Wat is een vox pop?

Wat is een voxpop?

Vox pop is een wat gek begrip, dat afkomstig is van het Latijnse 'Vox populi', dat 'stem van het volk' betekent. In de praktijk is dit een video waarin de mening van jan alleman wordt besproken, of te wel: de burger op straat.

Wat is er in een vox pop te zien?

Een vox pop is doorgaans een video met een reeks interviews met mensen die de reporter toevallig op straat is tegengekomen.

Voor straatvideo's geldt doorgaans dat de geïnterviewden van tevoren niet gescreend of geselecteerd zijn op wat hun mening is en dat wat ze precies zullen zeggen ook als verrassing voor de interviewer komt.

Tegenwoordig zijn er ook vox pops die zich bijvoorbeeld in de huiskamer afspelen. Hier is de mate van screening en voorbereiding wat groter.

Het belang van locatie

Bespreek je een probleem dat zich voordoet in een specifieke stad of een toestand die geldt in een specifieke wijk, dan is het van belang dat je ook daadwerkelijk in die stad of in die wijk filmt.

Als je bijvoorbeeld armoede bespreekt, dan is het niet logisch als je iemand filmt die zich in een luxe club of restaurant bevindt, zelfs al is die persoon nog zo betrokken bij het besprokene. Niet zolang geleden werd in de media de vraag gesteld of standbeelden van koloniale 'helden', betrokken bij slavernijpraktijken, en straatnaamborden van diezelfde figuren weggehaald dienden te worden.

Er werd gefilmd bij het specifieke beeld, of in de specifieke straat.

Waarom een vox pop maken

Wie een bedrijfsfilm gaat laten maken heeft met een vox pop een waardevolle toevoeging aan zijn promotiearsenaal. Je kan met een vox pop in zeer korte tijd veel klantenfeedback verzorgen.

Bovendien kun je mensen met vele verschillende achtergronden aan het woord laten.

Meer videoproductie begrippen

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!