6 branded video's Yakult

Over deze case

Yakult is van oorsprong een Japans bedrijf. Hun bekende kleine flesjes vindt je in vrijwel iedere supermarkt. Hiermee bevindt Yakult zich in de categorie voeding en retail.

Japanses roots en de voedingsindustrie als branche: met deze twee ingrediënten kwam het Nederlandse marketingteam op het idee om een zesdelige videoserie te maken over het bereiden van Japanse gerechten.

Videoserie MakiKookt!

Voor zo'n serie kookvideo's heb je wel iemand nodig die kan presenteren. Heb je dan een professionele presentator nodig? In dit geval niet:

Makiko werkt al jaren bij Yakult Nederland en weet alles af van Japans koken. Zo ontstond het idee om haar de video's te laten presenteren. Dat maakt het geloofwaardig en authentiek.

Videoserie Yakult
Opnames videoserie MakiKookt!

Branded video's voor de website

Op de website van Yakult is de videoserie Japans koken met MakiKookt! al sinds 2015 te bekijken. Daarmee toont branded video aan dat het zijn waarde lange tijd behoudt. In zes afleveringen komen ondermeer de volgende Japanse gerechten langs:

Slim produceren

De zes video's zijn in een dag gefilmd. Dit was mogelijk doordat alles in de keuken goed was voorbereid: alle ingrediënten lagen klaar en de kookscripts waren netjes uitgeschreven. Hierdoor is het een kwestie van per gerecht alle stappen filmen.

De video's zijn met twee camera's opgenomen waarmee er in de edit tussen wijdde shots en close-ups geknipt kan worden. Dat maakt de video's dynamisch.

Door de camera's tijdens de kookdemo's continue te laten opnemen, konden we in de videomontage makkelijk de videosporen onder elkaar zetten en vervolgens per handeling seleteren of we op dat moment een close-up wilde laten zien, of liever een wijdt beeld met Makiko. Hierdoor waren de video's makkelijk te monteren.

Kijkje in de keuken

Populariteit van branded videocontent

Branded videocontent moet je zien als een videotype waarmee je niet direct het doel hebt om een product te verkopen, in tegenstelling tot een promotiefilm bijvoorbeeld. Het doel van branded video is vooral om je doelgroep te voorzien van leuke content. Dit leidt bijvoorbeeld tot:

  • een hogere interactie op je sociale kanalen
  • het top-of-mind blijven bij je doelgroep: ze komen op een leuke manier in aanraking met je merk
  • meer traffic naar je website, of een langere bezoekerstijd op een specifieke landingspagina

Andere cases

Het is natuurlijk ook mogelijk om andere videotypes in te zetten als onderdeel van je videomarketingstrategie. Denk aan explainer video's, productdemo's, achter de schermen video's, klant reviews of expert-interviews. Ideeën hiervoor kun je vinden op onze pagina met andere videomarketing cases.

Vertel ons over je wensen

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

Testimonial inriver

Drie projecten gedaan met tier1 internationale klanten

Carl Brenninkmeijer, Partner Manager, inRiver

We hebben met Pro Motion Film drie projecten gedaan met tier1 internationale klanten en zijn uiterst tevreden over de levering, prijs, ondersteuning, kwaliteit en ervaring.

Prettig in de omgang

Liselotte van 't Veer, Adviseur (Marketing) Communicatie, De Zorgcirkel

Met Niels en zijn collega's hebben we 24 locatiefilmpjes gemaakt. Dit verliep erg soepel en we zijn trots op het resultaat! Meedenkend, flexibel, goed bereikbaar en prettig in de omgang. Blij mee!

Testimonial Laurens

Denken goed met je mee

Laurens Hilboezen, Eigenaar, Viewie Media

Fijne partij om mee samen te werken! Denken goed met je mee en komen ook met goede ideeën om de video nog vetter en beter te maken. Aanrader!

Bekijk meer testimonials