Wat is een vintage cameralens?

Een vintage cameralens

Een vintage cameralens is een oude film of fotografie lens die meestal al decennia lang niet meer wordt gefabriceerd en niet meer aan de kwaliteitsstandaarden van huidige camera objectieven voldoet.

Toch zijn deze lenzen soms nog heel populair en worden ze ook nog steeds verhandeld via sites als Ebay. Sommige vintage lenzen worden zelfs weer opnieuw gefabriceerd. En er zijn speciale cameralens adapters te koop zodat je de vintage objectieven op je digitale camera kunt gebruiken.

Waarom populair?

Een vintage cameralens heeft misschien niet de bouwkwaliteit, scherpte en snelheid van objectieven uit de huidige generatie. Maar met een vintage lens kun je je opnames echt karakter geven. Juist vanwege oneffenheden in het lensglas, of gebrek aan scherpte. Hiermee krijg je creatieve en unieke opnames.

Veel goede vintage lenzen zijn oorspronkelijk gefabriceerd in Duitsland of Rusland. Bekende en betaalbare vintage cameralenzen zijn de 35mm f/2.4 Carl Zeiss Jena Flektogon en Helios-40-2.

Videoproductie expert worden? Bekijk meer videoproductie begrippen

Portfolio

Voor ons geldt hetzelfde als voor jou: je kunt wel vertellen wat je doet, maar eigenlijk moet je het gewoon laten zien.

Bekijk meer portfolio

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!