Knalt jouw merk al van het scherm?

Beoordeling van klanten: 5/5 51 beoordelingen

Onboarding video laten maken

Heb jij al gehoord van de zogenaamde onboarding video? On board is een Engelse term die zoveel betekent als "aan boord". Je kunt aan boord van een schip zijn, maar natuurlijk ook van een bedrijf. Aan boord van een bedrijf zijn, betekent dat je er onderdeel van bent: je bent (om maar even in Vliegende Hollandertermen te spreken uit de Pirates of the Caribbean filmseries) part of the ship, part of the crew.

Onboarding video's zijn video's vanuit het bedrijf gericht aan werknemers van het bedrijf. Ze maken onderdeel uit van een krachtige, effectieve interne communicatie. Een video zegt meer dan een tekst van 1000 woorden. Dankzij de Onboarding video kun je heel overzichtelijk allerlei boodschappen overbrengen aan het personeel. Ook handig: complexe informatie kun je uitbeelden met animaties.

Snelle verwerking beelden

De menselijke hersenen verwerken beelden veel sneller en effectiever dan tekst. Vandaar dat we vaak (onbewust) de voorkeur geven aan beeld boven tekst. Dit is ook de reden dat Onboarding video's zo mateloos effectief zijn. Bij een boodschap met beeld kan tot wel 95% van de boodschap blijven hangen, terwijl bij tekst dit rond de 10% is. Dat scheelt dus nogal wat.

Vrijblijvend informatie aanvragen

Verschillende soorten onboarding video's

Onboarding video's kunnen op verschillende manieren worden toegepast. Grofweg heb je de volgende types:

 • Welkomstwoord: of dit nu vanuit de CEO is, of vanuit meerdere collega's op de werkvloer - een welkomstwoord is een rake manier om een nieuw personeelslid te bereiken. Bekijk hier een voorbeeld:
 • Kijkje achter de schermen: geef een visuele rondleiding in het bedrijf, of in een bepaald (gloednieuw) bedrijfsproces - breng iedereen op de hoogte van waar je mee bezig bent.
 • Toelichten van praktische zaken: heeft zich een nieuwe ontwikkeling voorgedaan binnen het bedrijf en is die ontwikkeling op iedereen van invloed (denk bijvoorbeeld aan de gevolgen voor bedrijfsvoering door een zekere, niet nader te noemen epidemie), dan breng je iedereen gemakkelijk op de hoogte van de nieuwe stand van zaken.
 • Iemand voor een specifieke functie inwerken: een inwerkingsproces kan normaal gesproken tot zo'n drie maanden duren. Gelukkig kan het ook sneller - met behulp van een Onboarding video. De nieuwe medewerker kan op eigen initiatief en tempo stappen maken. Je doceert de nieuwe werknemer de vereiste vaardigheden en spijkert kennis bij.
 • Overbrengen bedrijfscultuur en -waarden: een reeks mooie spreuken is leuk en aardig, maar de bedrijfscultuur in beeld brengen is natuurlijk 10 maal effectiever. Ook kun je heel duidelijk en punctueel de bedrijfswaarden van je onderneming overbrengen.

Onboarding video laten maken

Kosten van een onboarding video

De kosten van onboarding video's kunnen flink uiteenlopen. Het totale kostenplaatje hangt onder meer samen met de apparatuur die je gebruikt, het feit of je professionals inschakelt en het aantal dagen/uren dat er aan het project wordt gewerkt. Werk je geheel op eigen initiatief, dan zal een Onboarding video van een paar minuten je omgerekend (vanuit de wetenschap dat tijd = geld) hooguit een paar honderd euro kosten. Schakel je professionals in, dan zal de kwaliteit van de video flink toenemen. Bij Pro Motion Film mag je rekenen op scherpe videoproductie tarieven. Je kunt een Onboarding video laten maken vanaf een aantrekkelijke prijs van 1.250 euro.

Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Productieproces onboarding video's

Het begint allemaal bij de juiste oriëntatie. In deze fase worden praktische zaken besproken als de wensen, de inhoud en natuurlijk de deadline van het project. Op basis hiervan wordt een offerte opgesteld. Het is aan jou om te bepalen of je met Pro Motion Film in zee gaat. Vervolgens:

 • Wordt er gestart aan de hand van de door jou geleverde input. Dit gebeurt altijd in overleg. Er wordt een beeld geschetst van de creatieve inbeelding, de inhoud en de beelden.
 • Opnames worden ingepland.
 • Het filmen zelfs: de cameraman komt op bezoek, eventueel met autocue bij zich.
 • Na de opnames is het tijd voor de videomontage: er wordt net zo lang geschaafd met beelden, ondertiteling, muziek en frames tot er een vloeiend en krachtig geheel ontstaat.
 • Oplevering: aan de hand van de eerste oplevering kunnen er eventuele aanpassingen worden gedaan.

Dit is waarom je Pro Motion Film kiest voor onboarding video's

Er zijn zat redenen om voor Pro Motion Film te kiezen en niet voor een concurrent. Ten eerste werkt Pro Motion Film bewust als klein (maar fijn) videomarketingbureau. De professionals hier kennen elkaar door en door: ze weten precies wat ze van elkaar en van de opdrachtgever kunnen verwachten. Iedereen werkt nauw samen, wat de efficiëntie vergroot. Dus: deel je wensen (niets is te gek) met Pro Motion Film en plan een eerste afspraak in.

Veelgestelde vragen over onboarding video's

Wat is een onboarding video?

Een onboarding video is een video die een werkgever gebruikt om een nieuwe werknemer welkom te heten. Naast het verwelkomen van de nieuwe werknemer wordt deze ook ingelicht over de missie en visie van het bedrijf, over de rest van het onboarding traject en wordt belangrijke kennis overgedragen. Een onboarding video is dus onderdeel van het onboarding traject dat nieuwe werknemers doorlopen. Hierdoor voelen ze zich sneller thuis en onderdeel van het team.

Wat zijn de voordelen van een onboarding video?

Het maken van een onboarding video voor nieuwe werknemers heeft een aantal belangrijke voordelen.

 • Een goede onboarding video kan voor alle nieuwe werknemers worden gebruikt en deze kan worden bekeken vanaf elke locatie.
 • De nieuwe werknemer kan de onboarding video altijd terugkijken.
 • Met een onboarding video bespaar je kosten.
 • Een werknemer voelt zich sneller thuis en op zijn gemak als deze met een video welkom is geheten.

Offerte aanvragen

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Laurens

Denken goed met je mee

Laurens Hilboezen, Eigenaar, Viewie Media

Fijne partij om mee samen te werken! Denken goed met je mee en komen ook met goede ideeën om de video nog vetter en beter te maken. Aanrader!

Uiterst responsief en professioneel

Sarah Rouwendal, Digital Marketing Specialist, Giarte Media Group B.V.

Het was geweldig werken met Pro Motion Film! Het team is uiterst responsief en professioneel, en we waren blij met het geleverde eindresultaat voor een geweldige prijs. Zou het zeker aanraden!

Ik ben super blij met het resultaat

Maartje Mutter, Marketing Manager, Baseflow

Een professioneel bedrijf dat ik van harte zou aanbevelen! Ze begrepen onze wensen, de communicatie was goed en ze zijn prettig in de omgang. Ik ben super blij met het resultaat, een te gekke showreel video waar we trots op zijn!

Testimonial promotievideo's

Stelt iedereen op zijn gemak

Vincent Schothuis, Marketing Manager, RiskQuest

Pro Motion Film heeft voor ons bedrijf RiskQuest een aantal promotievideo's opgenomen die wij gebruiken op onze website en onze social mediakanalen. De opnamedag zelf verliep soepel. De cameraman stelt iedereen op zijn gemak, waardoor de opnames binnen een paar takes klaar waren. We zijn erg tevreden over het eindresultaat!

Vooral de kwaliteit bleek super!

Annemijn Visscher, Onderzoeker, GGD Flevoland

Voor het maken van 3 videodocumentaires hebben wij gekozen voor Pro Motion Film. Vooral de kwaliteit bleek super! Wanneer ik weer een filmopdracht zou hebben, zou ik Pro Motion Film zo weer vragen!

Oprechte interesse in jouw verhaal

Suzanne Rotteveel, Eigenaar, Oogstgoed

Als je een videoportret wilt waarin je op een natuurlijke manier en vanuit je eigen kracht je verhaal doet én dat mooi in beeld is gebracht, dan moet je bij de jongens van Pro Motion Film zijn. Niels begeleidde me goed mijn verhaal in en bleef tegelijk ook scherp op de details. Hij is een professional met geduld en oprechte interesse in jouw verhaal. Ik ben trots op het eindresultaat!

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op

Niels de Groot

Videospecialist

Ik plan graag een gesprek van 30 minuten waarin ik jouw wensen bespreek.

[email protected]

Maak een afspraak

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92