Wat worden de video trends in 2021?

Begin 2020 besloot ik eens een jaar geen video trend blog te schrijven met voorspellingen over de meest populaire videocontent vormen van 2020.

Omdat ik niet vond dat er aanzienlijk grote verschillen zichtbaar waren ten opzichte van 2019. Inmiddels staat de wereld behoorlijk op zijn kop, moeten we allemaal zoveel mogelijk thuiswerken, mondkapjes op waar we gaan en staan, en had de groeispurt en inzet van video niet groter kunnen zijn.

Echt een blijvertje

Dat videocontent een blijvertje is en ieder jaar weer groeit in haar online aanwezigheid, dat wisten we eigenlijk al wel een tijdje. Maar video is nu echt de manier geworden om met elkaar in verbinding te staan zowel zakelijk als privé.

Video vervangt zo goed als alle vormen van fysieke communicatie op het moment van een pandemie als Covid-19.

User generated

Wat ga je als jongere of student doen als je dagen thuis moet zitten? Juist. TikTok videos maken en delen met je leeftijdsgenoten. Je hele sociale doen en laten vindt nu online plaats.

Ook zakelijke vergaderingen lopen bijna allemaal via Teams of soortgelijke videoplatforms. We staan continue in verbinding met elkaar via video. De ontwikkeling van nieuwe telefoons met nog betere camera's en online videobased platforms gaat alsmaar door.

We zijn inmiddels allemaal content creators geworden. Dit zien we ook terug aan de user generated vlog commercials en ziekenhuisvlogs op TV in 2020. Iedereen kan met zijn of haar vlog of video er toe doen en een groot publiek bereiken. Ook in 2021 zal dit blijven groeien.

Via betere techniek en doordat we allemaal zelf nog meer filmen, leren we met z'n allen steeds betere kwaliteit video's te maken.

Natuurlijk blijft er altijd een verschil tussen videocontent gefilmd met je telefoon en echt professionele videocontentmarketing, de markt waar Pro Motion Film zich op richt.

Dat kwaliteitsverschil heeft te maken met ervaring op het gebied van filmen, editting, regie en storytelling. Maar ook met toegang tot professionele apparatuur en een netwerk aan videoprofessionals.

Wil je echt impact creëren en professioneel overkomen, dan is het nog altijd een slimme keuze om je videocontent uit te besteden aan een professionele partij.

Voorspelling 1: nog meer video live streams

Ook in 2021 zullen er waarschijnlijk nog geen of minder evenementen georganiseerd kunnen worden. Ons Aftermovie videoproduct ligt dan ook in 2021 nog steeds op zolder te verstoffen. Want de sfeer van (half)lege ruimtes filmen, daar kunnen we niet echt iets gezelligs van maken.

Inmiddels hebben organisaties de weg gevonden naar video live stream mogelijkheden. Een professionele video live stream is de manier om digitaal een evenement op te zetten, van klein tot groot. Hiermee kun je jouw doelgroep nog steeds bereiken.

Denk aan een live stream met meerdere camera's, live instarts en slides. We zullen in de toekomst genoodzaakt zijn om steeds meer gebruik te maken van dit soort video live streams en je hebt er dus zeker baat bij om hier in 2021 mee te beginnen.

Video live streams in 2021

Semi live talkshow

Een andere optie is een semi live digitale talkshow organiseren waarbij je gasten of partners aan tafel uitnodigt. Deze neem je op als videoregistratie en kun je achteraf na de eindmontage online publiceren.

Voorspelling 2: meer focus op video impressies

Wat we bij Pro Motion Film ook hebben gemerkt, is dat er aanzienlijk meer vraag is naar videocontent als vervanger van fysieke presentaties die vanwege Covid-19 en mogelijke lockdowns niet gegeven kunnen worden.

Zo maakten we bijvoorbeeld een tiental impressievideos van verschillende vestigingen van een verpleeghuis, omdat de fysieke rondleidingen voor nieuwe bewoners niet langer mogelijk zijn.

Een andere organisatie vroeg ons interviews op te nemen over thema's in hun vakgebied. Normaal gaan zij op werkbezoek om kennis uit te wisselen. Dat wordt nu met deze video's opgelost.

Ook in 2021 zullen er steeds meer van dit soort video impressies en interviews nodig zijn. Organisaties zullen preventief behoefte hebben aan die video content.

Zo ben je er van verzekerd dat je materiaal hebt om jouw merk, locatie, product of diensten in de spotlight te zetten op momenten dat dit niet face to face kan.

Voorspelling 3: meer focus op soft story telling

De wereld is sinds Covid 19 een stukje menselijker geworden. Echt harde schreeuwerige vormen van videomarketing werkt online al een paar jaar niet meer. Maar in 2021 hebben we daar al helemaal geen behoefte meer aan. We willen mooie persoonlijke verhalen en eerlijke brand stories zien. Denk aan videocontent in de vorm van mini docu's, klant testimonials en interviews met een sterke focus op mooie cinematografische storytelling en en een eerlijk verhaal.

Dit is een stijl waar ik mij de afgelopen jaren in heb gespecialiseerd en je doelgroep zit hier op te wachten.

Voorspelling 4: meer video content nodig door aangepaste diensten en producten

Op het gebied van werkend Nederland verandert er momenteel van alles. Er zullen bedrijven omvallen en ook weer nieuwe bedrijven worden opgericht.

We worden gedwongen creatief om te gaan met de restricties die er zijn. Dat opent gelukkig ook de weg naar creativiteit en nieuwe mogelijkheden. In 2021 verwacht ik veel nieuwe startups, producten en ideeën

Dat vraagt ook om nieuwe bedrijfsfilms en promotiefilms.

Juist in crisistijd investeren in video

Juist in crisistijd willen we laten zien dat we er toe doen, om te overleven. De noodzaak is je te onderscheiden van anderen die dezelfde dienst aanbieden. Juist nu heb je er baat bij om te investeren in videomarketing.

Het jaar 2021 vraagt om een verdere professionalisering op het gebied van videocontent binnen jouw organisatie. Nog meer organisaties zullen er baat bij hebben om videocontent een structureel terugkerend onderdeel van hun marketingstrategie te maken in 2021.

Inspiratie voor 2021?

Ik hoop dat ik je op ideeën heb gebracht en dat je met goeie moed en frisse energie aan de slag kan gaan met videocontent.

Als je daar hulp bij nodig hebt? In 2021 bestaat Pro Motion Film 10 jaar en onze passie en liefde voor videoproductie is nog nooit zo groot geweest als nu.

Ik help je graag bij het realiseren van je videocontent wensen.

Wat heeft Pro Motion Film veranderd in 2021?

Wij hebben in het najaar van 2020 geinvesteerd in de nieuwe Sony PXW-FX9 Full Frame cine camera. Netflix approved. Deze camera gaan we naast onze Sony PXW-FS7 4K camera gebruiken zodat we onze klanten nog meer te bieden hebben.

Sony PXW-FX9

We kunnen nu tijdens een opnamedag nog meer videocontent produceren, met twee fantastische camera's nog rijkere interviews en docu's opnemen en fantastische cinematografische storytelling toepassen.

Verder hebben we naast ons adres in Amsterdam ook een eigen kantoor in Hilversum geopend. Vanuit Hilversum willen we ook de ondernemers en organisaties buiten de randstad bereiken en voorzien van mooie videocontent!

Vertel ons over jouw idee

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Marketingspecialist, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben aan een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Hele fijne samenwerking!

Heleen Vos,

Hele fijne samenwerking! We zijn superblij met het resultaat van Promotion Film. Onze feedback op de eerste versie is heel goed en snel verwerkt totdat we precies kregen wat we voor ogen hadden. Ook was het filmen samen een hele leuke ervaring!

Francisco van Benthum

Prettig, helder en professioneel!

Francisco van Benthum, HACKED by__

Zeer prettig gewerkt met Pro Motion Film voor het realiseren van een Campagne video. Niels de Groot was verantwoordelijk voor dit project en de samenwerking met hem was zeer prettig, helder en professioneel. Oplevering heel snel en volgens wensen. Niels....zeer veel dank!!

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Laat je bedrijf sneller groeien met video. Claim nu de gratis whitepaper en ontdek hoe je video voor je laat werken.