Interview filmen met professioneel geluid

Goed geluid maakt het verschil tussen een professionele en amateuristische video. Heb je plannen om een video-interview of presentaties op te nemen, of andere content waarin veel dialoog voorkomt? Dan raad ik je aan om dit door een professionele cameraman te laten filmen.

Video opnemen met goed geluid?

Met onze Sony PXW-FS7 cameraset met vier XLR aansluitingen en een combinatie van een richtmicrofoon (Rode NTG3), stereomicrofoon (Rode Stereo Mic X) en twee dasspeldmicrofoons (Senheisser EW112 G3), is het uitermate makkelijk om zowel binnen als buiten op hoogniveau interviews en dialoog op te nemen.

Interview filmen met microfoon

Met bovenstaande combinatie creƫren we een ideale beleving van beeld en geluid. En het mooiste: je hoeft in principe alleen nog maar een cameraman in te huren!

Onze alles-in-1-cameraman onderscheid zich van andere vakmannen

Tegenwoordig wordt veel video content gedraaid door een zelfstandig opererende cameraman. Dit heeft veel voordelen: het is low profile, minder afleidend, sneller en goedkoper voor jou als klant.

Deze nieuwe manier van werken houdt ons scherp en creatief. Want onze cameraman is niet meer alleen verantwoordelijk voor het beeld, maar ook voor de perfecte geluidsopname.

Om te blijven voldoen aan de vraag naar topkwaliteit content, is onze camerasetup helemaal ingericht op het maken van een goede geluidsopname. Hier hebben wij iets op gevonden waarmee we ons onderscheiden van andere zelfstandig werkende cameramannen.

Interview opnames met microfoons
Onze optimale interviewsetup

Nieuwe audio-setup met drie microfoons

Voorheen draaiden we met twee XLR ingangen op een Rode NTG3 shotgun microfoon en Sennheiser EW 112P dasspeldmicrofoon. Maar bij een dubbel interview ga je met 'slechts' twee XLR ingangen snel de mist in. Want dan kom je een audio-ingang tekort en kun je bijvoorbeeld geen back-up spoor meer meedraaien.

Ook moet je met twee XLR ingangen kiezen voor een shotgun richtmicrofoon of stereomicrofoon aansluiting. Terwijl je in de postproductie graag beide audiosporen los van elkaar wilt mixen voor de ideale audiobeleving: realistisch omgevingsgeluid van de stereomicrofoon, gecombineerd met goed verstaanbaar dialoog van de richtmicrofoon of lavelier dasspeldmics.

Vernieuwde audio set-up met Sony XLR-K2M adapter

Voor optimaal geluid hebben wij daarom een Sony XLR-K2M adapter toegevoegd aan onze Sony PXW-FS7 set-up. Hiermee hebben we twee extra XLR ingangen tot onze beschikking waardoor we op vier geluidssporen kunnen draaien.

Sony XLR-K2M adapter

Bijvoorbeeld in de volgende combinatie:

  • XLR 1: Rode Stereo Mic X Links
  • XLR 2: Rode Stereo Mic X Rechts
  • XLR 3: Sennheiser wireless mic 1
  • XLR 4: Sennheiser wireless mic 2 of Rode NTG 3

Met deze audio set-up kunnen we in de montage vier audiosporen met elkaar mixen. Wat prachtige resultaten oplevert.

Video-interview opnemen met professioneel geluid

Over de auteur

Videoproductie blog auteur

Niels de Groot (MA Film Studies) specialiseert zich sinds 2011 in videoproductie en videomarketing. Met zijn videomarketing bureau Pro Motion Film helpt hij bedrijven en ondernemers te groeien met video.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar