Online video verspreiden via YouTube: 8 handige tips

Een video publiceren op internet betekent keuzes maken: wij hebben daarom een kort stappenplan gemaakt voor het succesvol lanceren van je video content. Lees deze eens goed door, en kijk per handeling wat de beste optie is voor jouw video.

Je video is klaar en kan online

Het is zover: je online video is klaar en kan online. Je bent enthousiast over het resultaat en kan niet wachten om de video te delen met je doelgroep.

Een fantastische video is mooi meegenomen, maar je hebt er weinig aan als je publiek de video niet kan vinden, of zich niet aangesproken voelt om op de play button te klikken. Denk daarom goed na over de stappen die je neemt bij het verspreiden van je video. Dan bereik je zoveel mogelijk mensen.

1. Upload je video met een eigen account

Om de video te verspreiden via social media of je website, kan je deze het beste eerst uploaden naar een videoplatform zoals YouTube of Vimeo. YouTube wordt doorgaans het meest gebruikt door bedrijven.

Maak een YouTube account aan en zorg dat je videokanaal professioneel overkomt met je bedrijfsnaam, logo, bedrijfsinformatie en contactgegevens.

2. Geef je video een duidelijke titel

Geef je video een titel die informatief is (wat ga je zien?) en verleidt (waarom moet je kijken?). Onze tip is om in te spelen op de nieuwsgierigheid van uw kijker. Licht een tipje op van de sluier van wat je gaat zien.

3. Selecteer een aantrekkelijke video still

De 'video still' is het beeld wat men als eerste ziet voordat de video wordt afgespeeld. YouTube kiest automatisch al een still voor je uit bij het uploaden, maar je kan ook zelf een still selecteren. Zorg er voor dat dit beeld visueel aantrekkelijk is en uitnodigt om verder te kijken. Je kijkt immers liever naar een charmante glimlach dan iemands achterhoofd.

4. Voeg passende tags toe

Voeg een aantal tags toe die duidelijk het onderwerp van je video omschrijven.

5. Zet aan tot actie in je video omschrijving

Gebruik de omschrijving onder je video om je publiek over te laten gaan tot actie. Verwijs ze bijvoorbeeld door naar een pagina waar ze meer informatie kunnen lezen over het onderwerp uit je video.

Zodra je de bovenstaande handelingen hebt uitgevoerd, kan de video worden verspreid via je website en kanalen zoals Facebook en Twitter. Besteed hierbij aandacht aan de volgende drie punten:

6. Verspreid je video op het juiste tijdstip

Denk goed na over de beste tijd om de video op je Facebook-pagina en website te plaatsen. Op Facebook kan je zien op welke dag en tijdstip de meeste fans online zijn. Zo kan je bepalen op welk moment je het bericht het beste kan plaatsen.

Om dit te bekijken ga je naar je Facebook-pagina en klik je vervolgens bovenaan op de pagina 'Statistieken bekijken'. Je komt nu op een pagina met allerlei statistieken. Klik op het tabblad 'Berichten'. Hier kan je zien op welke dagen en tijden de meeste fans online zijn.

7. Geef je video een goede plaats

Wat is de beste plaats voor je video? Gaat de video over een bepaald product? Zet de video dan op de productpagina van je website. Is het een 'achter de schermen' video? Plaats de video dan op de 'Over Ons' pagina. Stop de video niet weg in een hoekje, maar geef hem een duidelijke en centrale plaats op je site. Op die manier bereik je de meeste kijkers.

8. Je video goed inleiden

Zonder een goede inleiding is het niet duidelijk waar je video over gaat. De bezoeker van je website zal in dat geval niet snel geneigd zijn om de video af te spelen. Schrijf daarom een kort bijschrift waarmee de bezoeker tot kijken wordt verleid.

Wij hopen dat het bovenstaande artikel leidt tot een hoog aantal views!

Heb je hulp nodig?

Heb je nog hulp nodig bij het publiceren van je video, of moet je nog een video laten maken? Neem gerust contact met ons op. Wij zullen je zo snel mogelijk en vrijblijvend informeren naar de kosten en mogelijkheden.

Pro Motion Film

Meer dan acht jaar ervaring in videoproductie

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!