Hoe haal je het meeste uit een draaidag?

De beste draaidag is een draaidag waarop je meters maakt, en waarop je aan het eind van de dag met een voldaan gevoel terugkijkt: alles staat erop.

Script en teksten voorbereiden

Je haalt het meeste uit een opnamedag door goede voorbereidingen te treffen. Denk allereerst aan het voorbereiden van een script zodat alle teksten, shots en handelingen al bekend zijn. Print alles uit. En stuur van te voren een mail rond naar alle betrokkenen met script en planning .

Ideale opnamelocatie

Ook belangrijk: locatie, locatie, locatie. Zorg voor een plek met voldoende ruimte. Een opnamelocatie die helemaal is opgeruimd en met genoeg bewegingsruimte voor jou, de crew en alle betrokkenen. Voorkom afleidende factoren zoals omgevingsgeluid of personen die niets met de shoot te maken hebben. Ieder detail telt mee.

Dus zorg dat alles netjes is op de set en voeg eventueel ook items en props toe aan de ruimte om je shot nog mooier te maken.

Genoeg eten en drinken

Voor de perfecte opnamesfeer en genoeg energie om de hele dag door te knallen: zorg voor een ruim aanbod aan lekker eten en drinken. Ja, het helpt echt.

Opnamen professioneel uitbesteden?

Veel handen maken licht werk. En professionele handen maken je opnamen een stuk professioneler. Wil je je opnamen echt naar een hoger niveau tillen, huur dan een cameraman of cameraploeg in. Op die manier kun jij je helemaal focussen op wat je wilt vertellen.

Meer weten over Cameraman inhuren

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Pro Motion Film

12+ jaar ervaring

1400+ video's geproduceerd

250+ opdrachtgevers

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92