Geluidsman inhuren

Goed geluid maakt beelden indrukwekkender. Een geluidsman inhuren is dus een belangrijke investering in je video content. Vaak wordt een project op het beeld gericht, terwijl juist het geluid van belang is voor een professionele uitstraling. Professionele geluidsmensen zijn daarom essentieel.

Vele vormen

Geluid in video content komt in vele vormen. Om dat in goede banen te leiden is een geluidsman inhuren een slimme zet. Denk bijvoorbeeld aan het geluid van de sprekers. Dit moet van hoge kwaliteit zijn. Wanneer je jouw boodschap wilt overbrengen, dan moet die voor iedereen te verstaan zijn.

Met geluid kan echter nog veel meer gedaan worden. Denk bijvoorbeeld aan het opnemen van omgevingsgeluid. Al deze geluidsopnamen moeten in goede harmonie met elkaar worden gebruikt. Daarom is een geluidsman van belang.

De juiste opnametechnieken

Als er met meerdere sprekers of omgevingsgeluiden gewerkt wordt, dan kan het lastig zijn om alle geluiden op het juiste niveau te houden. Daarvoor is de microfoon keuze heel belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een boom microfoon. Deze ken je misschien ook wel als de hengel die op televisie wordt gebruikt. Daarnaast zijn er ook microfoons zoals een dasspeldmicrofoon of reportagemicrofoon te gebruiken. Ook de plaats van de microfoon ten opzichte van de geluidsbron is daarbij belangrijk.

Specialist

Een geluidsman inhuren betekent dat er een specialist bij jouw project betrokken wordt. Vaak is het zo dat het geluid wordt overgelaten aan de cameraman. Dit betekent dat de cameraman zich op zowel het beeld als geluid moet focussen. Wat het eindresultaat niet altijd ten goede komt. Door iedereen te laten doen waar hij goed in is, wordt jouw video alleen maar sterker. Een geluidsman weet bijvoorbeeld precies welke microfoon voor welk project gebruikt moet worden.

Meer dan opnemen

Een geluidsman inhuren doe je niet alleen voor betere opnamen. Ook het uitwerken van geluid in jouw content is in goede handen bij een specialist. Denk bijvoorbeeld aan audionabewerking. Wanneer er iets met het geluid gedaan moet worden, dan is dit in goede handen bij iemand met een scherp oor. Wanneer het geluid door de editor of sound designer bewerkt wordt, dan kan dit het best met optimale geluidsopnamen gedaan worden. Zo wordt alles een stuk makkelijker en wordt jouw content beter en professioneler.

Een geluidsman inhuren via Pro Motion Film

Bij ons kun je een cameraman of cameraploeg inhuren met ervaren geluidsman. Voor de beste kwaliteit opnamen.

Cameraploeg inhuren met geluidsman

Je doelgroep in 2024 bereiken, informeren en overtuigen met video?

Start 2024 met een knal. Profiteer nu van onze exclusieve videomarketing actie:

  • Cadeaubon social video snippets ter waarde van € 250
  • Effectieve thumbnails voor YouTube-video's t.w.v. € 50 per thumbnail
  • YouTube-video-optimalisatie inclusief SEO-vriendelijke titel, beschrijving, SEO-keywords en thumbnail.
  • Toegang tot de PMF Complete E-Book Bundle met 7 praktische e-books over video t.w.v. € 664

Meer over deze unieke actie