Wat voor filmpjes kan je zelf maken?

Wil je zelf aan de slag met video, maar weet je nog niet wat voor filmpjes je kunt maken? Stel jezelf dan de volgende twee vragen:

  • Wat voor video's wil jij zelf graag maken?
  • Waar heeft je doelgroep behoefte aan?

Kijk welke video's jou het beste liggen, want het moet natuurlijk wel praktisch zijn en er moet plezier van af stralen.

Als jij het leuk vindt om de video te maken dan zal je video dat ook uitstralen. Dat levert leuke video's op. Vind je het zelf leuk om voor de camera te staan? Vooral doen! Is dit niet jouw ding? Helemaal niet erg. Blij dan op de actergrond en zoek naar een oplossing waarbij iemand anders het verhaal doet.

Kies dus voor een vorm die past bij jou. Zo komt je filmpje pas echt goed binnen. Ook moet het makkelijk te realiseren zijn, dus houdt het simpel.

Als je zelf filmpjes gaat maken, dan raden we aan om in te zetten op waardevolle content voor je doelgroep. Waar zitten de mensen om jou heen op te wachten? Denk aan uitlegvideo's waarin je iets voordoet, of vlogs waarin je tips geeft of vragen beantwoord. Of ga langs bij anderen om hen op camera te interviewen. Je kunt het ook zoeken in de meer creatieve hoek: grappig items, lijstjes of reportages: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Wil je voor zakelijke doeleinden aan de slag met video zoals productfilms, een online commercial voor advertising of andere hoogwaardige corporate content, dan raden we aan om dit uit handen te geven. Ook voor het opnemen van vlogs, interviews en uitlegvideo's kan het slim zijn om een cameraman in te huren die je hier mee helpt (natuurlijk alleen als dit budgettair haalbaar is).

TIP: Schrijf van de voren een script uit voor een aantal filmpjes. Dan kun je makkelijk meerdere filmpjes opnemen op dezelfde dag.

Professionele filmpjes van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Video laten maken uitbesteden?

Heb je hulp nodig bij het maken van je videocontent? Je kunt er ook aan denken om de videoproductie uit te besteden aan een videoproductiebedrijf of professionele videograaf. Zo weet je zeker dat je een professioneel resultaat krijgt.

Video laten maken

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Pro Motion Film

12+ jaar ervaring

1400+ video's geproduceerd

250+ opdrachtgevers

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)