Welke camera gebruiken vloggers?

Welke camera gebruiken vloggers?

Welke camera gebruiken populaire YouTube vloggers? Je bent misschien zelf al een tijdje aan het vloggen op je telefoon, of wilt hiermee serieus aan de slag gaan. Om het echt professioneel aan te pakken is een speciale vlog camera een slimme keuze.

Maar wat voor camera heb je nodig en waar moet je op letten?

Compact camera

De meeste vloggers gebruiken een compact camera. De naam zegt het al: dit is een compacte camera. ;-) Dat komt ondermeer doordat de camera een ingebouwde lens heeft. Daardoor is de camera klein en weegt deze niet veel. Net als je telefoon kun je de camera dus makkelijk overal mee naar toe nemen. En je hebt geen gedoe met lenzen verwisselen.

Doordat de compact camera weinig weegt kun je lang vloggen vanuit de hand zonder spierpijn en andere ongemakken.

Ga je veel op pad om te vloggen? Dan zijn compact camera's zoals de Sony Cybershot DSC-RX100 III, de Canon PowerShot SX730 of Nikon Coolpix A900 compact camera een topkeuze. Deze camera's zijn voor € 500 of minder te kopen.

Let op: deze pagina wordt niet wekelijks geupdate, het kan dus zijn dat deze vlog camera's inmiddels alweer een opvolger hebben!

Tip: Het gewicht van je camera is erg belangrijk. Het moet voor jou goed voelen om de camera in de hand te houden. Zodat je de beste vlogs kunt opnemen. Ga dus altijd even langs bij de winkel en probeer de camera's eerst eens uit in je hand. Wat is voor jou het ideale gewicht?

180 graden kantelbaar display

Het is belangrijk dat je vlog camera een kantelbare display heeft zodat je jezelf goed kunt zien tijdens het vloggen. Let daar dus op bij je aankoop! De camera's die ik net noemde hebben allemaal een 180 graden kantelbare display.

Beeldstabilisatie

Ga je veel lopen of bewegen tijdens het vloggen? Bijvoorbeeld buiten op straat? Dan is het belangrijk om een camera te kiezen met beeldstabilisatie. Dit zorgt er voor dat je opnamen minder schokkerig aanvoelen. Dat maakt je opnamen veel professioneler!

Blijf je op dezelfde plek tijdens het vloggen, bijvoorbeeld op je kamer achter je bureau? Dan is een camera zonder beeldstabilisatie prima.

Externe microfoon gebruiken

Alle vlog camera's hebben natuurlijk een ingebouwde microfoon. Dus je kunt gewoon geluid opnemen. Maar wil je dit nog professioneler aanpakken en nog beter geluid, dan kun je ook een externe microfoon kopen zoals een dasspeldmicrofoon die je op je kleding clipt. Let er dan wel op dat je vlog camera een microfoonaansluiting heeft.

Leestip voordat je gaat vloggen (1 minuut leestijd): Hoe maak je een vlog?

Vlogs maken uitbesteden

Wil je je vlogs opnemen voor videomarketing doeleinden, dan kan het waardevol zijn om deze door een professionele partij te laten filmen. Of je kunt de filmpjes zelf opnemen maar wel professioneel laten monteren. Zo weet je zeker dat je goed overkomt op beeld en dat de video een professionele uitstraling heeft.

Meer praktische tips? Aan de slag met videoproductie

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Pro Motion Film

12+ jaar ervaring

1400+ video's geproduceerd

250+ opdrachtgevers

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)