdaging om trage laadtijden te voorkomen en het streamen van de video's dus toegankelijk te maken voor een groeiend aantal bezoekers. Tot slot zul je zelf moeten zorgen voor de beveiliging van de video's. Je moet deze aspecten echt even goed doornemen voordat je besluit om de hosting van je video's in eigen handen te nemen.

Conclusie

Het is erg waardevol om een bedrijfsfilm, promotiefilm, productvideo en uitlegvideo te maken, maar hiervoor heb je een sterke webhosting partner nodig. Op deze manier hoef jij je nergens zorgen over te maken en kunnen mensen wereldwijd jouw video's streamen. En dat wil je, toch?

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Laat je bedrijf sneller groeien met video. Claim nu de gratis whitepaper en ontdek hoe je video voor je laat werken.