Wat is een keyframe?

Met keyframes kun je een beweging toevoegen aan een beeld of titel. Dit werkt met start en begin punten en is vrij simpel toe te passen.

Een voorbeeld van een videomontageprogramma waarin je keyframes kunt gebruiken is Adobe Première.

Simpele beweging toevoegen met keyframes

Stel je hebt een tekst van 20 seconden die je wilt laten bewegen door het beeld, en je wil in die 20 seconden dat deze tekst van links in beeld een klein beetje naar rechts toe beweegt. Dan kun je op seconde 2 bijvoorbeeld de eerste keyframe plaatsen: het startpunt van je animatie. Je geeft hierbij in je montageprogramma de start coördinaten aan. Op seconde 12 plaats je dan bijvoorbeeld de tweede keyframe : het eindpunt van je animatie. Hier geef je de coördinaten aan waar de titel op beeld moet eindigen.

De beweging duurt nu 10 seconden (tussen seconde 2 en 12), daarna blijft het beeld nog 8 seconden staan, omdat het beeld in totaal 20 seconden duurt. Je kunt de keyframes ook dichter bij elkaar zetten. Er zit dan minder tijd tussen keyframe A (begin) en B (eind) Daardoor zal de beweging sneller worden.

Pro Motion Film

Meer dan acht jaar ervaring in videoproductie

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!