3D animatie laten maken

Je zou kunnen zeggen dat 3D animatie de opvolger is van 2D. Waar de oorspronkelijke 2D animaties soms wat houterig overkwamen, zit er veel meer dynamiek in 3D (drie dimensionaal).

Voor het maken van een 3D animatie zijn gerichte computerprogramma's een vereiste. Je kunt onder meer met Autodesk Maya, Ds Max, Houdine, Cinema 4D, Blender of ZBrush aan de slag. Er wordt in het computerprogramma zelf getekend, waarbij het ook mogelijk is de hoek van de camera en de belichting aan te passen. Bij 2D animatie is dit niet mogelijk. Het fijne van 3D is dat het levensecht aanvoelt. Er zit meer dynamiek in de beelden: kijkers zullen eerder blijven hangen.

Vraag meer informatie aan

Wat maakt een 3D animatie goed?

Een goede 3D animatie maakt optimaal gebruik van het 3D element. Dat gebeurt onder meer door:

 • Goede, dynamische graphics: op houterige, stuntelige poppetjes zit niemand te wachten.
Dynamische video graphics
Voorbeeld realistische 3d graphic
 • Realistische graphics zitten hem onder meer in het principe van "uitrekken en samenpersen". Het idee hierachter is dat objecten van vorm veranderen als ze met elkaar in contact komen: denk maar eens aan een vuist die een wang raakt. Die wang zal 'indeuken'. Je ziet de trillingen door heel de huid gaan. Dit maakt de animatie levensecht.
 • Verwachting en suggestie: twee poppetjes die langzaam naar elkaar toebuigen zijn verliefd en gaan elkaar kussen. Je hoeft de kus niet eens te laten zien - pak je het goed aan, dan is de suggestie genoeg. Laat het aan de kijker over om de rest in te vullen.
 • Regie: zorg voor goede composities en een natuurlijke afwisseling van shots (dichtbij en veraf). Denk ook aan licht aan schaduw en het tonen van emoties in het gezicht van personages.
 • Hou het principe van "Continue actie" in acht: zorg dat er altijd iets in beeld in beweging blijft. Hou het dynamisch, zo voorkom je dat de aandacht van de kijker wegzakt.
 • In het verlengde van "Continue actie": secundaire actie. Dit is ondersteunende beweging. Het kan zo simpel zijn als het groter worden van ogen die zich ergens over verbazen.
 • Timing is alles, niet alleen in film: hier moet je domweg gevoel voor hebben.
 • In animatie werkt overdrijving altijd goed (denk maar eens aan kindercartoons).
 • Zorg voor personages met een uitstraling: personages met charisma houden de aandacht beter vast dan poppetjes zonder enige uitspringende fysieke of emotionele kenmerken.

Verschil 2D en 3D animatie

De verschillen zijn overduidelijk: 2D animatie bezit veel minder diepte dan 3D animatie en is stukken eenvoudig ter maken. 3D stelt je in staat de camera rond een object te bewegen (zoals de camera die Neo omcirkelt tijdens één van zijn spectaculaire vechtscènes in The Matrix). 2D animatie draait met name om key frames, terwijl in 3D animatie ook objecten een grote rol spelen. 3D is groot geworden in films en games, maar wordt ook op schaal toegepast in de medische sector voor educatieve doeleinden.

3d animatie video
Voorbeeld 3d animatie met diepte

Kosten van een 3D animatie

Het duurste van een 3D animatie is het 3D, bewegend animeren zelf. De kosten worden dus met name bepaald door de hoeveelheid frames en de moeilijkheidsgraad van de films. Ook zijn er aanvullende videoproductie kosten voor geluidseffecten en voice-over. Laat je je 3D animatie maken bij Pro Motion Film, dan kan dat vanaf pakweg 2.500 euro. Hou er rekening mee dat de uiteindelijke kosten (sterk) kunnen afwijken, afhankelijk van je specifieke wensen en de opdracht.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Productieproces van een 3D animatie

Het productieproces van 3D animatie verloopt als volgt:

 • Wie inspiratie heeft, komt met goede ideeën. Heb je een idee? Vul dan een briefing in en Pro Motion Film zal dit idee in tekst voor je vertalen.
 • Vervolgens levert Pro Motion Film verschillende stijlsuggesties die goed zouden passen bij het type film. In deze suggesties wordt de huisstijl van het bedrijf zo goed mogelijk verwerkt.
 • Statische animatie: van de eerste scène of scènes van de film worden 1-3 statische (niet-bewegende) animaties in de door de klant gekozen stijl gemaakt. Deze eerste, statische scènes geven een goed beeld van hoe de uiteindelijke video eruit kan komen te zien.
 • Er wordt nu een storyboard opgesteld. Als de klant akkoord geeft, worden ook voice-over stemmen bepaald.
 • Het bewegend 3D animeren kan beginnen. Voice-overs en geluidseffecten worden toegevoegd.
 • Revisie en polijsten van het product tot alles geheel naar wens is!
Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Marketingspecialist, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben aan een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

We gaan er iets moois van maken! Bekijk onze video:

Dit is waarom je Pro Motion Film kiest voor je 3D animatie

Kies voor ervaring, kies voor kwaliteit. Kies Pro Motion Film en werk met een direct, vast aanspreekpunt en vaste lijnen van communicatie. Waar wacht je nog op? Deel je ideeën met ons.

Offerte aanvragen

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Laurens

Denken goed met je mee

Laurens Hilboezen, Eigenaar, Viewie Media

Fijne partij om mee samen te werken! Denken goed met je mee en komen ook met goede ideeën om de video nog vetter en beter te maken. Aanrader!

Ik ben super blij met het resultaat

Maartje Mutter, Marketing Manager, Baseflow

Een professioneel bedrijf dat ik van harte zou aanbevelen! Ze begrepen onze wensen, de communicatie was goed en ze zijn prettig in de omgang. Ik ben super blij met het resultaat, een te gekke showreel video waar we trots op zijn!

Testimonial promotievideo's

Stelt iedereen op zijn gemak

Vincent Schothuis, Marketing Manager, RiskQuest

Pro Motion Film heeft voor ons bedrijf RiskQuest een aantal promotievideo's opgenomen die wij gebruiken op onze website en onze social mediakanalen. De opnamedag zelf verliep soepel. De cameraman stelt iedereen op zijn gemak, waardoor de opnames binnen een paar takes klaar waren. We zijn erg tevreden over het eindresultaat!

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Blog

Online video is een geweldig medium om impact te creëren bij je doelgroep. In onze blogs geven we gratis en voor niks onze kennis en skills weg. Zodat je met eigen ogen kunt zien wat er allemaal mogelijk is.

Van content tot campagne

Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde online videocampagne. Van een originele invalshoek tot een uitgedachte strategie. Van memorabele beelden en meeslepende storytelling tot een strak geproduceerd eindresultaat. Van een enkele video tot unieke content voor elk kanaal en iedere doelgroep. En van ‘wij nemen je alles uit handen’ tot ‘wij haken aan waar je ons nodig hebt’. Tot ondersteuning van de distributie aan toe.

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op

Niels de Groot

Videospecialist

Ik plan graag een gesprek van 30 minuten waarin ik jouw wensen bespreek.

[email protected]

Maak een afspraak

Videostrategie

Een doordachte strategie om je doelstellingen te behalen.

Videoproductie

Bedrijfsvideo's en videocontent: net zo mooi als effectief.

Videomarketing

Hands-on advies om je doelgroep online te bereiken.

De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Laat je bedrijf sneller groeien met video. Claim nu de gratis whitepaper en ontdek hoe je video voor je laat werken.