Wat is een sound bridge?

Wat is een sound bridge

Een sound bridge is een overgangsmiddel in filmbeelden om één visueel beeld in het andere te laten overvloeien aan de hand van geluid.

Beeld en geluid lopen in zo'n geval vaak niet synchroon: het kan zijn dat je eerst het geluid van een kettingzaag hoort om de spanning te vergroten, voordat je de grote boze moordenaar met het wapen in zijn handen ziet staan.

Een sound bridge kan bijvoorbeeld ook twee scènes verbinden die thematisch met elkaar verbonden zijn. Bijvoorbeeld een hoofd dat op een hakblok ligt, klaar voor de executie - je hoort de klap en in de volgende scène zie je dat het geluid afkomstig is van een wortel op een snijplank.

Waarom een sound bridge gebruiken?

Om een sound bridge effectief toe te passen, heb je enige kennis van videobewerking nodig. Mits goed gedaan kan het de spanning aanzienlijk verhogen, zoals in de bovenstaande twee voorbeelden.

Een sound bridge geeft video een gestroomlijnde indruk. Als een bedrijfsfilm gaat laten maken, geeft een sound bridge diepte aan je video en bovendien een gevoel van kwaliteit.

Egaliteit en eenheid

Om je video naar een hoger niveau te tillen, zijn sound bridges noodzakelijk. Deze techniek wordt tegenwoordig op grote schaal toegepast en de twee voorbeelden die hierboven zijn beschreven, zijn allesbehalve uniek.

Het is dus niet alleen de uitdaging om de sound bridge goed uit te voeren, maar ook om vernieuwend te zijn en hem zo toe te passen, dat je de kijker verrast. Dan is er sprake van een video die zowel technisch, als creatief hoogstaand is.

Meer videoproductie begrippen

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!