Hoe kan je een filmpje omzetten naar mp4?

Wat is converteren naar mp4 precies?

Mp4-bestanden zijn bestanden met digitale video-inhoud, uitgevoerd met zogenaamde MPEG-4 data-codering. Als je (YouTube) filmpjes omzet naar een Mp4-bestand worden de video- en audiofragmenten apart gecomprimeerd. Het comprimeren van een video is het kleiner maken van het bestand. De videokwaliteit in een Mp4-bestand is hoog. Omdat de audio apart van de beelden wordt verwerkt, kan ook hier de kwaliteit van worden gegarandeerd.

Wat is het voordeel van omzetten naar mp4?

Mp4-bestanden zijn bovendien universeel, in de zin dat ze door bijna alle programma's en apparaten worden ondersteund. Video's van bijvoorbeeld Apple-apparaten worden meestal opgeslagen in het .mov-formaat, dat Apple hanteert. Om de video ook op andere apparaten af te kunnen spelen en te verwerken, is converteren naar Mp4 is meestal nodig en daarnaast wenselijk.

Overzicht websites en programma's

Wie filmpjes naar mp4-format wil overzetten, kan hier een breed aantal programma's voor gebruiken. Hieronder worden een aantal van die programma's genoemd, met een korte toelichting.

Omzetten naar Mp4 met Movavi Video Converter

De Movavi Video Converter is een prettig en betrouwbaar softwareprogramma beschikbaar voor Windows en Mac. In een handomdraai kun je hiermee jouw video's omzetten naar Mp4.

Omzetten naar Mp4 met Video Downloader PLUS

Je kunt dit programma gebruiken via Facebook en een select aantal websites. Video Downloader PLUS stelt je in staat de meest gebruikte mediatypen te downloaden en om te zetten.

Omzetten naar Mp4 met ZamZar

ZamZar is een populaire methode om een link in Mp4 over te zetten. Je hoeft enkel de URL van een video (bijvoorbeeld van YouTube) in te voeren. Vervolgens voer je je e-mailadres in om het geconverteerde bestand in je mailbox te krijgen.

Converteren met 4HUB

4HUB stelt je tot meer in staat dan met behulp van Facebook-URL's naar Mp4 te converteren. Je kunt ook converteren met behulp van enkele populaire streaming sites, zoals YouTube en Spotify.

Freemake videoconverter

Freemake stelt je in staat gratis te converteren, zonder verborgen kosten of beperkingen. Je zult geen last hebben van watermerken of advertenties en kunt meer dan 200 formaten gebruiken voor input. Van alle gratis videoconverters is Freemake de enige die online video's kopieert via de directe URL.

Het gebruik van HandBrake

HandBrake is uitermate geschikt voor het kopiëren van films van Blu-ray of dvd naar de computer. Als een dvd een kopieerbeveiliging heeft, zal dit echter niet lukken. HandBrake stelt je in staat te converteren naar een groot aantal formaten, waaronder Mp4. Het programma is zowel in het Engels, als in het Frans verkrijgbaar en werkt op Windows, Mac en Linux.

• Cursus video bewerken

Cursus Video Bewerken

In de cursus video bewerken (e-book) ontdek je hoe je zelf supersnel de beste video’s edit. Dit e-book is te bestellen met de PMF Complete Bundle.

36,- 17,99 -50%

Kan je ook omzetten naar mp3?

Omzetten naar mp3 is alleen wenselijk als je uitsluitend de audio van je filmpje gebruikt. Mp3 ondersteunt namelijk alleen audio, terwijl Mp4 specifiek bedoeld is voor audio én video.

Verschil comprimeren en converteren

Comprimeren van video's is het verkleinen van het bestand. Dit gebeurt met of zonder kwaliteitsverlies. Het converteren van een bestand is het omzetten van het input-type in een ander output-type. Bij comprimeren blijven input-bestand en output-bestand gelijk. Enkel de opslagruimte die de video op je apparaat inneemt, is door het comprimeren kleiner geworden.

Zelf je filmpje maken

Je kunt zelf je filmpjes bewerken en omzetten aan de hand van professionele richtlijnen. Hoe? Met behulp van onze e-book "Perfecte video's monteren" vol praktische oefeningen en tips.

De tarieventabel van Pro Motion Film

Bezig met een project dat extra aandacht verdiend? Of komt er een belangrijke gebeurtenis aan in je leven of dat van een dierbare? Vereeuwig het moment door een professionele (bedrijfs)film te laten maken. Je krijgt professionele service en dat voor een bescheiden prijs.

Bekijk ook even…

Leren omzetten aan de hand van praktische video's? Ga deze filmpjes er ook eens op na:

Een Engelstalig filmpje van How To Tutorial:

https://www.youtube.com/watch?v=YdGZXXlwaPM.

Eveneens een Engelstalig filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=LYw0wTJzYkk.

Een Engelstalig filmpje over het omzetten in AVI Video's:

https://www.youtube.com/watch?v=-OuY211HmAY.