Wat is een vintage cameralens?

Een vintage cameralens

Een vintage cameralens is een oude film of fotografie lens die meestal al decennia lang niet meer wordt gefabriceerd en niet meer aan de kwaliteitsstandaarden van huidige camera objectieven voldoet.

Toch zijn deze lenzen soms nog heel populair en worden ze ook nog steeds verhandeld via sites als Ebay. Sommige vintage lenzen worden zelfs weer opnieuw gefabriceerd. En er zijn speciale cameralens adapters te koop zodat je de vintage objectieven op je digitale camera kunt gebruiken.

Waarom populair?

Een vintage cameralens heeft misschien niet de bouwkwaliteit, scherpte en snelheid van objectieven uit de huidige generatie. Maar met een vintage lens kun je je opnames echt karakter geven. Juist vanwege oneffenheden in het lensglas, of gebrek aan scherpte. Hiermee krijg je creatieve en unieke opnames.

Veel goede vintage lenzen zijn oorspronkelijk gefabriceerd in Duitsland of Rusland. Bekende en betaalbare vintage cameralenzen zijn de 35mm f/2.4 Carl Zeiss Jena Flektogon en Helios-40-2.

Videoproductie expert worden? Bekijk meer videoproductie begrippen

Portfolio

Voor ons geldt hetzelfde als voor jou: je kunt wel vertellen wat je doet, maar eigenlijk moet je het gewoon laten zien.

Bekijk meer portfolio

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar