Wij serveren verse videocontent.

Videoproductie voor voedingsindustrie en retail

Voedselvideografie is een vak apart. Is het je weleens opgevallen hoe de hamburgers van bepaalde fastfoodrestaurants er in commercials drie keer zo lekker uitzien als in het echt? Dat is natuurlijk niet toevallig. In reclames wordt er heel subtiel met bepaalde kleur- en smaakcombinaties gewerkt om jouw smaakpapillen - of liever: je hersenen - er zo goed mogelijk van te overtuigen hoe lekker het eten wel niet is. Dat geldt overigens ook voor andere producten, zoals parfum, kleding en gebruiksvoorwerpen: op beeld zien die er net wat fraaier uit dan in werkelijkheid. Reclamemaken is de wereld presenteren als door een roze bril.

Het product in beeld

Het product in beeld brengen, komt dus in feite neer op het product in beeld brengen zoals het zou móeten zijn. Je laat het gebruiksgemak zien en de vele toepassingen. Je vertelt de waarheid, maar wel dat gedeelte van de waarheid dat het beste aansluit bij jouw doelen. Dat is de essentie van marketing en dat is ook waarmee je klanten binnenhaalt. Laten zien hoe je het product maakt en waarvoor je het kunt gebruiken is dus niet alleen een puur zakelijk verhaal, het is ook een manier om je product in de picture te spelen en dit aan te prijzen.

Meer informatie aanvragen

Of breng het productieproces in beeld

Ken jij het programma How it's made van Discovery Channel? In dit programma brengen ze elke aflevering een bezoek aan een fabriek en laten ze zien hoe een product gemaakt wordt, van aardappelchips tot oortjes om muziek mee te beluisteren. Stap voor stap doorloop je de productiefasen in de fabriek tot en met het moment dat het eindproduct in de verpakking wordt gestopt. Mensen zijn van nature nieuwsgierig en geïnteresseerd naar hoe dingen werken, zeker als ze geïnteresseerd zijn in het product dat jij te bieden hebt. Door het productieproces vast te leggen, prikkel je de belangstelling van mensen. Deze zullen sneller iets kopen.

Voorbeeld van kookevent sfeerimpressie, geproduceerd voor Sligro:

Of kies voor een productvideo

Bij voedsel draait het niet alleen om smaakbeleving, maar ook om presentatie. Een gerecht - of je nu in een chic restaurantje zit of een broodje koopt bij de broodjeszaak - moet er lekker uitzien. Producten die niet eetbaar zijn, moeten eveneens tot de verbeelding spreken. Je brengt dus niet alleen in beeld hoe goed ze werken, maar ook hoe fraai of stijlvol ze wel niet zijn. Bij meubels en dergelijke loont het om deze in een even zo fraai interieur te plaatsen. Met andere woorden: het draait niet alleen om het product zelf, maar ook om de context ervan.

Voorbeeld van kook tutorial videoserie, gemaakt voor Yakult:

Productvideo in testimonial vorm

Wat is er nu beter dan je product aanprijzen? Je product door een klant laten aanprijzen natuurlijk. Als jij aan kunt tonen hoe tevreden je klanten met je product of service kunt maken, dan zal je daar zeker nieuwe klanten mee aan je binden. Belangrijke voorwaarde van een geslaagde klant testimonial is dat je een échte klant inzet en geen acteurs. Ook moet je de klant geen woorden in de mond leggen. Tenzij je klant Meryll Streep of George Clooney is, valt deze hoe dan ook door de mand. Hou het ongedwongen, hou het echt. Onthoud: in een interview van vijftien minuten vind je meer dan genoeg materiaal voor een spotje van 30 seconden.

Voorbeeld klant testimonial over tuinbouwproduct:

Of plaats branded content

Ken jij de kracht van brandend content al? Hierbij draait het om het merk, meer dan om een individueel product. Het simpelste voorbeeld is het bekende colablikje dat in een film of serie telkens weer opduikt. Dit wordt ook wel sluikreclame genoemd (als in: 'verborgen' reclame). Bij branded content draait het allemaal om de uiting van een merkidentiteit. Denk maar eens aan de video's van Nike. Ook Apple heeft er een handje van. De merken claimen luxe, kwaliteit en klasse in huis te hebben. De branded content video's die zij produceren beamen dit.

Hoe zet je een food video in?

In de regel zijn food video's erg kort. In de clip laat je een gerecht of maaltijd zien. Deze worden met speciale lenzen in beeld gebracht en zo gepresenteerd dat je er onmiddellijk trek in krijgt. Je ziet food video's om de haverklap op tv voorbij komen. Food videografie is een uitdaging op zich. Bundel je krachten met Pro Motion Film en ontdek wat er mogelijk is op Food-gebied.

Showreel (weinig calorieën, veel mooie beelden)

Bekijk deze 20 seconden mengelmoes van beelden die we binnen deze branche hebben gefilmd.

Laat je kijkers watertanden

Je product zo mooi mogelijk in beeld? Of wil je een gave branded videoserie maken? Bel 020-233 33 51 of mail naar [email protected]. Dan bespreken we - uiteraard geheel vrijblijvend - de mogelijkheden.

✔ Specialist in videoseries

✔ Cinematografische storytelling

✔ Meer video's voor minder

Offerte aanvragen

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Marketingspecialist, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben aan een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Review Anne

Hele pure opname

Anne van Veen, Eigenaar, De Keuken Kliniek

Tijdens de opnames wist Pro Motion Film een fijne sfeer te creëren, zodat ik me prettig voelde op camera. Doordat ik zo mezelf kon zijn werd het een hele pure opname, iets waar ik veel waarde aan hecht. Heel snel na de leuke opnamedag kreeg ik het resultaat al te zien. Pro Motion Film heeft dit super goed ge-edit.

Oprechte interesse in jouw verhaal

Suzanne Rotteveel, Eigenaar, Oogstgoed

Als je een videoportret wilt waarin je op een natuurlijke manier en vanuit je eigen kracht je verhaal doet én dat mooi in beeld is gebracht, dan moet je bij de jongens van Pro Motion Film zijn. Niels begeleidde me goed mijn verhaal in en bleef tegelijk ook scherp op de details. Hij is een professional met geduld en oprechte interesse in jouw verhaal. Ik ben trots op het eindresultaat!

Francisco van Benthum

Prettig, helder en professioneel!

Francisco van Benthum, HACKED by__

Zeer prettig gewerkt met Pro Motion Film voor het realiseren van een Campagne video. Niels de Groot was verantwoordelijk voor dit project en de samenwerking met hem was zeer prettig, helder en professioneel. Oplevering heel snel en volgens wensen. Niels....zeer veel dank!!

Klanten

Je videocontent helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op

Niels de Groot

Videospecialist

Ik plan graag een gesprek van 30 minuten waarin ik jouw wensen bespreek.

[email protected]

Maak een afspraak

Andere branches

We denken niet graag in beperkingen. Daarom kun je ons eigenlijk overal inzetten. Desalniettemin zijn er een paar branches waar we extra veel liefde voor hebben:

Alle andere branches

De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Laat je bedrijf sneller groeien met video. Claim nu de gratis whitepaper en ontdek hoe je video voor je laat werken.