Waarom videomarketing?

Je hebt als bedrijf niet meer genoeg aan één video. Video is een groot onderdeel geworden van de hele content marketingstrategie van organisaties. Het is dus verstandig om een serie video's te ontwikkelen waarmee je jouw doelen gaat bereiken. Bijvoorbeeld in de vorm van branded content.

Een campagne opzetten

Het gebruik van video is de afgelopen jaren sterk opgekomen. Inmiddels gebruikt 87% van online marketeers video content (Bron: WordStream). En een derde van onze online activiteiten wordt besteed aan het kijken van online video.

Dat heeft er ook voor gezorgd dat wij als videobureau anders zijn gaan werken. In plaats van één video produceren, helpen wij met het ontwikkelen van een doelgerichte videostrategie waarmee je video content op vaste basis slim in kunt zetten.

Wij helpen bij het opzetten van een videocampagne of reeks video's. Daarbij wordt gekeken naar wat jouw bedrijf uniek maakt. De vorm van de content wordt hierop gebaseerd. Zo kun je zorgen dat jij door een vernieuwend video concept de aandacht op je bedrijf vestigt. En als je hier een serie video's van maakt, houdt je die aandacht vervolgens goed vast.

Hype rondom je bedrijf

Video content marketing gaat veel verder dan een enkele video. Het is de bedoeling om een hype rond je bedrijf te creëren. Branded content is hier het middel voor.

Je komt met verrassende films zodat jouw merk, bedrijf of product direct in het hoofd van je doelgroep komt te zitten. Hoe beter je dit aanpakt, hoe groter je online succes.

video content marketing campagne beginnen
video content marketing campagne beginnen

De aanpak

Er zijn verschillende vormen mogelijk voor video content marketing. Denk bijvoorbeeld aan longform content. Bijvoorbeeld een spraakmakende mini doc over wat je doet of wie je bent.

Ook kan je je juist meer richten op entertainment door een korte reportageserie te maken waarin een verslaggever namens je bedrijf op pad gaat en met inspirerende mensen praat.

Bovendien is het slim om over het medium na te denken. Zorg bijvoorbeeld voor content die het goed doet op mobiele apparaten.

VIDEO FACT: Wist je dat meer dan de helft van video content op mobiele apparaten wordt bekeken, en dat 92% van deze kijkers de video met anderen delen? (Bron: Ivodo)

Wij kunnen je helpen met het uitwerken van een videocampagne die goed scoort op mobiel. Door bijvoorbeeld met staande of vierkante videoformaten te werken. Of door de video content te ondertitelen. Oké, nog een allerlaatste fact: wist je dat ruim 85% van de video's op Facebook zonder geluid wordt bekeken? Subtitels zijn dus essentieel!

De voordelen

Aan video content marketing zijn veel voordelen verbonden. In de eerste plaats zorgt een serie video's ervoor dat je langer en beter blijft hangen bij je doelgroep.

Bovendien kan je het imago van je bedrijf een stuk sterker maken. Zo bouw je een krachtig merk op. Ook is het zo dat je online meer aanwezig bent met video. Zeer belangrijk in deze tijd.

Video content marketing campagne starten?

Pro Motion Film helpt met het ontwikkelen en produceren van een unieke video campagne.

Vraag gratis informatie en prijzen aan

Online video

Hoogwaardige online videocontent en campagnes voor bedrijven. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit en de cultuur van je organisatie.

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!