De juiste cameralens gebruiken voor je video

Welke cameralens kan je het beste gebruiken als je gaat filmen? Ik wil vooropstellen dat niet één cameralens als 'beste' is te bestempelen, want hoe goed een cameralens is hangt helemaal af van het moment en je opnamesituatie.

De juiste cameralens kiezen voor je video

Iedere cameralens heeft zijn voor en nadelen. Filmmakers en fotografen investeren daarom vaak in een paar verschillende cameralenzen, zoals een groothoek of portretlens met vaste brandpuntafstanden. Of juist een all-round zoomobjectief waarmee je flexibel bent op locatie. Op die manier kan je per shot bekijken wat de beste optie is.

Bekijk onderstaande video over de lenzen die wij het liefst gebruiken:

Prime lenzen

Wij gebruiken met name prime lenzen (lenzen met een vaste brandpunt afstand) omdat deze de beste optische kwaliteit hebben. Ook houden we er van om af en toe een bijzondere lens te gebruiken, zoals de vintagelens Petzval 58 Bokeh Art lens.

Wil je meer weten over het filmen met verschillende lenzen? Lees dan ook onze post Bedrijfsfilm laten maken met cinema kwaliteit cameraset.

Kunnen wij je misschien verder helpen?

Wil je jouw video opnames uitbesteden? Een professionele cameraman inhuren is dan de oplossing. Een cameraman weet precies welke cameralens er gebruikt moet worden.

Cameraman inhuren

Over de auteur

Niels de Groot (MA Film Studies) specialiseert zich sinds 2011 in videoproductie en videocontentmarketing. Hij is werkzaam als cameraman-regisseur, editor en uitvoerend producent. Zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film helpt de zichtbaarheid van ondernemers, merken en organisaties te versterken. Aan de hand van goede videocontent, uiteraard. Met als doel: het genereren van meer bezoekers, klanten, fans en omzet.

Lees het interview met Niels de Groot met tips over het uitbesteden van video ->

Connect met Niels op LinkedIn ->

Bekend van

Videoproductie artikelen

Pro Motion Film

10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!