Hoe download je een video vanaf YouTube?

Waarom downloaden van YouTube?

Wie een filmpje downloadt van YouTube kan het lokaal opslaan, bijvoorbeeld op tablet of smartphone. Je kan het dan later terugkijken, ook als je geen internetverbinding hebt.

Downloaden voor je telefoon

De download knop op YouTube is niet beschikbaar voor video's die 18+ content bevatten. Downloaden kan in de regel ook alleen als je een YouTube Premium account hebt. Om te kunnen downloaden heb je ook de nieuwste versie van de app van YouTube nodig. Check op updates.

Downloaden voor de computer

Bij het downloaden van een YouTube video moet je ingelogd zijn op het Google-account dat gekoppeld is aan je Premium lidmaatschap (controleer of het YouTube Premium logo wordt weergegeven).

Downloaden vanaf een smart-tv

In dit geval moet je op je televisie zijn ingelogd voor je Premium lidmaatschap. Als je cast naar je televisie, moet het account voor de tv en de computer/of mobiel overeenkomen.

Eigen video downloaden

Je downloadt de video's die je zelf geüpload hebt via het menu Videobeheer in je YouTube-account. Klik op het pijltje naar beneden naast de optie Bewerken. Hier vindt je de optie om Mp4 te downloaden.

Gratis en veilige sites

Er zijn een aantal sites waarmee je eenvoudig, veilig en gratis YouTube video's kunt downloaden. Je vindt ze hieronder met een korte beschrijving.

Downloaden met Keepvid

Na offline te zijn gehaald door Google heeft de site een doorstart gemaakt onder domein Keepvid.to. Het kan zo zijn dat je de link een aantal keer moet plakken voor hij 'gepakt' wordt.

Downloaden met YT Downloader Plus

Met behulp van dit programma's kan je gemakkelijk links plakken en converteren naar het voor jou ideale bestandstype. Je kunt met video downloaden, maar alleen audio is ook een optie. Daarnaast kan je meerdere links tegelijk downloaden.

Gebruik WinX YouTube Downloader

Het programma is gratis, maar moet wel eerst gedownload worden. Naast het downloaden van YouTube kan je ook video's van andere sites, zoals Vimeo en Facebook downloaden.

Downloaden via Youtube to MP4

Heel eenvoudig te gebruiken programma: doet precies wat de naam aangeeft. Je hebt geen last van reclame. Hier kun je de url van je video invoeren en als mp4 clip downloaden.

4K Video Downloader

Hiermee kan je ook via andere sociale mediaplatformen downloaden. En dat in hoge 4K kwaliteit.

Let op: download en verspreid video's nooit zonder eerst toestemming aan de auteur te hebben gevraagd. Op video's rust namelijk auteursrecht en dat recht schenden is strafbaar. Als je eenmalig een video downloadt om in de huislijke sfeer te bekijken, is er gelukkig niet veel aan de hand.

Laat Pro Motion Film jouw film maken

Zoek je een betaalbare film van hoogwaardige, professionele kwaliteit? Geen tijd om zelf te filmen of niet genoeg kennis van videobewerking? Geeft niets.

Pro Motion Film helpt je verder bij het laten maken van je bedrijfsfilm. Aan de hand van jouw eisen leveren onze experts een prachtig eindproduct. Pro Motion Film geeft je net dat extra beetje dat oké van prachtig onderscheidt.

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Pro Motion Film

12+ jaar ervaring

1400+ video's geproduceerd

250+ opdrachtgevers

Kickstart je videoproducties

Zelf goede video's maken? Geef je videoproducties een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Download het Videoproductie Starterspakket

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

Bundel met 3 onmisbare e-books:

Module 1. Filmen met je smartphone

Module 2. Perfecte video's monteren

Module 3. IJzersterke scripts schrijven

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92