Wat is MOV?

MOV is een bestandsformaat dat in 1998 is ontwikkeld door Apple Inc. MOV is alleen geschikt voor de Quick Time Player, maar komt voor de rest in grote lijnen overeen met het MP4-bestandsformaat.

De reden dat MOV voor de gemiddelde video editor zeer aantrekkelijk is, is het feit dat je er zowel video's als web-transmissies mee kunt bewerken. Daarnaast is het ook nog een veilige manier van voor het overdragen van bestanden. Dit maakt dit bestandsformaat zeer veelzijdig in zijn gebruik.

Voor- en nadelen van MOV

Wanneer je als video editor gebruikmaakt van MOV, brengt dit veel voordelen met zich mee, zoals:

  • Een MOV-bestand neemt weinig opslagruimte in beslag.
  • Een MOV-bestand kan op vrijwel alle mediaplatforms worden afgespeeld (Mac, iOS, Android en Windows).
  • Een MOV-bestand heeft een zeer hoge compatibiliteit.

Toch zijn er ook nadelen. De meest voor de hand liggende hiervan is het feit dat elk audio-, video- en tekstspoor vergrendeld is met een specifieke codec, die niet door alle applicaties wordt herkend. Dit kan voor sommige gebruikers problemen veroorzaken. Een goed alternatief kan dan het MP4 bestandsformaat zijn.

Uitbesteding aan een video editor

Door jouw videoproductie uit te besteden aan een video editor, kan je zorgeloos profiteren van een uitstekend eindresultaat dat de concurrentie in één klap uit het veld slaat.

Meer gerelateerde videomontage begrippen:

Videomontagesoftware Videobewerking Postproductie Edit suite Proxy editing KeyframeSpotten Decoupage Frame Shot Scène Picture lock Sound design Audionabewerking Rechtenvrije muziek Kleurcorrectie Converteren Aspect ratio BestandsformaatMP4MOVH264 ProRes 422 Exporteren Video export WeTransfer Revisieronde Fade in Fade to white Cross fade Split screen Graphic match Hard cut Wipe Blur effect Contrast Archiefmateriaal Cold open Call to action Motion graphics Logo-animatie Lower third Video watermark Off screen

Video editor inhuren

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar