Handleiding voor het versturen van grote videobestanden

Ai...wij hebben er zelf een hekel aan: eeuwige wachttijden of erger nog, complete verzend-errors omdat je videobestand te groot is, of je computerverbinding te traag. Als videoproductiebedrijf sturen we dagelijks allerlei bedrijfsvideo's de digitale wereld in. Hier wat tips als jij zelf grote videobestanden moet versturen.

Als je klaar bent om een groot videobestand te versturen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden om het proces soepel te laten verlopen. Hier volgen enkele tips voor het versturen van grote videobestanden:

1. Zorg ervoor dat het bestandsformaat compatibel is met het apparaat van de ontvanger. Verschillende apparaten hebben verschillende voorkeursbestandsformaten, dus het is belangrijk om dit te controleren voordat je video's verstuurt.

2. Gebruik een programma voor bestandscompressie om het bestand te verkleinen voordat je het verstuurt. Dit maakt het makkelijker en sneller om het bestand over te brengen, en bespaart ruimte op het apparaat van de ontvanger.

3. Kies een geschikte methode om bestanden te delen. Er zijn veel manieren om bestanden te delen, maar sommige zijn beter geschikt voor grote bestanden dan andere. E-mail is bijvoorbeeld niet ideaal voor de overdracht van grote bestanden, omdat bestanden onderweg kunnen blijven steken of te groot zijn voor de inbox van de ontvanger. Een programma voor het delen van bestanden zoals Dropbox of WeTransfer is een betere optie.

4. Wees geduldig bij het versturen van grote videobestanden. Het kan even duren voordat de overdracht is voltooid, vooral als je het via een langzame internetverbinding verstuurt. Wees gewoon geduldig en wacht tot het proces is voltooid.

Het versturen van grote videobestanden hoeft niet ingewikkeld te zijn. Houd gewoon deze tips in gedachten en je kunt je video's met iedereen delen, ongeacht het formaat.

Inhoudsopgave

1. Hoe groot kan een videobestand zijn voordat het niet meer verstuurd kan worden via internet?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want de maximale bestandsgrootte voor het versturen van grote videobestanden hangt af van de specifieke methode voor het delen van bestanden die wordt gebruikt. De meeste gratis methoden hebben echter een limiet van ongeveer 2 GB. Dit betekent dat bestanden die groter zijn dan 2 GB mogelijk in meerdere delen moeten worden gesplitst voordat ze kunnen worden verzonden. Maar je kunt met betaalde methodes ook bestanden versturen tot wel 200GB per bestand.

2. Kan iedereen videobestanden versturen, of zijn er beperkingen verbonden aan dit type bestandstypen?

Er zijn geen beperkingen op het versturen van videobestanden, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het bestandsformaat compatibel is met het apparaat van de ontvanger. Verschillende apparaten hebben verschillende voorkeursbestandsformaten, dus het is belangrijk dit te controleren voordat je video's verstuurt.

3. Hebben we te maken met een file size limit als we video's willen uploaden naar bijvoorbeeld YouTube of Vimeo?'

Ja, zowel YouTube als Vimeo hebben bestandsgroottelimieten voor geüploade video's. Voor YouTube is de limiet 256 GB, en voor Vimeo 25 GB.

4. Welk videobestandsformaat raad je aan?

Er is niet één "beste" videobestandformaat. Dit hangt af van het apparaat of de mediaspeler waarmee je de video afspeelt, en of je de video wilt opslaan of streamen. Als je een video wilt opslaan, is het aan te raden om een lossless formaat zoals AVI of WMV te gebruiken. Als je echter een video wilt streamen, kun je beter kiezen voor een lossy formaat zoals MP4 of MOV, omdat dit minder ruimte in beslag neemt en makkelijker te spelen op verschillende apparaten.

5. Welke 5 programma's kunnen gebruikt worden om videobestanden online te versturen?

Programma's die gebruikt kunnen worden om videobestanden online te versturen zijn: Dropbox, Google Drive, WeTransfer, SendSpace, FileZilla.

Welk programma is het meest populair voor het versturen van video's?

Dropbox lijkt onder consumenten het meest populaire programma te zijn voor het versturen van video's. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface en maakt het mogelijk om bestanden te delen tussen meerdere apparaten.

Hoe werkt Dropbox?

Dropbox is een programma voor het delen van bestanden waarmee gebruikers bestanden online kunnen opslaan en delen met anderen. Bestanden worden opgeslagen in de cloud, wat betekent dat ze overal met een internetverbinding toegankelijk zijn. Dropbox biedt ook een mobiele app, waarmee je gemakkelijk onderweg bestanden kunt delen. Je kunt op dit moment van schrijven bestanden delen met een maximale bestandsgrootte van 50 GB.

Met een betaald abonnement kun je 2 TB + per maand versturen:

Wij zijn fan van WeTransfer!

Ons bedrijf Pro Motion Film gebruikt graag WeTransfer. We hebben een Pro account voor 10 euro per maand en daarmee kunnen we videobestanden tot wel 200 GB per keer versturen:

Hoe werkt WeTransfer?

WeTransfer is een programma voor het delen van bestanden waarmee gebruikers gratis grote bestanden tot 2 GB kunnen versturen. Gebruikers kunnen ook betalen voor een Pro-account, waarmee ze bestanden tot 200 GB kunnen versturen. Bestanden worden 7 tot 30 dagen op de servers van WeTransfer opgeslagen, waarna ze automatisch worden verwijderd

De basis van FileZilla

FileZilla is een open source software project, wat betekent dat het gratis te downloaden en te gebruiken is. Het is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux besturingssystemen. FileZilla is een populaire keuze onder webontwikkelaars en serverbeheerders omdat het een groot aantal functies ondersteunt.

Hoe werkt SendSpace?

SendSpace is een programma voor het delen van bestanden waarmee gebruikers gratis grote bestanden tot 300 MB kunnen versturen. Gebruikers kunnen ook betalen voor een Pro account, waarmee ze bestanden tot 5 GB kunnen versturen. Bestanden worden 7 dagen opgeslagen op de servers van SendSpace, waarna ze automatisch worden verwijderd.

Hoe werkt Google Drive?

Google Drive is een programma voor het delen van bestanden waarmee gebruikers bestanden online kunnen opslaan en met anderen kunnen delen. Bestanden worden opgeslagen in de cloud, wat betekent dat ze overal met een internetverbinding toegankelijk zijn. Google Drive biedt ook een mobiele app, waarmee je gemakkelijk onderweg bestanden kunt delen. Je kunt bestanden delen met een maximale bestandsgrootte van 15 GB op het moment van schrijven.

Dus daar heb je het! Dit zijn enkele tips voor het versturen van grote videobestanden. Hopelijk was dit nuttig!

Conclusie

Er zijn veel programma's waarmee videobestanden online verstuurd kunnen worden. De populairste lijken Dropbox en WeTransfer. Beide programma's hebben gebruiksvriendelijke interfaces en bieden gratis accounts aan met een grote limiet op de bestandsgrootte.

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Claim nu de gratis whitepaper en ontdek de 10 slimme stappen die je vandaag nog kunt nemen om je bedrijf sneller te laten groeien met videocontent.

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Diensten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Testimonial video

Recruitment video

Instructiefilm

Aftermovie

Videocontent

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92