Hoe maak je een goede kantoorvideo?

In dit blog ontdek je hoe je in 10 stappen een kantoorvideo kunt maken die er professioneel uitziet.

Laten we beginnen met de basis: wat is eigenlijk een kantoorvideo? Een kantoorvideo is een bedrijfsfilm waarbij het kantoor als opnamelocatie wordt genomen.

Je kunt hierbij het woord "kantoor" ook vervangen voor werkplaats, studio, winkel, atelier, school; maar net de plaats waar jij of je team dagelijks de werkzaamheden uitvoert.

Deze video's zijn meestal korter dan 2 minuten en zijn gemaakt om klanten te interesseren in een bedrijf of product. Ze kunnen ook worden gebruikt als een manier om een ​​bedrijf online te promoten. Kantoorvideo's kunnen overal op het internet worden bekeken, van sociale media tot aan de website van het bedrijf zelf.

Kantoorvideo's kunnen op verschillende manieren worden gemaakt, maar ze moeten allemaal een aantal dingen bevatten om echt effectief te zijn. Hieronder 10 punten die niet in een kantoorvideo kunen ontbreken.

Inhoudsopgave

1. Geef een visuele rondleiding

Een kantoorvideo is een perfecte manier om je kantoor te showen. Maak een korte video die je klanten en prospects meeneemt op een tour door het kantoor. Begin met een korte introductie van het bedrijf, waarna je de verschillende delen van het kantoor toont. Vergeet niet om leuke details toe te voegen, zoals werknemers die aan het werk zijn of klanten die in de winkel naar binnen komen.

Voor het incassobureau TKB maakten we deze kantoorvideo:

  • TKB videomarketing case

    Videomarketing voor TKB

    De incassospecialisten van TKB vroegen ons om hun videomarketing handen en voeten te geven. Voor het resultaat kregen we de handjes op elkaar.

2. Verwijs naar de regio waar je zit

Als je kantoor zich in een interessante of bekende locatie bevindt, maak dat dan duidelijk in je kantoorvideo. Misschien ligt het kantoor in het stadscentrum of nabij een bezienswaardigheid. Laat dit weten aan je kijkers, zodat ze weten waar ze naartoe moeten komen als ze je willen bezoeken.

3. Vertel kort hoe het is begonnen

Vertel je kijkers kort hoe je bedrijf is begonnen. Dit geeft ze een idee van waar je vandaan komt en wat je bedoeling is. Het kan ook helpen bij het creëren van een band met je kijkers. Als ze weten hoe moeilijk je het hebt gehad om te beginnen, zullen ze meer sympathie voor je bedrijf hebben.

4. Verwijs naar je diensten en producten

In de kantoorvideo moet duidelijk worden wat voor soort bedrijf je bent en wat je aanbiedt. Als je kijkers niet weten wat je bedrijf doet, zullen ze de video snel afkappen. Zorg ervoor dat je diensten en producten duidelijk in beeld komen, zodat kijkers weten waar ze moeten zijn als ze je nodig hebben.

5. Laat de gezichten van je bedrijf zien

In een kantoorvideo is het belangrijk om de mensen te laten zien die bij het bedrijf werken. Dit geeft kijkers een idee van wie ze kunnen verwachten als ze contact met je opnemen. Het is ook een goede manier om te laten zien dat je bedrijf echt bestaat en niet alleen online is.

6. Laat zien wat jullie een professioneel bedrijf maakt

Een kantoorvideo is een uitstekende manier om te laten zien waarom je bedrijf de beste keuze is. Probeer kijkers te overtuigen door hen te laten zien hoe professioneel je bedrijf is. Laat bijvoorbeeld zien hoe je klanten tevreden stelt of laat een korte testimonial zien van een tevreden klant. De opnames met de klant kun je vervolgens ook weer opknippen tot een losse testimonial-video.

7. Vertel vriendelijk en enthousiast

Het is belangrijk om vriendelijk en enthousiast over te komen in je kantoorvideo. Kijkers moeten het idee krijgen dat je echt graag met ze wilt praten en ze wilt helpen. Probeer dus niet alleen maar te verkopen, maar laat ook zien dat je echt om ze geeft.

8. Film dynamische beelden

Gebruik dynamische beelden in je kantoorvideo om kijkers te boeien. Dit houdt hen betrokken bij wat er gebeurt en zorgt ervoor dat ze de video niet afkappen. Gebruik bijvoorbeeld close-ups, time-lapses of drones om interessante beelden te maken die kijkers niet snel zullen vergeten.

9. Houd je video kort en bondig

Probeer je kantoorvideo kort en bondig te houden. Kijkers hebben een korte aandachtsspanne en willen niet lang naar een video kijken die saai is. Zorg ervoor dat je video de belangrijkste informatie over je bedrijf bevat, zodat kijkers alles weten wat ze moeten weten.

10. Nodig uit tot een kennismaking

Geef kijkers aan het eind van de video duidelijk te kennen dat je hen graag wilt ontmoeten. Nodig hen uit voor een kennismaking of laat ze weten hoe ze contact met je kunnen opnemen. Dit is een goede manier om kijkers te laten weten dat je open staat voor nieuwe klanten.

Conclusie

Kantoorvideo's zijn een geweldige manier om kijkers kennis te laten maken met je bedrijf. Ze kunnen helpen bij het vergroten van de bekendheid van je bedrijf, het genereren van nieuwe klanten en het creëren van een band met je klanten. Volg deze tips om ervoor te zorgen dat je kantoorvideo er geweldig uitziet en laat kijkers weten waarom ze jouw bedrijf moeten kiezen.

Kantoorvideo laten maken door Pro Motion Film?

Bekijk hier de bedrijfsfilms die wij hebben gemaakt of neem contact op voor meer informatie.

Neem contact op

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Kickstart je videoproducties

Zelf goede video's maken? Geef je videoproducties een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Download het Videoproductie Starterspakket

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

Bundel met 3 onmisbare e-books:

Module 1. Filmen met je smartphone

Module 2. Perfecte video's monteren

Module 3. IJzersterke scripts schrijven

De videogroeiformule

Ontdek in deze whitepaper de 10 stappen naar succesvolle videocampagnes

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Testimonial video

Recruitment video

Instructiefilm

Aftermovie

Videocontent

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92