Trends online video 2017

Waar moet je in 2017 extra op letten als je aan de slag gaat met online video? Zet je video content marketing budget efficient in en speel in op het kijkgedrag van de internetgebruiker anno 2017. Vier verwachtingen van videoproductiebedrijf Pro Motion Film.

Eerder schreven we dat 2016 het jaar zou worden voor online video. Niets is minder waar: online video is gigantisch gegroeid in 2016 en lijkt alleen maar groter te worden in 2017. Hoe kun je als bedrijf het beste profiteren van online video?

1. Online video neemt steeds vaker de vorm aan van een complete webserie

Het is een trend van de afgelopen jaren en zet verder door: een enkele bedrijfsvideo volstaat eigenlijk niet meer. Het marketingbudget voor video content ligt hoger en als bedrijf doe je er goed aan om een idee voor een online 'programma' te ontwikkelen: een reeks videocontent gerelateerd aan je business.

Iedere week een video online

Aan de lopende band video's publiceren: waarom zou ik hier mee beginnen in 2017?

De (door)kijkcultuur van consumenten

We zijn in het dagelijks leven helemaal ingericht op video kijken (bench watching Netflix) en dat zal alleen maar doorgroeien in 2017. Iedere week (of dag) een video online publiceren, is dus veel effectiever dan tekstberichten schrijven. En je bouwt hier content mee op: consumenten kunnen doorkijken, waardoor ze nog langer met jouw bedrijf bezig zijn.

Je vergroot je vindbaarheid online

Door je video's te koppelen aan de content op je site, bouw je aan de inhoud van je webpagina's. Google geeft je site hierdoor een hogere waardering, waardoor je beter gevonden wordt. Door video's te plaatsen, blijven bezoekers ook langer hangen op je site.

2. Non-branded content wordt nog belangrijker

Als je naar de vorm van videomarketing kijkt, dan wordt non-branded video nog belangrijker.

Subtiel je merk naar voren brengen

De tijd van de schreeuwerige commercial is allang voorbij, maar veel bedrijven trappen er nog steeds in: ze lullen teveel over zichzelf. Daar behaal je anno 2017 steeds minder resultaat mee.

In 2017 doe je er goed aan content te maken met een hoog amusementsgehalte. Video leuk om te kijken. Branded tot op zekere hoogte, dus met een inhoudelijke link naar je bedrijf en een logootje aan het eind, zodat je het op je social media kanalen kunt plaatsen.

Stickyness van je content

Dat non-branded video nog belangrijker wordt, heeft ook alles te maken met punt 1 Online video als webserie. Video wordt steeds vaker ingezet als hele reeks, en de stickyness van zo'n reeks werkt alleen als je amusement biedt of waardevolle informatie deelt met je kijker. De content moet dus vooral lekker wegkijken.

Content is king

3. Kwaliteit van online video wordt steeds hoger

Of je nu zelf met een camera (mobiele telefoon) aan de slag gaat, of de video content marketing uit handen geeft: online video content ziet er steeds beter uit.

Technologische ontwikkelingen zijn niet bij te houden

Het verschil tussen de kwaliteit van online video en een high budget film of televisieprogramma wordt in 2017 wel heel klein.

Dat komt door snelgroeiende technische specs van camera's, waardoor je inmiddels al op veel camera's 4K kunt opnemen. Deze resolutie lijkt in 2017 de standaard te gaan worden voor online video. Met onze nieuwe computers kunnen we tegenwoordig ook steeds makkelijker 4K afspelen. En de 4K ondersteuning op platforms als YouTube speelt hierbij ook mee (inmiddels zelfs 8K).

Wij filmen bijvoorbeeld op de Sony PXW-FS7 4k camera, een baanbrekende camera waarmee je prachtige kwaliteit beelden kunt opnemen.

4. Doorbraak virtual reality en 360 graden video?

Daar zijn wij wat sceptisch over. Er is in 2016 hard gesleuteld door Facebook en YouTube aan het makkelijk weergeven en bekijken van virtual reality en 360 graden video, maar het is voor consumenten nog vrij complex om deze content te bekijken. Wij raden bedrijven vooralsnog af om hier in te investeren. De traditionele video content werkt voor marketing doeleinden het beste.

VR video laten maken
Virtual reality video

Goede voornemens voor 2017

Wii raden bedrijven aan om na te denken over het ontwikkelen van een reeks branded video, met video content die je slim kunt koppelen aan je website en social media.

Als videoproducent zijn wij graag je partner. Wij kunnen helpen bij het ontwikkelen en produceren van je corporate cinema en (non)branded video. Neem gerust contact met ons op als je een keer wilt sparren!

Over de auteur

Videomarketing blog auteur

Niels de Groot (MA Film Studies) specialiseert zich sinds 2011 in videoproductie en videomarketing. Met zijn videomarketing bureau Pro Motion Film helpt hij bedrijven en ondernemers te groeien met video.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Kickstart je videomarketing

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

7 bomvolle e-books met tips over videomarketing en videoproductie.

Koopje: Van € ̶1̶.̶0̶93,- voor € 149,-

Ontvang de 7 Complete Masterclasses

Omdat wij ons met Pro Motion Film 100% willen richten op het maken van bedrijfsvideo's, gaan onze e-book masterclasses in de uitverkoop. We willen jou hiermee de juiste tools aanreiken om zelf succesvolle (bedrijfs)video's te maken.

Claim hier de complete PMF Bundle.

✅ Filmen met je smartphone

✅ Perfecte video's monteren

✅ IJzersterke scripts schrijven

✅ Blauwdruk succesvolle videomarketing

✅ Onweerstaanbare interviews maken

✅ Geld verdienen met YouTube

✅ Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Nu voor slechts € 149.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Bekijk Kickstartbundel

De 5 grootste blunders in videomarketing

Ontdek in deze gratis whitepaper hoe je meer leads, klanten en fans krijgt met video.