Wat is een interactieve video?

Wat is interactieve video?

Een interactieve video is een film waarmee je de kijkers uitnodigt tot interactie. Denk dan bijvoorbeeld aan het toevoegen van knoppen, lagen die je aan kunt klikken of interactieve overlays.

Met een interactieve video ga je de dialoog aan met je kijkers en betrek je ze bij je product, dienst of bij de andere informatie die je wilt geven. Door het interactieve karakter kun je met een interactieve video vaak sneller bereiken wat je wilt dan met een standaard video. Interactiviteit werkt motiverend en het beeld en het geluid van de video trekken aan.

De voordelen van een interactieve video

Met een interactieve video profiteer je van een aantal voordelen.

  • Het is multifunctioneel inzetbaar, bijvoorbeeld als promotiefilm voor een bedrijf, als informerende film in een museum of als vermakende film in de wachtrij bij de tandarts.
  • Je betrekt de kijkers bij wat je laat zien op een manier die door geen ander mediagenre wordt geëvenaard.
  • Er worden drie zintuigen gestimuleerd, horen, doen en zien, wat betekent dat het bericht veel beter zal blijven hangen.

Een videoproductiebedrijf kan jouw interactieve video ook maken, voor gegarandeerd succes.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen:

Teaser Video impressie Video snippet Showreel video Video background Video header Horizontale video Verticale video16:9 video 4:5 video 9:16 video Cinemascope 4K video Videoboodschap Bedrijfsvlog Video live streaming Online video cursus Webinar E-learning video Podcast video Documentaire Non-fictie Campagne video Videocampagne Klant testimonial Vacature video Onboarding video Wervingsvideo How to video Beursvideo Webshop video Nieuwsbrief video Makelaarsvideo Drone video Gepersonaliseerde video Long form video content Stock video

Interactieve video van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar