Wat is een video header?

Een video header vind je aan de bovenkant van een webpagina. Deze header bestaat uit bewegend beeld zoals videocontent, of fotomateriaal met een bewegend effect.

In een video header laat je beelden zien die aansluiten bij de content of producten op de pagina. Meestal is dit een korte impressie waardoor de bezoeker gelijk een goed beeld krijgt van je dienst of product. Je kunt het gebruiken als vervanging van bijvoorbeeld een promotiefilm. In de header kun je een pakkende tekst zetten. Of de titel van de pagina.

Bekijk hier bijvoorbeeld de video header die wij hebben staan op onze diensten pagina Promotiefilm laten maken:

Ideale lengte van een video header

De ideale video header heeft een lengte van 6 tot 12 seconden en herhaalt zichzelf daarna weer in een loop. Deze korte lengte is er omdat het videobestand anders te zwaar wordt, waardoor je website minder snel laad.

Bekijk hier een video header die we op onze site hebben staan:

Aantal beelden

Een video header bestaat meestal uit 1 tot 4 beelden. Bij het gebruik van nog meer beelden wisselen de shots elkaar te snel af wat onrustig is voor je bezoeker. Probeer je header dus simpel te houden. Het is ook mogelijk om aan de header een pauze button toe te voegen, mocht de bezoeker de bewegende beelden irritant vinden, dan heeft degene zelf de controle om de header te pauzeren.

Layer toevoegen aan de video header

Je kunt de video voorzien van een layer of rastertje zodat de tekst leesbaarder is en de kwaliteit van de video er nog mooier uitziet.

Afmetingen van een video header

Een video header heeft een wide screen formaat die meestal een goed deel van de pagina of de hele webpagina van links tot rechts vult.

Heb je moeite met het maken van een video header, dan kun je ook een professionele video-editor inhuren. Een video-editor heeft verstand van de juiste afmetingen en hoe je een video header optimaal kunt inrichten.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen

Teaser Video impressie Video snippet Showreel video Video background Video header Horizontale video Verticale video16:9 video 4:5 video 9:16 video Cinemascope 4K video Videoboodschap Bedrijfsvlog Video live streaming Online video cursus Webinar E-learning video Podcast video Documentaire Non-fictie Campagne video Videocampagne Klant testimonial Vacature video Onboarding video Wervingsvideo How to video Beursvideo Webshop video Nieuwsbrief video Makelaarsvideo Drone video Gepersonaliseerde video Long form video content Stock video

Een video header van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Professionele video header laten maken

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Gaaf geworden

David Brode, RiplRock

Onze bedrijfsfilm en de verschillende opnames met klanten zijn gaaf geworden. Zelfs een aantal maanden na de opnames was Pro Motion Film bereid om mee te denken met onze wensen. Als we nog iets nodig hebben weten we jullie te vinden!

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar