Wat is een shoppable video?

Shoppable video

Een shoppable video is een video die bezoekers of potentiële klanten aanmoedigt om producten via de video te kopen. Dit kan worden gedaan door een link of afbeelding te geven waardoor klanten direct naar het gewenste product worden geleid. Het aankoopproces wordt hierdoor nog sneller en makkelijker.

Wat is een shoppable video?

Een shoppable video is bedoeld als tool voor bedrijven om potentiële klanten aan te moedigen om producten aan te schaffen. De shoppable video kan bestaan uit een medewerker die op een casual manier verschillende producten in de video laat zien, maar het kan ook bestaan uit een meer doordachte videocampagne.

Het maakt niet uit wat voor soort shoppable video je maakt, het is belangrijk dat er in de video of in de beschrijving altijd een directe link naar het genoemde product beschikbaar is. Deze link stuurt de kijker direct naar de website van het genoemde product en voorkomt dat klanten tijdens het zoeken van het specifieke item verdwaald raken of afdwalen.

Het doel van shoppable video's

De shoppable video is een resultaat van de stijgende hype rondom videocontent. Op sociale media is het tegenwoordig bijna onmogelijk om als bedrijf niet video's te posten. Niet alleen worden video's beter door het algoritme opgepakt, maar ook stellen klanten videobeelden erg op prijs. Een video is tegenover een foto namelijk minder makkelijk te bewerken. Het geeft dus een zo'n realistisch mogelijk beeld van een item. Als bedrijf is dit dus het perfecte moment om shoppable video in te zetten in jouw marketingstrategie. In een shoppable video vertel je de productinformatie die normaal op een productpagina beschikbaar is en dit vertel je op een leuke manier. Het verschil is dat een kijker of potentiële klant nu niet zelf de tekst hoeft te lezen, wat het shoppen nog makkelijk maakt.

Bouw een persoonlijke connectie op met jouw klanten

Er zijn veel verschillende voordelen aan een shoppable video. Een van de belangrijkste voordelen is dat je een persoonlijke connectie opbouwt met jouw klanten. Dit is vooral in de tijd van sociale media een belangrijk punt. Hoe vroeger men een fysieke winkel binnenliep en een kort praatje maakte met de eigenaar, scrollen ze nu anoniem door social media. Om te zorgen dat jij, als bedrijf of winkel, jouw klanten behoudt en nieuwe klanten werft, moet je op zoek gaan naar nieuwe manieren om een persoonlijke connectie op te bouwen.

Het voordeel van een shoppable video is dat een video een filterloos verhaal vertelt. De kijker krijgt hierdoor het vertrouwen in de kwaliteit van het product en de motieven van jouw bedrijf. Hoe echter jij en jouw bedrijf overkomen op social media, hoe sneller klanten geneigd zijn om jouw bedrijf boven de concurrenten te kiezen.

Vergroot het aantal verkopen

Naast het opbouwen van een betere klantrelatie, zorgt een shoppable video ook dat je meer aankopen binnen sleept. Heb jij een kledingwinkel? Dan kan je bijvoorbeeld in een shoppable video nieuwe producten showen. Laat bijvoorbeeld verschillende manieren zien hoe iemand de sweater kan dragen. Zorg vervolgens dat een link beschikbaar is in de video die de klant direct naar de productpagina van de sweater brengt.

Door de stappen van het koopproces te verminderen, is de kans groter dat klanten de aankoop afronden. Zo geniet jij van een groei in het aantal online verkopen.

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92