Interview filmen met professioneel geluid

Goed geluid maakt het verschil tussen een professionele en amateuristische video. Heb je plannen om een video-interview of presentaties op te nemen, of andere content waarin veel dialoog voorkomt? Dan raad ik je aan om dit door een professionele cameraman te laten filmen.

Video opnemen met goed geluid?

Met onze Sony PXW-FS7 cameraset met vier XLR aansluitingen en een combinatie van een richtmicrofoon (Rode NTG3), stereomicrofoon (Rode Stereo Mic X) en twee dasspeldmicrofoons (Senheisser EW112 G3), is het uitermate makkelijk om zowel binnen als buiten op hoogniveau interviews en dialoog op te nemen.

Interview filmen met microfoon

Met bovenstaande combinatie creƫren we een ideale beleving van beeld en geluid. En het mooiste: je hoeft in principe alleen nog maar een cameraman in te huren!

Onze alles-in-1-cameraman onderscheid zich van andere vakmannen

Tegenwoordig wordt veel video content gedraaid door een zelfstandig opererende cameraman. Dit heeft veel voordelen: het is low profile, minder afleidend, sneller en goedkoper voor jou als klant.

Deze nieuwe manier van werken houdt ons scherp en creatief. Want onze cameraman is niet meer alleen verantwoordelijk voor het beeld, maar ook voor de perfecte geluidsopname.

Om te blijven voldoen aan de vraag naar topkwaliteit content, is onze camerasetup helemaal ingericht op het maken van een goede geluidsopname. Hier hebben wij iets op gevonden waarmee we ons onderscheiden van andere zelfstandig werkende cameramannen.

Interview opnames met microfoons
Onze optimale interviewsetup

Nieuwe audio-setup met drie microfoons

Voorheen draaiden we met twee XLR ingangen op een Rode NTG3 shotgun microfoon en Sennheiser EW 112P dasspeldmicrofoon. Maar bij een dubbel interview ga je met 'slechts' twee XLR ingangen snel de mist in. Want dan kom je een audio-ingang tekort en kun je bijvoorbeeld geen back-up spoor meer meedraaien.

Ook moet je met twee XLR ingangen kiezen voor een shotgun richtmicrofoon of stereomicrofoon aansluiting. Terwijl je in de postproductie graag beide audiosporen los van elkaar wilt mixen voor de ideale audiobeleving: realistisch omgevingsgeluid van de stereomicrofoon, gecombineerd met goed verstaanbaar dialoog van de richtmicrofoon of lavelier dasspeldmics.

Vernieuwde audio set-up met Sony XLR-K2M adapter

Voor optimaal geluid hebben wij daarom een Sony XLR-K2M adapter toegevoegd aan onze Sony PXW-FS7 set-up. Hiermee hebben we twee extra XLR ingangen tot onze beschikking waardoor we op vier geluidssporen kunnen draaien.

Sony XLR-K2M adapter

Bijvoorbeeld in de volgende combinatie:

  • XLR 1: Rode Stereo Mic X Links
  • XLR 2: Rode Stereo Mic X Rechts
  • XLR 3: Sennheiser wireless mic 1
  • XLR 4: Sennheiser wireless mic 2 of Rode NTG 3

Met deze audio set-up kunnen we in de montage vier audiosporen met elkaar mixen. Wat prachtige resultaten oplevert.

Video-interview opnemen met professioneel geluid

Over de auteur

Niels de Groot (MA Film Studies) specialiseert zich sinds 2011 in videoproductie en videocontentmarketing. Hij is werkzaam als cameraman-regisseur, editor en uitvoerend producent. Zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film helpt de zichtbaarheid van ondernemers, merken en organisaties te versterken. Aan de hand van goede videocontent, uiteraard. Met als doel: het genereren van meer bezoekers, klanten, fans en omzet.

Lees het interview met Niels de Groot met tips over het uitbesteden van video ->

Connect met Niels op LinkedIn ->

Bekend van

Videoproductie artikelen

Pro Motion Film

10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!