Wat is tv reclame?

Wat is tv reclame

Met reclame wordt commerciële communicatie bedoeld, met het specifieke doel een dienst, persoon of product aan te prijzen. Een televisiereclame is een reclame die op de televisie wordt uitgezonden en bevat een strategisch ingezette combinatie van visuele en audio-elementen.

Het doel van reclame is breder dan alleen aanzetten tot aankoop, het kan ook het creëren van bewustzijn betreffen - in dit geval wordt er gesproken van een ideële reclame.

De werking van televisiereclame

Als je een bedrijfsfilm wilt laten maken in de vorm van tv-reclame, besef dan dat televisiereclame aan een aantal regels gebonden is:

  • De aandacht van de kijker trekken. Dat kan door een herkenbare probleemstelling te formuleren en vervolgens een oplossing aan te dragen, maar ook door te choqueren, of een ethisch dilemma voor te schotelen.
  • De kijker een belofte maken. De kijker moet verrijkt worden door een zekere belofte: of dat nu gaat om gebruiksgemak, plezier of snelle bevrediging maakt niet uit. Een gelukkiger, meer gebalanceerd leven of een eerlijkere samenleving zijn beloftes op lange termijn.
  • Verlangen opwekken. De kijker moet worden aangezet tot het ondernemen van een zekere daad, aanschaf of anders.
  • Een middel bieden tot het realiseren van het voordeel. Bijvoorbeeld: 'hier, hier en hier te koop', of 'alleen vandaag nog…' of 'beginnen nu met…', 'start nu aan de hand van…'

Voordelen televisiereclame

Toegegeven, het internet - met name sociale media - zijn een belangrijke concurrent geworden van de ouderwetse beeldbuis, maar televisie heeft nog altijd een paar belangrijke ijzers in het vuur:

  • De 'gemiddelde' Nederlander kijkt 195 minuten tv per dag: meer dan genoeg kans voor jou om je boodschap over te brengen.
  • Op televisie kun je emoties oproepen aan de hand van een verhaaltje. Denk eens aan hoe ideële reclames dit aanpakken bij bijvoorbeeld een natuurramp: beelden tonen de harde realiteit, maar óók hoe de situatie van de getroffenen met een (al beperkte) donatie kan verbeteren. Niets komt beter aan dan de ruwe realiteit: getroffenen zijn de beste 'acteurs'.
  • Via televisie kun je mensen doorverwijzen naar bijvoorbeeld je website of sociale mediakanaal.
  • Adverteerders geven gemiddeld maar liefst 900 miljoen uit aan tv-reclame. Het kan niet zo zijn dat al dat geld verspild is.

Alle videoproductie begrippen

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Kickstart je videomarketing

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

7 bomvolle e-books met tips over videomarketing en videoproductie.

Koopje: Van € ̶1̶.̶0̶93,- voor € 149,-

Ontvang de 7 Complete Masterclasses

Omdat wij ons met Pro Motion Film 100% willen richten op het maken van bedrijfsvideo's, gaan onze e-book masterclasses in de uitverkoop. We willen jou hiermee de juiste tools aanreiken om zelf succesvolle (bedrijfs)video's te maken.

Claim hier de complete PMF Bundle.

✅ Filmen met je smartphone

✅ Perfecte video's monteren

✅ IJzersterke scripts schrijven

✅ Blauwdruk succesvolle videomarketing

✅ Onweerstaanbare interviews maken

✅ Geld verdienen met YouTube

✅ Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Nu voor slechts € 149.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Bekijk Kickstartbundel