Hoe krijg je zoveel mogelijk video views?

Wil je dat jouw video een kijkcijferkanon wordt? Daar is helaas geen garantie op te geven. Maar er zijn wel manieren om je kansen te vergroten.

Allereerst heb je organic en paid views. Je kunt views kopen. Dat kan bijvoorbeeld via Facebook, YouTube of Google. Je video-advertentie wordt dan via deze kanalen vertoond aan een publiek die je zelf kunt 'targeten'. En dat levert extra views en bereik op.

Organische views zijn views waar geen budget en advertising aan te pas komt. Je hebt het bereik geheel zelf in de hand door je video zichtbaar onder je doelgroep te verspreiden, denk aan het plaatsen op alle mogelijke social media kanalen.

Viral video

Of je met zo'n video vervolgens veel views scoort, hangt helemaal af van de mate waarin je video door anderen wordt gedeeld. Een video die 'viral' gaat wordt bijvoorbeeld zo vaak gedeeld dat bijna iedere Facebook gebruiker deze wel in zijn of haar feed voorbij ziet komen. Dit leidt dan vaak tot een lopend vuurtje: de media pakt jouw video op en deze wordt getoond op belangrijke nieuwssites, in talkshows op TV en noem maar op.

Wil je inzetten op views, dan is het dus belangrijk om content te maken die door veel mensen wordt gedeeld. En wat delen mensen het liefst? Beelden die extreme emoties ontlokken: iets wat uitermate grappig is, super gek of juist heel mooi en ontroerend.

Geen reclame

Hierbij is het belangrijk voor organic views dat je video niet overkomt als harde reclame. Want hoe grappig de video dan wel niet is: mensen houden er gewoon niet zo van om reclame te delen.

Andere tips

Je hoeft natuurlijk niet gelijk een viral te scoren om toch veel views te krijgen. Als je een leuke video maakt waarin je bijvoorbeeld antwoord geeft op een vraag waar veel mensen online naar zoeken, dan kun je ook een hoog bereik halen. De beste tip hiervoor is om een YouTube kanaal te starten en over een bepaald onderwerp te gaan vloggen. Dan bouw je een community op met steeds meer views en subscribers.

Misschien vind je de volgende artikelen ook interessant:

Meer tips over een professionele bedrijfsfilm laten maken

-> Wat kost een bedrijfsfilm?

-> 10 tips en voorbeelden van een goede bedrijfsfilm

-> Wat heb je aan een bedrijfsfilm met weinig views?

-> Zes tips voor een bedrijfsfilm die scoort

-> 4 tips om aan professionele muziek voor je bedrijfsfilm te komen

-> Bedrijfsfilm laten maken met cinema kwaliteit cameraset

Kijkcijferkanon via videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Bedrijfsfilm laten majken

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Pro Motion Film

12+ jaar ervaring

1400+ video's geproduceerd

250+ opdrachtgevers

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)