Filmen met een Canon Cinema EOS camera

De Canon Cinema EOS familie bestaande uit de Canon EOS C100. C300 (+ C300 Mark II) en C500 met 8,3 Megapixel Super 35 mm CMOS-sensor is een zeer populaire camera onder de huidige generatie videografen. Bekijk hier drie testopnamen die allen laten zien dat de Canon Cinema een zeer geschikte camera is voor allround filmmakers!

Filmen met canon EOS camera
Canon C100 camera

Dual Pixel AF

Met de Canon C100 als instapmodel (al te koop vanaf € 3.000,- ) is deze cameraserie van Canon erg populair onder de zelfstandige filmmakers. Uitgerust met de Dual Pixel AF upgrade, heeft de camera een snelle en krachtige continue autofocus. De EOS C100 is de eerste camcorder met deze AF technologie. Bekijk hier een review van de Dual Pixel AF:

Auto Focus test:

Bron: Onyx Cinema

Weinig ruis

Voor opnamen in het donker (low light) is de Canon EOS Cinema serie ook uitermate geschikt. Je kan een lichtcrew meenemen, of je Canon C100. In veel gevallen is de Canon C100 (natuurlijke belichting) zelfs een betere keuze. De C100 heeft een hoge gevoeligheid (ISO-waarden tot 102.400) en zeer weinig ruis.

Bekijk hier low light opnamen met de Canon EOS C100:

Canon C100 + Low Light:

Bron: Fenchel & Janisch Filmproduktion GbR

Slow motion

Tot slot kan je met de camera ook nog eens goed slow motion filmen in 50i fps (720p). Gebruik een shutterspeed van 100, zet de frame rate in de montage om naar 25 fps en je hebt prachtige slow motion opnamen! Bekijk hier opnamen in slow motion:

Canon C100 - Slow Motion functie

Bron: Kevin Larson Productions

Wij filmen een groot deel van onze video's met de Canon C100. Ben je geinteresseerd in filmopnamen met de Canon C100, dan kan je ons altijd een berichtje sturen! Neem hier contact met ons op!

Canon C100 video's van Pro Motion Film

De video's hieronder zijn opgenomen met een Canon C100 camera:

Over de auteur

Niels de Groot (MA Film Studies) specialiseert zich sinds 2011 in videoproductie en videocontentmarketing. Hij is werkzaam als cameraman-regisseur, editor en uitvoerend producent. Zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film helpt de zichtbaarheid van ondernemers, merken en organisaties te versterken. Aan de hand van goede videocontent, uiteraard. Met als doel: het genereren van meer bezoekers, klanten, fans en omzet.

Lees het interview met Niels de Groot met tips over het uitbesteden van video ->

Connect met Niels op LinkedIn ->

Bekend van

Videoproductie artikelen

Pro Motion Film

10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!