Drone beelden laten maken? 10 money shots

Sinds de introductie van de drone als videocamera is de populariteit van drone videocontent sky rocket hard omhoog gegaan. Ook voor bedrijven die een professionele video willen laten maken, zijn drone beelden uitermate populair. Een bedrijfsfilm laten maken is leuk, maar een bedrijfsfilm met drone beelden heeft iets bovennatuurlijks.

Waarom zijn drone beelden zo populair?

Er is een logische verklaring voor de populariteit van drone opnames. Namelijk dat we dit soort beelden niet met onze eigen ogen kunnen ervaren. Daardoor hebben drone beelden iets magisch en geven ze een hoge attractiewaarde.

Met welke drone beelden kun je scoren?

Laten we een studie los op het gebruik van drone beelden in een video, dan zijn er wat ons betreft 10 "money shots" die we heel vaak terug zien komen. Dit zijn drone beelden die we zelf ook vaak opnemen. Ga je zelf aan de slag met drone beelden, dan is het zeker slim om een paar van deze beelden in je video te verwerken.

1. Het openingsshot

Wil je meteen de aandacht trekken? Niets is mooier dan gelijk uitpakken met een openingsbeeld waarbij de drone naar het onderwerp van je film toe vliegt. Denk aan een gebouw of een persoon.

Als een havik die op zijn prooi afvliegt. Van veraf naar dichtbij. Dit is een establishing shot en onderwerp-introductie tegelijkertijd! Een betere inleiding krijg je niet als je met video wilt opvallen. Dit opeingsshot triggert je kijker meteen.

2. Op ontdekkingsreis

Drone beelden laten maken langs een object of gebouw omhoog is ook een echte money maker. We gaan met dit type shot als ware op avontuur en weten niet waar het drone beeld precies eindigt. Als kijker weet je niet wat er gaat komen. Zo'n shot is heel gaaf als follow up van het openingsshot of als een shot tussendoor.

3. Tracking shot

Drone beelden laten maken van een bewegend onderwerp leveren ook de mooiste plaatjes op. Denk aan een tracking shot van een auto door een plattelandsweggetje. Hierbij is het de kunst om je onderwerp continue in hetzelfde deel van je shot te houden. Dus de drone moet even snel vliegen als het onderwerp dat beweegt.

4. Ronddraaien

Is er niets om te volgen omdat je een niet-bewegend object filmt? Dan laat je de drone bewegen. Een heel gaaf shot is om de drone rondjes te laten vliegen rondom het object. Zo maak je iets wat relatief saai is, zoals deze gras-zandheuvel (opnames van een bouwproject) toch aangenaam om naar te kijken

5. Shot van bezinning

Even een rustpauze halverwege je video inlassen? Dat werkt echt. Je wilt niet in sneltreinvaart een hele video doorrazen. Niets is mooier dan opeens in je verhaal even weg te knippen naar een drone beeld. Maak hier dan een rustig beeld van. Even genieten van het uitzicht. En weer door met de video.

6. Birdseye view-spin around

Bij dit shot hangt de drone recht boven de grond. Google Maps is er niets bij. Laat de drone stijl omhoog gaan, of om het nog meer production value te geven: een combinatie van een tilt omhoog en ronddraaiende beweging, zoals in dit voorbeeld.

7. In en rondom een gebouw filmen

Als je de skills er voor hebt is het ook heel gaaf om door een kleine ruimte te vliegen. Dit levert standpunten op die je met je eigen ogen niet kunt zien, bijvoorbeeld als het een gebouw is met een hoog plafond.

Dit is ideaal voor kantoor impressievideo's. Je kunt ook luchtopnames van het gebouw gebruiken als mooi overgangsbeeld tussen twee scenes in. Zoals in deze video.

8. Speed up shot

Een ander gaaf effect is het versnellen van het drone shot.

Omdat een drone zichzelf stabiliseert zal zo'n versnelling er heel vloeiend en gelikt uitzien. Van een speed up naar een slowmo: spelen met de tijd zorgt voor fantastische drone beelden. Dit hebben we in het eerste en zeste drone fragment ook toegepast.

In het openingsbeeld gebruiken we kort een speed up effect.

9. De natuur in

We gaan graag met z'n allen de natuur in. Op vakantie of op je vrije dag.

Daarom werken mooie natuurbeelden in een drone video ook zo goed. Planet Earth achtige taferelen zeg maar. Dit geeft ons een gevoel van vrijheid. Fijn om naar te kijken.

10. Eindbeeld

Ieder begin heeft een eind. Natuurlijk is het eindbeeld van je video ook, jawel: een drone beeld. In dit geval is het een klassieker om terug te grijpen naar het openingsbeeld. Maar dan omgekeerd, dus een beeld waarbij je van het onderwerp afvliegt. Je logo verschijnt langzaam in beeld, strik er omheen Dat blijft hangen.

Ik hoop dat deze 10 voorbeelden je op weg helpen met het maken van fantastische drone beelden.

Wil je de drone opnames uitbesteden?

Klik hieronder voor de voordelen van het laten maken van een drone video.

Drone video laten maken

Winstgevende videocontent

Download gratis onze whitepaper met dé 12 tips voor succesvolle videocontentmarketing

Pro Motion Film

Meer dan acht jaar ervaring in videoproductie

Gratis advies over videocontent?

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!