De beste videobewerkings tool voor beginners

Videomarketing is een fenomenale strategie die verschillende merken gebruiken voor het succesvol adverteren van hun producten en diensten. De enorme evolutie van de technologie als geheel heeft geleid tot een groot aantal opties voor marketeers. Merken moeten er echter voor zorgen dat ze alleen de meest krachtige tools gebruiken om ervoor te zorgen dat ze hun doelgroep bereiken.

Online kun je meerdere online video editing tools vinden, waarvan we er in dit artikel graag 1 in het bijzonder toelichten: InVideo.

InVideo is namelijk een toonaangevende tool voor het bewerken van video's, die het voor marketeers gemakkelijker heeft gemaakt om impactvolle en informatieve video's te maken zonder veel moeite te hoeven doen. Lees verder voor meer informatie over hoe je als beginner InVideo kunt gebruiken om video's te bewerken.

Wat is InVideo precies?

InVideo is een onderscheidende videobewerkingstool waarmee je een aantal van de meest hoogwaardige video's kunt maken, zonder dat je enige technische kennis of ervaring met video's editen nodig hebt. De uitzonderlijke reeks sjablonen die InVideo biedt, geeft elke beginner of professional de kans om in slechts 5 minuten boeiende inhoud te maken.

Professionele editors kunnen gebruikmaken van de aanpassingsfunctie en hun ideale video's maken op een blanco sjabloon. Beginners kunnen daarentegen video's maken door een geschikte sjabloon te kiezen uit een breed scala aan opties. Met de premium sjablonen kun je een heel persoonlijk en rauw tintje aan je video's toevoegen.

InVideo beschikt bovendien over een automatische conversiefunctie voor blogs naar video. Zoals de naam al doet vermoeden, kunnen gebruikers hun geschreven inhoud moeiteloos omzetten in video-inhoud zonder veel moeite te hoeven doen. Voeg enkele van de meest unieke visuele effecten toe aan je tekst-naar-video-inhoud en laat je publiek versteld staan.

Video templates

Tegenwoordig wordt video-inhoud gemaakt voor een breed scala aan platforms, te beginnen met Instagram, Facebook, WhatsApp, Twitter, enzovoort. Elk platform heeft een onderscheidende beeldverhouding.

Bovendien heeft elk platform ook onderscheidende vereisten voor videolengte. InVideo is erop gericht om je ervaring zo probleemloos mogelijk te maken. Je kunt sjablonen vinden voor alle sociale-mediaplatforms met specifieke beeldverhoudingen en vereisten voor video duur.

Met InVideo kun je boeiende video's maken die aansluiten bij jouw persoonlijke advertentie behoeften. InVideo biedt een interactieve gebruikersinterface, in tegenstelling tot de meeste geavanceerde bewerkingstools. De cloudgebaseerde editor werkt uitstekend om gebruikers te helpen out of the box video's te maken. Met de baanbrekende tool kun je je marketingstrategie een boost geven en uiteindelijk je merk optimaal succes brengen.

Functies van InVideo

InVideo beschikt over een aanzienlijk aantal aantrekkelijke functies die bedoeld zijn om video editing zo moeiteloos mogelijk te maken. Ontdek hieronder enkele van de belangrijkste kenmerken van de bewerkingstool:

1. Samenwerken met meerdere leden

Een van de meest opvallende kenmerken van InVideo is dat meerdere leden van één team kunnen samenwerken voor het maken van video's. Elke wijziging die elk lid in het videobestand aanbrengt, wordt handig in realtime opgeslagen. Dit maakt het gemakkelijk voor marketingteams om tegelijkertijd hun creativiteit aan hun video's toe te voegen en de meest impactvolle video mogelijk te maken.

Teamleden toevoegen
Voordelen Invideo

2. Ongeëvenaarde nauwkeurigheid van snelheidsverandering

Een ander opvallend kenmerk van deze video bewerkingstool is dat het een ongeëvenaarde nauwkeurigheid biedt als het gaat om het snel wijzigen van je videoclips. Of je nu het tempo van jouw video wilt verhogen of deze wilt omzetten in slow motion, je kunt dit met beperkte inspanning doen. InVideo biedt bovendien een aanzienlijk hoge precisie bij het samenvoegen en bijsnijden.

3. Breed scala aan verbeteringsopties

InVideo is een vrij veelzijdige bewerkingstool met verschillende verbeteringsopties als het gaat om het maken van masks, collages en zelfs meme-videos. Je kunt de inhoud verder aanpassen voor specifieke sociale-mediaplatforms zoals Instagram, Twitter en Facebook.

4. Tekstuele materie toevoegen

Het toevoegen van tekstmateriaal is een uitstekende manier om het voor je publiek gemakkelijker te maken om je video's te bekijken. Iedereen die tekstmateriaal aan zijn video's wil toevoegen, kan dit doen door de gevarieerde opties voor tekst overlays van InVideo te gebruiken. Verder kun je toegang krijgen tot een groot aantal sjablonen voor lettertype-citaten, letter groottes, letterstijlen en letterkleuren.

5. Krijg toegang tot meerdere sjablonen

Daarnaast kun je uit verschillende opties de juiste sjabloon voor je merk kiezen. Een van de grootste en onverslaanbare functies van InVideo is dat het een groot aantal sjablonen biedt voor gebruikers om aan hun marketing behoeften te voldoen. Je kunt toegang krijgen tot ongeveer 4.000+ sjablonen die grondig zijn georganiseerd in verschillende secties, zodat je met minimale inspanning de meest geschikte kunt kiezen.

Bekijk hier anders ook even de editor tutorial:

6. Overvloedige op thema's gebaseerde visuele effecten

Een andere toegevoegde waarde is dat InVideo een groot aantal op thema's gebaseerde visuele effecten biedt om videobewerking onvergetelijk en gewoonweg ook heel leuk te maken. Van stickers, invoegbare vormen tot visuele effecten. Je kunt hiermee met weinig moeite de meest verbluffende video's maken.

7. Compatibiliteit met 70+ talen

Met InVideo kunnen gebruikers video's maken in meer dan 70 talen. Marketeers kunnen een voorsprong krijgen op hun marketingstrategie door een vrij groot publiek te bereiken. Ontwerp video's van hoge kwaliteit in de talen waarin je actief bent.

8. Sociale-media gemeenschappen

Gebruikers die net begonnen zijn met het maken van video's, kunnen gebruikmaken van de sociale-media communities van InVideo. Deze communities spelen een cruciale rol en helpen je uit te vinden hoe de tool werkt. Leer diepgaand over hoe je enkele van de meest fenomenale en impactvolle video's kunt maken voor je doelgroep.

Kies je gewenste formaat
Wide, vierkant of verticaal

Bottom Line

InVideo is een redelijke bewerkingstool die niet alleen kosteneffectief is, maar ook een uitstekende keuze voor het maken van aantrekkelijke video's. Een video laten maken door en professioneel videoproductie bureau is in dit geval niet nodig. Er is een overvloed aan plannen waaruit gebruikers kunnen kiezen op basis van hun behoefte. Of je nu een beginner of een pro bent, je kunt er zeker van zijn dat je vanaf het begin premium video's kunt maken en aantrekkelijke sjablonen kunt gebruiken

Kleine en middelgrote bedrijven zouden zeker moeten overwegen om deze bewerkingstool te gebruiken om enkele van de meest aansprekende video's te maken. Het businessplan is ideaal voor gebruikers die video's willen maken om hun producten en diensten op de markt te brengen.

Probeer InVideo hier

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Laat je bedrijf sneller groeien met video. Claim nu de gratis whitepaper en ontdek hoe je video voor je laat werken.