Wat is een keyframe?

Wat is een keyframe?

Met keyframes kun je een beweging toevoegen aan een beeld of titel. Dit werkt met start en begin punten en is vrij simpel toe te passen.

Een voorbeeld van een videomontageprogramma waarin je keyframes kunt gebruiken is Adobe Première.

Simpele beweging toevoegen met keyframes

Stel je hebt een tekst van 20 seconden die je wilt laten bewegen door het beeld, en je wil in die 20 seconden dat deze tekst van links in beeld een klein beetje naar rechts toe beweegt. Dan kun je op seconde 2 bijvoorbeeld de eerste keyframe plaatsen: het startpunt van je animatie. Je geeft hierbij in je montageprogramma de start coördinaten aan. Op seconde 12 plaats je dan bijvoorbeeld de tweede keyframe : het eindpunt van je animatie. Hier geef je de coördinaten aan waar de titel op beeld moet eindigen.

De beweging duurt nu 10 seconden (tussen seconde 2 en 12), daarna blijft het beeld nog 8 seconden staan, omdat het beeld in totaal 20 seconden duurt. Je kunt de keyframes ook dichter bij elkaar zetten. Er zit dan minder tijd tussen keyframe A (begin) en B (eind) Daardoor zal de beweging sneller worden.

Meer gerelateerde begrippen

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92