Knalt jouw merk al van het scherm?

Cameraploeg inhuren

Je kan nog zo sterk zijn, maar zonder ploeg komt zelfs de beste wielrenner niet zo snel aan de bergtop. Daarvoor heeft hij trainers, materiaalmannen, sportartsen en andere renners nodig. Om bij in het wiel te rijden, uit de wind te blijven, een lekke band te vervangen. Dus wil je het maximale uit een draaidag halen? Dan heb je niet één topatleet nodig, maar de hele wielerploeg.

Topploeg

Huur je de ploeg van Pro Motion Film in, dan weet je zeker dat je de top bereikt. Met kwalitatief en professioneel filmwerk en strakke nabewerking. Ons team is namelijk perfect op elkaar ingespeeld. We vullen elkaar aan in iedere tak van onze topsport: of het nu gaat om camerawerk, productie, regie, belichting, geluid of montage. En we weten hoe we die krachten optimaal inzetten.

Cameraploeg inhuren
Cameraploeg van Pro Motion Film

Neem contact op voor meer informatie

Groots uitpakken

De meeste renners zijn in een van de twee onderdelen het sterkst: lange afstanden in etappes of volle bak op de korte baan. Onze cameraploeg kan het allebei. Of je nu een reeks video's wilt opnemen in een of meerdere draaidagen, of juist een bedrijfsfilm met vaart en dynamiek. Door te investeren in een equipe raas je gegarandeerd je concurrentie voorbij. Met flitsende beelden, vlijmscherpe inhoud en loepzuiver geluid.

Hoe dat eruitziet?

Bekijk hier de beeldprestaties van onze topatleten:

Tandje bijzetten

Met onze cameraploeg schakel je naar de zwaarste versnelling zonder dat je zelf hoeft te trappen. Bel 020-233 33 51 of mail naar [email protected]. Dan bespreken we - uiteraard geheel vrijblijvend - de mogelijkheden.

✔ Specialist in spoedklussen

✔ Cinematografische storytelling

✔ Meer video's voor minder

✔ Tijdelijk 10% welkomstkorting

Vertel ons over je wensen

Veelgestelde vragen en tips over het inhuren van een cameraploeg

1. Uit welke onderdelen bestaat een cameraploeg?

Een cameraploeg bestaat doorgaans uit een cameraman, eventueel een extra cameraman, een fotograaf, een regisseur en een creatieve producer. Het filmen gaat meestal met twee mensen of meer. Je hebt in de praktijk twee cameramensen nodig omdat afwisseling in shots wenselijk is en je minstens twee paar handen nodig hebt om twee camera's te bedienen. Pro Motion Film is van mening dat een ploeg van drie mensen de beste opstelling is.

2. Hoe vullen leden van een cameraploeg elkaar aan?

Als je met een ploeg van drie bent (een 'heilige' drie-eenheid?) heb je altijd de mogelijkheid om te overleggen en ideeën uit te wisselen. Zo hou je elkaar scherp en heb je tijd te letten op details. Een kleine ploeg stelt ons in staat om van verschillende invalshoeken te kunnen filmen en tegelijkertijd snel te kunnen schakelen. De hoeveelheid schijven is beperkt en het werk kan optimaal worden verdeeld. Niemand zal zich een slag in de rondte hoeven werken (wat ten koste gaat van de kwaliteit) en niemand zal uit zijn neus hoeven eten. Bouwkundig gezien is de driehoek de sterkste vorm: voer je druk uit op één punt, dan bieden de andere punten tegenwicht.

3. Wanneer heb je een cameraploeg nodig?

Bijvoorbeeld voor een bedrijfsvideo, een presentatie of een (streaming) evenement. Je hebt een cameraploeg nodig - in tegenstelling tot een enkele cameraman - als je te maken krijgt met een complexere manier van filmen, bijvoorbeeld als je van meerdere invalshoeken wilt filmen en er ook nog iemand nodig is om het overzicht te bewaren. Niet alle projecten zijn door één persoon te managen (hoe kundig ook). In zulke gevallen heb je een team nodig en gelukkig weet Pro Motion Film met een beperkt aantal mensen - meestal drie - de klus te klaren.

Wat klanten over ons zeggen:

Vrijblijvende offerte aanvragen

4. Wat voor kwaliteit kan je van een cameraploeg verwachten?

Als je werkt met een cameraploeg, in plaats van met één allrounder, mag je een degelijke efficiënte én specialisatie verwachten.

Een allrounder is een alleskunner die met zo'n beetje elk proces in het maken van een (bedrijfs)film uit de voeten kan, maar een cameraploeg bestaat uit mensen die gespecialiseerd zijn in één taak, de tijd en ruimte hebben om te focussen en echt de kans krijgen om uit te blinken. Een goed ingespeeld team levert hoge kwaliteit.

5. Wat is het voordeel ten opzichte van zelf filmen?

Als je zelf filmt, ben je uiteraard goedkoper uit. Een belangrijk nadeel is natuurlijk wel dat je zowel de inhoud van de film als het technische aspect ervan voor je rekening moet nemen.

Als je een filmploeg inhuurt, haal je niet alleen de nodige kwaliteit, maar ook welkome mankracht in huis. De cameraploeg neemt het technische aspect van de film voor zijn rekening, terwijl jij je volledig kunt richten op wat er wordt gezegd en wat in beeld wordt gebracht.

De nabewerking verloopt onafhankelijk, waardoor jij de tijd hebt voor andere projecten.

6. Waarom zou ik jullie cameraploeg inzetten?

Pro Motion Film heeft jaren geschaafd aan zijn formule en weet inmiddels een topploeg in het veld te brengen.

Het filmwerk is degelijk, verloopt relatief vlot en de nabewerking is strak. Alle leden van het team zijn op elkaar ingespeeld. Ieders kracht is duidelijk en zo vullen we elkaar aan waar nodig.

De cameraploeg van Pro Motion Film is sterk op de korte afstand (een vlotte, korte bedrijfsfilm) en op de lange termijn (bijvoorbeeld in het maken van een reeks video's). Uiteraard gaan we uitvoerig met je in overleg om samen het beste resultaat te realiseren.

7. Waar moet je op letten tijdens het filmen?

Bij het filmen moet je op een vast aantal zaken letten, allereerst het filmen zelf.

Je moet een goed camerastandpunt hebben (wellicht meerdere standpunten), je moet de juiste lenzen gebruiken, zorgen voor goede geluidsopnames en de juiste belichting. Al deze zaken moeten geregeld worden nog vóór je de filmknop voor de eerste keer indrukt.

Denk ook vooruit: hou er altijd rekening mee dat een film nooit een willekeurige opeenvolging shots is, maar dat deze shots gemonteerd zullen worden en dus bij elkaar moeten passen. Vertel een logisch verhaal.

Hou tot slot rekening met een foutmarge bij elk shot: één of twee seconden aan het begin en het eind van elk shot die eventueel weggesneden kunnen worden (of wegvallen in een overgang).

8. Hoe onderscheidt de cameraploeg van Pro Motion Film zich?

Pro Motion Film doorloopt het hele videoproductieproces met jou als klant. We geven uitgebreide begeleiding (indien gewenst, natuurlijk). Je zult gemakkelijk één op één contact met ons kunnen opnemen en we staan je meteen te woord wanneer je een vraag hebt of tegen iets aanloopt.

De leden van de cameraploeg kennen elkaars krachten en mindere kanten als een broekzak en we weten elkaar naadloos aan te vullen. De afgelopen jaren hebben we veel klanten blij kunnen maken, zoals valt terug te lezen in de reviews op onze website.

We snappen het als je in kosten wilt besparen, dus geven je alle ruimte een deel van de productie op je te nemen, een planning te maken en locaties en mensen te regelen.

Cameraploeg boeken?

We gaan er iets moois van maken samen! Bekijk onze video:

Jouw video's boosten met de skills van een professionele cameraploeg?

Neem nu contact met ons op via het offerte-formulier en ontvang direct vrijblijvend alle informatie die je nodig hebt.

✓ Vakmensen op locatie met 10+ jaar ervaring in videoproductie

✓ Vriendelijke en heldere communicatie

Oplopende korting bij afname van meerdere opnamedagen

Vrijblijvende offerte aanvragen

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, KVK

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Klant review bedrijfsfilm Amsterdam

Pro Motion Film heeft alles over voor de klant!

Pascalle van Haaften, Office manager, Ovidius Law

Niels en Nander hebben ons, Ovidus Law, geholpen met een bedrijfsfilm en bedrijfsfoto's. Beide gaan zij erg professioneel te werk, ze denken met je mee en nemen initiatief. Pro Motion Film heeft alles over voor de klant! Erg fijn om met hen te mogen werken en de communicatie verliep vlekkeloos.