Wat is een vintage cameralens?

Een vintage cameralens

Een vintage cameralens is een oude film of fotografie lens die meestal al decennia lang niet meer wordt gefabriceerd en niet meer aan de kwaliteitsstandaarden van huidige camera objectieven voldoet.

Toch zijn deze lenzen soms nog heel populair en worden ze ook nog steeds verhandeld via sites als Ebay. Sommige vintage lenzen worden zelfs weer opnieuw gefabriceerd. En er zijn speciale cameralens adapters te koop zodat je de vintage objectieven op je digitale camera kunt gebruiken.

Waarom populair?

Een vintage cameralens heeft misschien niet de bouwkwaliteit, scherpte en snelheid van objectieven uit de huidige generatie. Maar met een vintage lens kun je je opnames echt karakter geven. Juist vanwege oneffenheden in het lensglas, of gebrek aan scherpte. Hiermee krijg je creatieve en unieke opnames.

Veel goede vintage lenzen zijn oorspronkelijk gefabriceerd in Duitsland of Rusland. Bekende en betaalbare vintage cameralenzen zijn de 35mm f/2.4 Carl Zeiss Jena Flektogon en Helios-40-2.

Meer gerelateerde begrippen

Videoproductie expert worden? Bekijk meer videoproductie begrippen

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Blog

Online video is een geweldig medium om impact te creƫren bij je doelgroep. In onze blogs geven we gratis en voor niks onze kennis en skills weg. Zodat je met eigen ogen kunt zien wat er allemaal mogelijk is.

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)