Wat is een reisvideo?

Betekenis reisvideo

Een reisvideo is meer dan een video die je maakt als je op reis bent. Het is de visuele illustratie, of begeleiding van je reis, met als doel je kijkers over je reis in het geheel, of over losse onderdelen van de reis te vertellen. Meestal met het doel hen warm te maken voor de locatie.

Wat maakt een reisvideo geslaagd?

Er zijn verschillende soorten reisvideo's: sommigen zijn meer educatief in opzet, anderen laten vooral de leuke kanten zien.

Je kunt reisvideo's ook in de vorm van trailers aantreffen. Kies van tevoren wat je met je reisvideo wilt vertellen en welk format je daar het beste voor kunt kiezen.

Als video-editor is het jouw taak de kijker te boeien. Dat doe je aan de hand van een film die vlot gemonteerd is en bij voorkeur met sneltreinvaart langs de verschillende highlights gaat. Natuurlijk zijn er ook verdiepende reisvideo's, daarbij kan je meer details vermelden.

Wat zijn nuttige tips voor een reisvideo?

Als je beelden aan het schieten bent voor een reisvideo, moet je altijd in gedachten houden dat de losse beelden in een groter verhaal moeten kunnen passen. Aan de hand van je beeld probeer je over te brengen wat jij ervaart. Let hierbij op de lichtinval en andere artistieke keuzes: wat laat je zien en wat niet?

Probeer de essentie van wat je ervaart in ieder frame te vangen. Maak daarbij verscheidene shots met veel variatie. Bewegingsshots zijn altijd goed bij reisvideo's. Werk met originele standpunten en verschillende invalshoeken. En film ook jezelf!

De lengte van een reisvideo

Indien het een oriƫnterende video is, kan je het beter kort houden: denk aan 2-3 minuten. Stel je maakt een stedentrip, dan kan je voor elke stad afzonderlijk een reisvideo maken.

Korte films zijn ideaal als je ze met anderen wilt delen op sociale media.

Kleine afsluitende tip: Zorg dat je bij al je opnames minstens 2 extra seconden als montagetijd gebruikt. Dit biedt je ruimte tijdens de correctie.

Lees ook: Hoe maak je goede filmpjes met je smartphone?

Meer videotypes en begrippen

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!