Promotie- en instructievideos over je nieuwe softwareproduct

Videoproductie voor softwarebedrijven

Pro Motion Film maakt hoogwaardige videocontent voor softwareontwikkelaars, waarbij storytelling een centrale rol inneemt. Storytelling is letterlijk het vertellen van een verhaal. Dat verhaal kan van alles zijn. Maar bij elk verhaal is het belangrijk dat er een duidelijk begin, middenstuk en slot in zit. Bij commerciële video's is een call to action "koop dit" of "doe dat" ook op zijn plaats. Je kunt storytelling inzetten om het verhaal van je bedrijf te vertellen - van de oprichting tot de huidige situatie. Hierbij breng je natuurlijk ook de eigenaar of de eigenaren in beeld. Laat zien hoe het er op de werkvloer aan toegaat en breng werknemers in beeld.

Waarom storytelling video's over software en IT?

Storytelling is één van de belangrijkste middelen binnen video om jezelf te onderscheiden van de concurrentie. Bovendien houdt iedereen - man en vrouw, jong en oud - van een goed verhaal. Je moet niet verwachten dat je verhaal bij iedereen aanslaat, maar als je een eerlijk (en bescheiden) beeld geeft van wie je bent, wat je doet en waar je voor staat, zul je zeker goodwill creëren bij de kijker. Behalve goodwill creëren, creëer je natuurlijk ook naamsbekendheid.

Maak een video over jouw software product

Met een video kun je natuurlijk ook laten zien dat je verstand van zaken hebt. Jij weet wat je doet. Breng je expertise in beeld. Of laat bijvoorbeeld klanten aan het woord waarvoor jij iets hebt kunnen betekenen (klant testimonials). Consumenten nemen veel eerder iets aan van andere consumenten dan van de maker van het product of aanbieder van de dienst. Je kunt ook zelf over een software-oplossing vertellen. Misschien biedt een productvideo, waarin je stap voor stap laat zien hoe iets werkt, wel uitkomst. Bij veel mensen geldt: eerst zien en dan geloven.

Meer informatie aanvragen

De kracht van klant testimonials

Klant testimonials hebben heel wat voordelen. Niet alleen vergroot je je er het vertrouwen in je product of dienst mee. Je zorgt voor klantenbinding - je laat zien dat het klantcontact ook persoonlijk kan en dat het allemaal niet zo formeel hoeft. Door klanten hun positieve ervaringen te laten delen trek je nieuwe klanten over de streep en bind je ook bestaande klanten.

Voorbeeld van een bedrijfsvideo met klant testimonials, geproduceerd in opdracht van Viewie Media:

Testimonial Laurens

Denken goed met je mee

Laurens Hilboezen, Eigenaar, Viewie Media

Fijne partij om mee samen te werken! Denken goed met je mee en komen ook met goede ideeën om de video nog vetter en beter te maken. Aanrader!

Bedrijfsfilm als kennismakingsvideo

Je kunt een bedrijfsvideo ook inzetten als kennismakingsvideo. In de video laat je zien wat de bedrijfscultuur bij jou op de werkvloer is. Je geeft een impressie van het kantoor en het team. Met andere woorden: je geeft de kijker de mogelijkheid een beeld bij je te vormen. Als mensen ergens niet van houden, dan is het wel anonimiteit. De persoonlijke aanpak loont. Ga maar na. Als je een boodschap gaat doen of iets nodig hebt, kies je toch ook in eerste instantie voor een bedrijf dat je al eens eerder hebt gezien. Zie je twee flessen cola in het schap staan: één van Coca Cola en de andere van een merk dat je niet kent, dan is de kans groot dat je voor Coca Cola kiest. Wij mensen geven stiekem best veel om image en om routine.

Voorbeeld van een bedrijfsvideo gemaakt voor Baseflow:

Ik ben super blij met het resultaat

Maartje Mutter, Marketing Manager, Baseflow

Een professioneel bedrijf dat ik van harte zou aanbevelen! Ze begrepen onze wensen, de communicatie was goed en ze zijn prettig in de omgang. Ik ben super blij met het resultaat, een te gekke showreel video waar we trots op zijn!

Een software instructievideo

Sommige mensen zijn wat huiverig als het om software en software gerelateerde zaken gaat. Dat is ook niet zo heel gek, want software is en blijft abstract. Het is lastig om je er een beeld bij te vormen. Vroeger was technologie meer concreet: een fiets was een fiets, een auto een auto. Maar met een PC of mobiel gebeurt alle 'magie' intern: je ziet niet hoe het nu precies werkt. Een instructievideo is de ideale manier om te laten zien hoe iets écht werkt en hoe iets gedaan moet krijgen. Je legt het rustig stap voor stap uit.

Voorbeeld van een instructievideo gemaakt voor TKB:

Ook voor training

Instructievideo's gebruik je niet alleen voor (potentiële) klanten - mensen van buitenaf, - maar ook voor mensen intern: (nieuwe) werknemers op de werkvloer. Aan de hand van een slim opgezette instructievideo kun je hen in korte tijd de benodigde kennis bijspijkeren die nodig is om bepaalde werkzaamheden uit te voeren. Dat scheelt een hoop coaching tijd door collega's.

Jouw bedrijf goed in beeld?

Bekijk deze 20 seconden impressieclip met softwarebedrijven die we met video op de kaart hebben gezet:

Laat zien wat je in huis hebt

Goede software verdient goede videocontent. Bel 020-233 33 51 of mail naar [email protected]. Dan bespreken we - uiteraard geheel vrijblijvend - de mogelijkheden.

✔ Winstgevende marketingvideo's

✔ Cinematografische storytelling

✔ Meer video's voor minder

Offerte aanvragen

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial inriver

Drie projecten gedaan met tier1 internationale klanten

Carl Brenninkmeijer, Partner Manager, inRiver

We hebben met Pro Motion Film drie projecten gedaan met tier1 internationale klanten en zijn uiterst tevreden over de levering, prijs, ondersteuning, kwaliteit en ervaring.

Testimonial Laurens

Denken goed met je mee

Laurens Hilboezen, Eigenaar, Viewie Media

Fijne partij om mee samen te werken! Denken goed met je mee en komen ook met goede ideeën om de video nog vetter en beter te maken. Aanrader!

Ik ben super blij met het resultaat

Maartje Mutter, Marketing Manager, Baseflow

Een professioneel bedrijf dat ik van harte zou aanbevelen! Ze begrepen onze wensen, de communicatie was goed en ze zijn prettig in de omgang. Ik ben super blij met het resultaat, een te gekke showreel video waar we trots op zijn!

Review Nynke

Heeft ons evenement prachtig vastgelegd

Nynke Hogeveen, Marketing Communications Specialist , DATPROF

Pro Motion Film heeft onze DATPROF Experience in Zaandam prachtig vastgelegd. Professioneel maar informeel in de omgang. Goeie en snelle communicatie en mooi resultaat!

Klanten

Je videocontent helemaal uit handen geven? Wij zijn je partner. Voor deze merken maakten wij unieke en doeltreffende video's.

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op

Niels de Groot

Videospecialist

Ik plan graag een gesprek van 30 minuten waarin ik jouw wensen bespreek.

[email protected]

Maak een afspraak

Andere branches

We denken niet graag in beperkingen. Daarom kun je ons eigenlijk overal inzetten. Desalniettemin zijn er een paar branches waar we extra veel liefde voor hebben:

Alle andere branches

De videogroeiformule - voor ambitieuze bedrijven

Claim nu de gratis whitepaper en ontdek de 10 slimme stappen die je vandaag nog kunt nemen om je bedrijf sneller te laten groeien met videocontent.

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Diensten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Testimonial video

Recruitment video

Instructiefilm

Aftermovie

Videocontent

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92