Wat is stock video?

Stock video of stock footage zijn videoclips die je tegen betaling kunt gebruiken voor je project. Er zijn verschillende libraries of databases die voor een vast bedrag per clip stock video aanbieden. Je koopt dan de rechten voor het gebruik van de videoclip.

De clips hebben doorgaans een lengte van maximaal 30 seconden. Het gaat hierbij vaak om kwalitatief hoogstaande clips die een vrij neutraal beeld geven. Denk aan beelden van wolken, windmolens, de Amsterdamse grachten op verkeer op een snelweg. Dit zijn algemene beelden die makkelijk gebruikt kunnen worden in verschillende projecten.

Er zijn zowel voor als tegenstanders van stock video. Het gebruik van stock video kan bijvoorbeeld als vrij goedkoop ervaren worden. Maar zet je stock video op een creatieve manier in, of gebruik je een combinatie van stock en zelf opgenomen materiaal, dan kan stock footage ook heel veel aan je video toevoegen en de productie 'groot' doen lijken zonder dat je met een cameraploeg daadwerkelijk de hele wereld rond moet.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen:

Teaser Video impressie Video snippet Showreel video Video background Video header Horizontale video Verticale video16:9 video 4:5 video 9:16 video Cinemascope 4K video Videoboodschap Bedrijfsvlog Video live streaming Online video cursus Webinar E-learning video Podcast video Documentaire Non-fictie Campagne video Videocampagne Klant testimonial Vacature video Onboarding video Wervingsvideo How to video Beursvideo Webshop video Nieuwsbrief video Makelaarsvideo Drone video Gepersonaliseerde video Long form video content Stock video

Stock video van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Video laten maken

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!