Wat is MOV?

MOV is een bestandsformaat dat in 1998 is ontwikkeld door Apple Inc. MOV is alleen geschikt voor de Quick Time Player, maar komt voor de rest in grote lijnen overeen met het MP4-bestandsformaat.

De reden dat MOV voor de gemiddelde video editor zeer aantrekkelijk is, is het feit dat je er zowel video's als web-transmissies mee kunt bewerken. Daarnaast is het ook nog een veilige manier van voor het overdragen van bestanden. Dit maakt dit bestandsformaat zeer veelzijdig in zijn gebruik.

Voor- en nadelen van MOV

Wanneer je als video editor gebruikmaakt van MOV, brengt dit veel voordelen met zich mee, zoals:

  • Een MOV-bestand neemt weinig opslagruimte in beslag.
  • Een MOV-bestand kan op vrijwel alle mediaplatforms worden afgespeeld (Mac, iOS, Android en Windows).
  • Een MOV-bestand heeft een zeer hoge compatibiliteit.

Toch zijn er ook nadelen. De meest voor de hand liggende hiervan is het feit dat elk audio-, video- en tekstspoor vergrendeld is met een specifieke codec, die niet door alle applicaties wordt herkend. Dit kan voor sommige gebruikers problemen veroorzaken. Een goed alternatief kan dan het MP4 bestandsformaat zijn.

Uitbesteding aan een video editor

Door jouw videoproductie uit te besteden aan een video editor, kan je zorgeloos profiteren van een uitstekend eindresultaat dat de concurrentie in één klap uit het veld slaat.

Meer gerelateerde videomontage begrippen:

Videomontagesoftware Videobewerking Postproductie Edit suite Proxy editing KeyframeSpotten Decoupage Frame Shot Scène Picture lock Sound design Audionabewerking Rechtenvrije muziek Kleurcorrectie Converteren Aspect ratio BestandsformaatMP4MOVH264 ProRes 422 Exporteren Video export WeTransfer Revisieronde Fade in Fade to white Cross fade Split screen Graphic match Hard cut Wipe Blur effect Contrast Archiefmateriaal Cold open Call to action Motion graphics Logo-animatie Lower third Video watermark Off screen

Video editor inhuren

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!