Gezocht: Freelance camera assistent video

Camera assistent gezocht

Belangrijke update: De vacature voor Freelance camera assistent video is vervuld. Op dit moment wordt er op nieuwe binnenkomende sollicitaties niet gereageerd. Wil je alsnog solliciteren, dan wordt jouw e-mail toegevoegd aan ons contactenbestand. Mogelijk ontvang je in de toekomst alsnog een reactie zodra er weer een vacature vrij komt.

Voor het opnemen van verschillende video's, zijn we op korte termijn op zoek naar meerdere freelance camera-assistenten (M/V).

Deze functie is op oproepbasis. Je kunt dit dus goed combineren met je eigen bedrijf of andere projecten. Je kunt per project aangeven of je wel of niet beschikbaar bent.

Profiel

Wij stellen geen harde eisen aan leeftijd of opleiding. Al gaat het hierbij om een junior assisterende functie.

Wij denken dat deze freelance opdrachten goed aansluiten bij AV studenten die in hun 3e of 4e jaar zitten, bij startende makers en gepassioneerde en getalenteerde hobbyisten die ervaring op willen doen in het werkveld en

van daaruit willen doorgroeien. Ook sluit deze functie misschien aan bij meer ervaren cameramensen die soms een gaatje over hebben in hun agenda.

Heb je een eigen cameraset nodig?

In principe niet. Het is wel belangrijk dat je redelijk wat ervaring hebt met het bedienen van een camera. Maar je hoeft niet in het bezit te zijn van eigen camera-apparatuur.

Je filmt op een camera van ons. We leggen je van te voren uit hoe deze werkt en op locatie begeleidt de eerste cameraman je hier ook bij.

Omschrijving werkzaamheden

Je bent tijdens draaidagen de rechterhand van de cameraman/regisseur en helpt onder zijn toeziend oog voornamelijk met het bedienen van de 2e camera en eenvoudig camerawerk.

Denk aan:

  • bedienen van de 2e camera op statief tijdens een interview: zorgen dat de beeldcompositie goed en scherp blijft
  • aanvullende b-roll sfeeropnames vastleggen die we in de videomontage kunnen gebruiken

Het gaat om leuke en relatief "makkelijke" shoots in vaak mooie inspirerende omgevingen.

Praktijk ervaring met camerawerk voor opdrachtgevers is belangrijk, maar er wordt niet van je verwacht dat je een 4 jarige opleiding tot cameraman/cameravrouw hebt afgerond.

Zo ziet een doorsnee opnamedag er uit

Je gaat mee met de cameraman naar de opnamelocatie. Vaak is dit op locatie van een bedrijf of evenement. Je helpt elkaar bij aankomst met het uitladen van alle camera-apparatuur die tijdens de shoot gebruikt gaat worden.

Na de opdrachtgever te hebben begroet, gaan jullie vervolgens snel aan de slag met het opbouwen van de camera's, het licht en geluid. De taken worden verdeeld zodat alle apparatuur in no time staat. De eerste cameraman begeleidt dit proces.

Jij bent hier de extra paar handen die we goed kunnen gebruiken!

Vervolgens gaan we het interview opnemen. Of een registratie van een presentatie of korte videoboodschap. Hierbij bedien jij een van de twee camera's vanaf statief.

Na het interview wordt er soms nog de nodige b-roll verzameld. Met de tweede camera maak je aanvullend opnames van bijvoorbeeld de buitenkant van het gebouw, straatbeelden of medewerkers van het bedrijf.

Het kan ook voorkomen dat de eerste cameraman dit doet. Jij bent dan alvast begonnen met de afbouw.

Aanvullend

Er wordt niet van je verwacht dat je van alle apparatuur 100% technische kennis hebt. We vinden het vooral belangrijk dat je oog hebt voor cameravoering en een stabiele opname kunt maken.

Er is ruimte om te leren terwijl je aan het werk bent. Het is vooral belangrijk dat je het leuk vindt om mee te groeien in ons team en de content die we maken.

Vergoeding

De vergoeding bedraagt altijd minimaal 100,- euro excl 21% btw bij een dagdeel aanwezigheid op locatie. Of het nu een dagdeel is van 3 of 4 uur.

De maximum vergoeding is 175,- euro excl 21% btw bij een hele dag filmen. We bieden daarnaast ook een reiskosten vergoeding van 19 cent per km.

Daarnaast bieden we een podium om jouw talenten verder te ontwikkelen, kun je de opgenomen video's ook in jouw portfolio gebruiken, kom je in contact met ons netwerk makers en kun je uiteindelijk doorgroeien tot freelance cameraman die zelfstandig video's gaat draaien (en editen) voor Pro Motion Film.

Regio

Je bent bij voorkeur woonachtig in omgeving Amsterdam, Het Gooi (ons kantoor zit in Hilversum) of Utrecht.

Reageren?

Stuur een mail met korte motivatie en eventueel eigen werk (YouTube, Vimeo, WeTransfer) naar Niels de Groot ([email protected])

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!