6 branded video's Yakult

Branded videoserie Yakult

Over deze case

Yakult is van oorsprong een Japans bedrijf. Hun bekende kleine flesjes vindt je in vrijwel iedere supermarkt. Hiermee bevindt Yakult zich in de categorie voeding en retail.

Japanses roots en de voedingsindustrie als branche: met deze twee ingrediënten kwam het Nederlandse marketingteam op het idee om een zesdelige videoserie te maken over het bereiden van Japanse gerechten.

Videoserie MakiKookt!

Voor zo'n serie kookvideo's heb je wel iemand nodig die kan presenteren. Heb je dan een professionele presentator nodig? In dit geval niet:

Makiko werkt al jaren bij Yakult Nederland en weet alles af van Japans koken. Zo ontstond het idee om haar de video's te laten presenteren. Dat maakt het geloofwaardig en authentiek.

Videoserie Yakult
Opnames videoserie MakiKookt!

Branded video's voor de website

Op de website van Yakult is de videoserie Japans koken met MakiKookt! al sinds 2015 te bekijken. Daarmee toont branded video aan dat het zijn waarde lange tijd behoudt. In zes afleveringen komen ondermeer de volgende Japanse gerechten langs:

Slim produceren

De zes video's zijn in een dag gefilmd. Dit was mogelijk doordat alles in de keuken goed was voorbereid: alle ingrediënten lagen klaar en de kookscripts waren netjes uitgeschreven. Hierdoor is het een kwestie van per gerecht alle stappen filmen.

De video's zijn met twee camera's opgenomen waarmee er in de edit tussen wijdde shots en close-ups geknipt kan worden. Dat maakt de video's dynamisch.

Door de camera's tijdens de kookdemo's continue te laten opnemen, konden we in de videomontage makkelijk de videosporen onder elkaar zetten en vervolgens per handeling seleteren of we op dat moment een close-up wilde laten zien, of liever een wijdt beeld met Makiko. Hierdoor waren de video's makkelijk te monteren.

Kijkje in de keuken

Populariteit van branded videocontent

Branded videocontent moet je zien als een videotype waarmee je niet direct het doel hebt om een product te verkopen, in tegenstelling tot een promotiefilm bijvoorbeeld. Het doel van branded video is vooral om je doelgroep te voorzien van leuke content. Dit leidt bijvoorbeeld tot:

  • een hogere interactie op je sociale kanalen
  • het top-of-mind blijven bij je doelgroep: ze komen op een leuke manier in aanraking met je merk
  • meer traffic naar je website, of een langere bezoekerstijd op een specifieke landingspagina

Andere cases

Het is natuurlijk ook mogelijk om andere videotypes in te zetten als onderdeel van je videomarketingstrategie. Denk aan explainer video's, productdemo's, achter de schermen video's, klant reviews of expert-interviews. Ideeën hiervoor kun je vinden op onze pagina met andere videomarketing cases.

Vertel ons over je wensen

Onze klanten

Je video content helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, KVK

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Gaaf geworden

David Brode, RiplRock

Onze bedrijfsfilm en de verschillende opnames met klanten zijn gaaf geworden. Zelfs een aantal maanden na de opnames was Pro Motion Film bereid om mee te denken met onze wensen. Als we nog iets nodig hebben weten we jullie te vinden!

Testimonial promotievideo's

Stelt iedereen op zijn gemak

Vincent Schothuis, Marketing Manager, RiskQuest

Niels heeft voor ons bedrijf RiskQuest een aantal promotievideo's opgenomen die wij gebruiken op onze website en onze social mediakanalen. De opnamedag zelf verliep soepel. Niels stelt iedereen op zijn gemak, waardoor de opnames binnen een paar takes klaar waren. We zijn erg tevreden over het eindresultaat!

Vooral de kwaliteit bleek super!

Annemijn Visscher, Onderzoeker, GGD Flevoland

Voor het maken van 3 videodocumentaires hebben wij gekozen voor Pro Motion Film. Vooral de kwaliteit bleek super! Wanneer ik weer een filmopdracht zou hebben, zou ik Pro Motion Film zo weer vragen!

Bekijk meer testimonials

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!