Wat is stock video?

Stock video of stock footage zijn videoclips die je tegen betaling kunt gebruiken voor je project. Er zijn verschillende libraries of databases die voor een vast bedrag per clip stock video aanbieden. Je koopt dan de rechten voor het gebruik van de videoclip.

De clips hebben doorgaans een lengte van maximaal 30 seconden. Het gaat hierbij vaak om kwalitatief hoogstaande clips die een vrij neutraal beeld geven. Denk aan beelden van wolken, windmolens, de Amsterdamse grachten op verkeer op een snelweg. Dit zijn algemene beelden die makkelijk gebruikt kunnen worden in verschillende projecten.

Er zijn zowel voor als tegenstanders van stock video. Het gebruik van stock video kan bijvoorbeeld als vrij goedkoop ervaren worden. Maar zet je stock video op een creatieve manier in, of gebruik je een combinatie van stock en zelf opgenomen materiaal, dan kan stock footage ook heel veel aan je video toevoegen en de productie 'groot' doen lijken zonder dat je met een cameraploeg daadwerkelijk de hele wereld rond moet.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen:

Teaser Video impressie Video snippet Showreel video Video background Video header Horizontale video Verticale video16:9 video 4:5 video 9:16 video Cinemascope 4K video Videoboodschap Bedrijfsvlog Video live streaming Online video cursus Webinar E-learning video Podcast video Documentaire Non-fictie Campagne video Videocampagne Klant testimonial Vacature video Onboarding video Wervingsvideo How to video Beursvideo Webshop video Nieuwsbrief video Makelaarsvideo Drone video Gepersonaliseerde video Long form video content Stock video

Stock video van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Video laten maken

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar