Event registratie laten maken - drie redenen om je evenement op video vast te leggen

Ken je dat fragment van koeien die na maanden op stal weer in de wei worden vrijgelaten? Zo voelt het ook voor ons filmmakers als we in het zomerseizoen met mooi weer op evenementen mogen draaien. Fantastisch gevoel.

Event registratie in de zomer
Zomers evenement vastleggen op film

Waarom een event registratie de moeite waard is

Het is bijna zomer en dat betekent weer een hoop festivals, jaarborrels, zomersymposiums, workshops en andere events. Zakelijk of cultureel, zomer of hartje winter: een event waarin je weken tot maanden voorbereiding hebt gestoken, vraagt om goed vastgelegd te worden op camera.

Alleen al omdat je met je team zo naar dit evenement hebt toegewerkt en je deze dag gewoon wilt vereeuwigen op camera. Of omdat de event locatie een fantastische filmset is, vanwege alle ruimte en het sfeervolle interieur. Die grote industriële loods of een oud pakhuis. Of een buitenplaats met food trucks en diverse podia. Hoe gaaf is het als je daar met een cameraploeg opnamen kunt maken?

Vrolijke cameraman
Van evenementen filmen worden we blij

Maar een cameraploeg inhuren is natuurlijk niet gratis. Dus je wilt wel dat de opnamen zichzelf terugverdienen. Anders krijg je het idee waarschijnlijk ook niet langs je manager.

Ik help je er van harte mee om je manager te overtuigen. Helemaal niet uit eigen belang. Een aftermovie laten maken is niet alleen leuk voor ons filmmakers. Ook voor jou en je organisatie kan het veel opleveren.

1. Dit is het moment dat je doelgroep en netwerk bij elkaar komt

Op je event heb je je klantenkring, partners of andere geïnteresseerden van jouw organisatie uitgenodigd. Iedereen die aanwezig is maakt tijd voor jouw evenement vrij en heeft daarom vast ook tijd om iets op camera te zeggen. Hier kun je je doelgroep dus ook makkelijk voor de camera krijgen. Ze kunnen immers geen kant op! ;-)

Als onderdeel van de event registratie kun je bezoekers interviewen over een actueel thema. Of neem een testimonial video op waarin je vraagt over de ervaring die de bezoeker heeft met jouw organisatie.

Fantastische aftermovie maken
Feel-good vibes op evenement

2. Jouw bedrijf presenteren als lifestyle

De mensen, de locatie, de activiteiten en alle energie die dat meebrengt: het zijn allemaal ingrediënten voor mooie beelden die wat zeggen over jouw organisatie.

Misschien heb je wel geïnvesteerd in allemaal merkversterkende producten zoals stands, banners of goodie bags. Met een event video kun je jouw merk echt professioneel neerzetten als een lifestyle. Alle deelnemers komen op locatie samen om jouw merk te vieren of stil te staan bij een actueel thema dat aansluit bij jullie organisatie.

De activiteiten en bezoekers staan garant voor een hoop leuke handelingen en plaatjes: allemaal actie om te filmen. Dit is vooral een heel slimme investering als de activiteiten van je bedrijf normaal moeilijk op camera zijn te vangen. Bijvoorbeeld als je actief bent in de dienstverlening of ICT. Leuke video content maken is dan vaak een uitdaging, omdat veel van de werkzaamheden op kantoor of digitaal zijn. Door een event registratie te laten maken kun je je gewenste imago eindelijk een keer goed naar buiten brengen.

Professionele film van evenement
Maak een fantastische aftermovie

Zo blij als een koe. Als we op jouw event mogen filmen.

3. Dit is de dag dat je heel veel bruikbare content kunt opnemen

Ik noemde al dat je bezoekers makkelijk kunt interviewen tijdens je event. Maar wat dacht je van het integraal vastleggen van presentaties of gesprekken op het podium? Ook dit kun je opknippen tot korte videosnacks. Weer extra content en het kost je bijna niets extra's.

Aftermovie laten maken door Pro Motion Film

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Laat je bedrijf sneller groeien met video. Claim nu de gratis whitepaper en ontdek hoe je video voor je laat werken.