Cameraman gezocht? Waarom wij je goed kunnen helpen bij je filmopnamen

Als je een video wilt maken dan kan je het beste een cameraman inhuren die van alle markten thuis is. Een cameraman die ook bekend is met regie, productie en montage en zich aan iedere situatie kan aanpassen. Het is tegenwoordig steeds gebruikelijker om met zo'n one man band te filmen. Je hebt vaak geen cameraploeg meer nodig.

Vijf voordelen van een all-round cameraman

1. Cameraman die alles kan

Je wilt een cameraman inhuren die meer dan alleen mooie beelden filmt. Iemand met regie ervaring die jou of de acteurs ook inhoudelijk ondersteunt. Bijvoorbeeld samen sparren over de presentatieteksten en hoe je een boodschap het beste kunt overbrengen. Of over je houding in beeld en hoe je haar zit. Een cameraman die je optimaal helpt en met je meedenkt.

Behalve het camerawerk moet ook de belichting en het geluid goed zijn. Ook hier heeft een professionele cameraman verstand van.

De cameramensen waarmee wij werken zijn regisseur, cameraman, geluidsman en producer in één en daardoor kunnen ze snel en voordelig hun werk voor je doen. Omdat ze zelfstandig werken is er minder afleiding op de set.

5 voordelen van all-round cameraman
Professionele cameraman

2. Een cameraman die weet hoe je een verhaal moet vertellen

Tegenwoordig zijn cameramensen ook steeds meer marketeers en scenarioschrijvers geworden.

Omdat ik bijvoorbeeld zelf als cameraman wekelijks bezig ben met opnames en dagelijks contact heb met productiehuizen, marketingafdelingen en reclamebureau's, weet ik inmiddels goed hoe je met beeld een mooi verhaal kunt vertellen en hoe videomarketing werkt.

Hoe kun je een specifieke doelgroep het beste bereiken? Vanuit hun praktijkervaring weten professionele cameramensen als geen ander hoe film werkt. Of ze nu filmen voor klanten die een promotiefilm laten maken of aan een documentaireproject werken.

Cameraman filmt een bedrijfsvideo
Cameraman filmt bedrijfsfilm

3. De juiste apparatuur voor ieder moment

Er is ontzettend veel filmapparatuur op de markt. Dat heeft zo zijn voor- en nadelen. Het voordeel is dat je voor iedere situatie wel een andere cameralens hebt. Het nadeel is dat je dus wel moet weten welke apparatuur je wanneer moet gebruiken. En die apparatuur moet je ook bij je hebben.

Het is belangrijk dat de cameraman altijd een complete cameraset mee neemt en deze aan iedere situatie kan aanpassen. Als de cameraman de apparatuur zelf niet in huis heeft dan kan hij deze huren.

Cameraman met zijn cameraset
Cameraman met gear

Wij nemen zelf altijd genoeg apparatuur mee. Met genoeg accu's en geheugenkaartjes zodat we uren kunnen doorfilmen.

4. Snelheid op locatie

Het is belangrijk om met een cameraman te werken die snel schakelt.

Niets is vervelender dan een cameraman die nog niet klaar is met zijn camera, terwijl de spreker al klaarstaat. Of de cameraman die net te laat is voor dat ene perfecte moment. Het is belangrijk dat je een cameraman inhuurt die niet achter de feiten aanloopt maar alvast meters vooruit loopt. Zodat hij altijd het perfecte shot heeft.

Observerende cameraman

5. Aanwezig maar ook onzichtbaar

Filmopnamen vinden soms plaats in het openbaar of tijdens evenementen zoals een masterclass, presentatie of festival. Een professionele cameraman moet er voor zorgen dat hij geen afleidende factor vormt voor de aanwezigen. Zo komt alles nog spontaner op beeld en voelt degene die wordt gefilmd zich meer op zijn gemak.

Het is gebruikelijk dat de cameraman zich tijdens het draaien rustig op de achtergrond houdt.

Hierbij spreek ik ook uit eigen ervaring. Als cameraman doe ik mijn werk het beste als ik in deze situaties onopgemerkt kan rondlopen.

Cameraman tijdens evenement
Cameraman op achtergrond

Cameraman gezocht voor je opnames?

Denk je er op dit moment over om een cameraman in te huren?

Wij werken met professionele cameramensen die op korte termijn inzetbaar zijn. Ze hebben ervaring met allerlei soorten opnames en kunnen in hoogtempo fantastische opnamen maken.

Professionele cameraman inhuren via Pro Motion Film

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Marketingspecialist, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben aan een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Vooral de kwaliteit bleek super!

Annemijn Visscher, Onderzoeker, GGD Flevoland

Voor het maken van 3 videodocumentaires hebben wij gekozen voor Pro Motion Film. Vooral de kwaliteit bleek super! Wanneer ik weer een filmopdracht zou hebben, zou ik Pro Motion Film zo weer vragen!

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Gaaf geworden

David Brode

Onze bedrijfsfilm en de verschillende opnames met klanten zijn gaaf geworden. Zelfs een aantal maanden na de opnames was Pro Motion Film bereid om mee te denken met onze wensen. Als we nog iets nodig hebben weten we jullie te vinden!

Super tevreden over de promotiefilm

Marieke van Boxtel, Directeur, OBS De Springplank

Wij zijn super tevreden over de promotiefilm. De samenwerking verliep heel prettig. Pro Motion Film hielp ons om de essentie van onze school in de film te laten zien. Wat ik vooral knap werk vond, was het beeldmateriaal dat naadloos aansloot op het verhaal dat ik vertelde in de film. Jullie hebben onze school in sfeer en beeld weten te pakken. Dank daarvoor.

Hele fijne samenwerking!

Heleen Vos,

Hele fijne samenwerking! We zijn superblij met het resultaat van Promotion Film. Onze feedback op de eerste versie is heel goed en snel verwerkt totdat we precies kregen wat we voor ogen hadden. Ook was het filmen samen een hele leuke ervaring!

Francisco van Benthum

Prettig, helder en professioneel!

Francisco van Benthum, HACKED by__

Zeer prettig gewerkt met Pro Motion Film voor het realiseren van een Campagne video. Niels de Groot was verantwoordelijk voor dit project en de samenwerking met hem was zeer prettig, helder en professioneel. Oplevering heel snel en volgens wensen. Niels....zeer veel dank!!

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Laat je bedrijf sneller groeien met video. Claim nu de gratis whitepaper en ontdek hoe je video voor je laat werken.