Videomarketing: goed bekeken.

Bedrijfspresentatie laten maken

Ben jij al bekend met de bedrijfspresentatie? Dit is dé manier om jouw bedrijf op de kaart te zetten. In één overzichtelijke serie beelden kun je alle aspecten (van A tot Z) van jouw bedrijf aan bod brengen. Laat zien wat jou uniek maakt. Laat zien waarom jij de moeite waard bent. De bedrijfspresentatie draait allemaal over het waarom: waarom kiezen voor jouw bedrijf? Jij weet dat het beste. Door jouw krachten met een videoproductie bedrijf te bundelen zet je jouw visie nu om in beeld.

Hoe definieer je een bedrijfspresentatie?

Een bedrijfspresentatie is hét middel om je bedrijfspraktijken (of het scala producten) aan de man te brengen. In die zin is het een soort "formele zelfstudie". Waar sommige mensen een video van hun CV (wie ze zijn en wat ze gedaan hebben) maken, is de bedrijfspresentatie de video CV van het bedrijf. Meestal wordt audiomateriaal gekoppeld met visueel materialen.

Bedrijfspresentatie video met interview
Vertel het verhaal van jouw bedrijf

Verschillende types bedrijfspresentaties

Er zijn verschillende soorten bedrijfspresentaties. We bespreken de verschillende types hieronder:

  • Verkooppresentaties: deze worden door de organisatie uitgevoerd en zijn specifiek gericht aan een klant of juist een potentiële klant - het doel van zo'n presentatie is het pitchen van een dienst of product. In videotermen noemen we dit een sales video.
  • Impressie van bedrijfslocatie of de verschillende vestigingen: dit gebeurt onder meer om nieuw personeel aan te trekken of om nieuw personeel bekend te maken met het bedrijf.
  • De impressie van de mensen (collega's op de werkvloer) sluit nauw aan bij de impressie van een bedrijfslocatie: de bedrijfslocatie is koud en kil zonder de mensen die erin werken - ook de impressie van mensen kan worden gebruikt om een beeld te geven aan nieuwe collega's, of juist om nieuwe werknemers mee aan te trekken
  • Soms wordt een bedrijfspresentatie simpelweg gebruikt om al het bovenstaande mee te laten zien; mits goed uitgevoerd slaan deze presentatievideo's meerdere vliegen in één klap. Vaak spreken we dan over een bedrijfsfilm.

Kosten van een bedrijfspresentatie met video

De kosten van een bedrijfsfilm of bedrijfspresentatie is uiteraard van meerdere factoren afhankelijk. Een belangrijke rol speelt de lengte van de video (met name van toepassing op de bewerkingstijd die hierin gaat zitten). Wat ook meespeelt, is de opnametijd: heb je aan één keer een paar uur genoeg? Of gaan er meerdere dagen in zitten? Schakel je voor alles een professional in, of zijn er ook dingen die je zelf voor je rekening neemt? Bij Pro Motion Film mag je rekenen op scherpe videoproductie tarieven en kun je al een professionele bedrijfspresentatie vanaf 1.250 euro laten maken.

Productieproces bedrijfspresentatie

Ook het laten maken van een bedrijfspresentatie is aan verschillende stappen gebonden. Zoals met eigenlijk alle type bedrijfsvideo's begint het allemaal bij de oriëntatie. Oriëntatie is nodig om een goed beeld van de wensen te krijgen. Welke inhoud moet de video krijgen en welke deadline zit hieraan vast? Op basis van alle factoren wordt een offerte aangemaakt.

  • Ga je met Pro Motion Film in zee? Dan is de volgende stap het leveren van input - wie en wat moet er gefilmd worden? Wat moet min of meer de tekst en boodschap worden? Op basis van de geleverde input wordt geschaafd aan een uiteindelijk script.
  • Nu is het tijd om opnames in te plannen en te gaan filmen; op de opnamedag zelf zal de cameraman (of zullen verschillende cameramannen) opnames maken voor de bedrijfspresentatie.
  • Videomontage: de losse shots worden aan elkaar geplakt, bijgesneden en gepolijst. Ook wordt er gewerkt aan ondertiteling, aan achtergrondgeluiden en -muziek.
  • Tot slot is het tijd voor de oplevering: dit is de eerste oplevering, op basis waarvan laatste aanpassingen kunnen worden doorgevoerd om het product helemaal naar wens te maken.

Definitieve oplevering: levering van het eindproduct. Je kunt de bedrijfspresentatie nu inzetten zoals je zelf wil.

We gaan er iets moois van maken! Bekijk onze video:

Bedrijfspresentatie laten maken door Pro Motion Film

Er zijn meerdere reden om je bedrijfspresentatie door Pro Motion Film te laten verzorgen. Allereerst heeft Pro Motion Film inmiddels ruim 10 jaar ervaring en in die tijd honderden bedrijven met film in beeld gebracht. Er wordt veel zorg en liefde gestoken in het vangen van het unieke "DNA" van de organisatie. Jouw bedrijf wordt in zijn volle glorie, maar ook in zijn onschuldige eenvoud, in kaart gebracht. Authenticiteit is de belangrijkste troef die Pro Motion Film in petto heeft. Zo worden er geen acteurs ingezet, maar wordt altijd naar het échte verhaal gekeken. Dus: waar wacht je nog op? Neem vandaag nog contact op met Pro Motion Film.

Offerte aanvragen

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Laurens

Denken goed met je mee

Laurens Hilboezen, Eigenaar, Viewie Media

Fijne partij om mee samen te werken! Denken goed met je mee en komen ook met goede ideeën om de video nog vetter en beter te maken. Aanrader!

Ik ben super blij met het resultaat

Maartje Mutter, Marketing Manager, Baseflow

Een professioneel bedrijf dat ik van harte zou aanbevelen! Ze begrepen onze wensen, de communicatie was goed en ze zijn prettig in de omgang. Ik ben super blij met het resultaat, een te gekke showreel video waar we trots op zijn!

Testimonial promotievideo's

Stelt iedereen op zijn gemak

Vincent Schothuis, Marketing Manager, RiskQuest

Pro Motion Film heeft voor ons bedrijf RiskQuest een aantal promotievideo's opgenomen die wij gebruiken op onze website en onze social mediakanalen. De opnamedag zelf verliep soepel. De cameraman stelt iedereen op zijn gemak, waardoor de opnames binnen een paar takes klaar waren. We zijn erg tevreden over het eindresultaat!

Testimonial Stage-USA

Mooi resultaat

Andries Bonneur, Stage-USA

De afgelopen maanden met zeer veel plezier samengewerkt met Pro Motion Film. 3 video's van top kwaliteit geleverd voor ons bedrijf. Zeer tevreden, snelle communicatie en een mooi resultaat. Ik kan deze partij van harte aanbevelen!

Van content tot campagne

Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde online videocampagne. Van een originele invalshoek tot een uitgedachte strategie. Van memorabele beelden en meeslepende storytelling tot een strak geproduceerd eindresultaat. Van een enkele video tot unieke content voor elk kanaal en iedere doelgroep. En van ‘wij nemen je alles uit handen’ tot ‘wij haken aan waar je ons nodig hebt’. Tot ondersteuning van de distributie aan toe.

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op

Niels de Groot

Videospecialist

Ik plan graag een gesprek van 30 minuten waarin ik jouw wensen bespreek.

[email protected]

Maak een afspraak

Videostrategie

Een doordachte strategie om je doelstellingen te behalen.

Videoproductie

Bedrijfsvideo's en videocontent: net zo mooi als effectief.

Videomarketing

Hands-on advies om je doelgroep online te bereiken.

De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Laat je bedrijf sneller groeien met video. Claim nu de gratis whitepaper en ontdek hoe je video voor je laat werken.