Snel en effectief meerdere video's opnemen in de studio

Beoordeling van klanten: 5/5 51 beoordelingen

Green screen video laten maken

Wil je een instructievideo maken voor e-learning doeleinden of een vlog of sociale media video die gelijk impact heeft? Green screen is het antwoord.

Aan de hand van een video boodschap met green screen laat je je klanten weten waar je precies mee bezig bent.

De vlog is de nieuwe blog: green screen video's zijn makkelijk en goedkoop te maken en scoren online goed.

Neem direct contact op

Veelzijdigheid van de achtergrond

Je kunt op een green screen alle kleuren van de regenboog projecteren: van een futuristisch stadslandschap, tot een regenwoud; een weide vol grazende koeien tot een uitbarstende vulkaan.

Het is niet voor niets dat green screen op grote schaal wordt toegepast. Bekende voorbeelden van films met green screen zijn deel 1-3 van de Star Wars franchise en The Hobbit.

Met green screen kan bijna alles en dat vanuit het gemak van je eigen woonkamer of studio.

Last van cameravrees?

Niet nodig. Filmen met green screen betekent filmen in een gesloten ruimte, niet op locatie, waar je last kunt ervaren van nieuwsgierige toeschouwers. Je kunt zoveel takes opnemen als je zelf wilt. Bovendien kun je eerst 'droog' oefenen: je rol opvoeren zonder dat de camera draait.

Voordelen van green screen

Aan green screen zijn een aantal duidelijke voordelen verbonden. Deze voordelen zijn onder meer:

  • De mogelijkheid een hoop tijd te besparen (reizen naar locaties, locaties afhuren, etc.)
  • Je kunt een vrijwel ongelimiteerde hoeveelheid achtergrond toevoegen, inclusief achtergrond die je met een gewone camera niet eens kunt creëren: denk aan hele fictieve werelden.
  • Een autocue met uitgeschreven teksten biedt visuele ondersteuning tijdens het presenteren.
  • Je bespaart een hoop kosten (afhuren locatie en inschakelen uitgebreide film crew en dergelijke).
  • Green screen is onder meer geschikt voor het maken van vlogs en instructievideo's. Je kunt op de achtergrond namelijk Infographics plaatsen - cijfers, tabellen, grafieken en dergelijke.

Voorbeeld van een YouTube serie opgenomen met green screen

Bekijk deze compilatie waarin meerdere video's voorbij komen die we op 1 dag met een green screen hebben gefilmd:

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom green screen?

Met behulp van green screen kun je niet alleen snel en goedkoop video's schieten, maar ook een hele reeks video's achter elkaar, zonder dat je hiervoor telkens van locatie en opstelling hoeft te wisselen.

Al je green screen video's lijken qua format en vormgeving sterk op elkaar, wat er aan bijdraagt dat je een sterke eigen beeldtaal kunt ontwikkelen.

Daarnaast heb je de mogelijkheid per video te experimenteren met de achtergrond en wat je hierop laat zien. Er zijn weinig zaken zo efficiënt als het schieten van green screen video's: je investering is snel terugverdiend.

Studio huren of op locatie filmen?

Je kunt green screen heel gemakkelijk in een studio gebruiken. Je moet dan natuurlijk wel over voldoende en goed licht beschikken. Over- en onderbelichting zijn altijd een gevaar. Op locatie filmen brengt een aantal voordelen met zich mee: er is vaak een grotere bron van natuurlijk licht.

Een blik achter de schermen

Green screen kan worden ingezet om een blik achter de schermen te geven. Zo kun je er voor kiezen op de achtergrond beelden van je nieuwe kantoorpand (van binnen en buiten) te laten zien. Het hoeft niet flitsend te zijn, zolang het maar tot de verbeelding spreekt.

Een productvideo laten maken

Kijk ook eens op de pagina over hoe je een goede green screen video maakt. Productvideo's zijn misschien wel de beste manier om je product aan de man te brengen. Denk maar eens aan de mogelijkheden: je kunt het product van binnen en van buiten laten zien, evenals alle toepassingen haarscherp in beeld brengen. Je toont hoe het product een vaste toegevoegde waarde vormt in het leven van de klant. Uit onderzoek van Comscore blijkt dat de kans op de aankoop van een product met 64 procent stijgt als de klant er via een video mee in contact komt.

Authentiek is 'goudentiek'

Mensen zijn dol op authenticiteit. Als een verhaal nep is (of nep oogt), dan valt het als een kaartenhuis - een natte kartonnen doos - ineen.

Niemand kijkt graag naar een speelfilm met ongeloofwaardige dialogen en acteerprestaties. Geloofwaardigheid hangt samen met de kracht van je script en de kracht van je acteurs.

Als je je eigen mensen inzet bij een video is dat nog beter: klanten of collega's over hun ervaringen laten vertellen - authentieker wordt het niet.

Wat kost een professionele green screen video?

De kosten van een professionele green screen video zijn uiteraard van een aantal factoren afhankelijk.

Het gaat er onder meer om waar je de video opneemt (eigen studio of gehuurde studio) en welke materialen je hierbij gebruikt. Een green screen kan heel eenvoudig zelf van hard papier of karton gemaakt worden, maar er zijn ook hele constructies met een groene achtergrond.

Hou er rekening mee dat hele complexe beelden op de achtergrond doorgaans moelijker te creëren zijn. Een complexe nabewerking kan de kosten doen oplopen, evenals de lengte van het uiteindelijke product. Hoe meer extra's je hanteert, hoe duurder het product.

Offerte aanvragen

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.

Wat een verademing!

Kees de Jong, Ondernemer, nlgroeit

Meerdere keren met Pro Motion Film gewerkt. Hebben feilloos door wat het eindresultaat moet zijn en werken daar ook naar. Snel, effectief en flexibel. Wat een verademing! Aanrader!

We werken echt heel graag met hen

Saskia Teunissen, Persuade

Al diverse projecten met Pro Motion Film gedaan en elke keer tot volle tevredenheid! Zeer goede edits, flexibel, snel en betrouwbaar. We werken echt heel graag met hen.

Vooral de kwaliteit bleek super!

Annemijn Visscher, Onderzoeker, GGD Flevoland

Voor het maken van 3 videodocumentaires hebben wij gekozen voor Pro Motion Film. Vooral de kwaliteit bleek super! Wanneer ik weer een filmopdracht zou hebben, zou ik Pro Motion Film zo weer vragen!

Testimonial pitch filmpje Liza

Binnen 1 week een super filmpje opgeleverd!

Liza Cornet, Neurowetenschapper

De samenwerking met Niels verliep erg prettig: de communicatie verliep snel, vriendelijk en helder en Niels dacht actief mee aan de vorm, maar ook aan de inhoud van mijn pitch filmpje. Dat werkte erg goed. Uiteindelijk binnen 1 week een super mooi filmpje geschoten én opgeleverd! Veel dank!

Gewoon goede filmmaker

Ilse Kuiper, Content en communicatie DUOS, Erasmus MC

Gewoon goede filmmaker, begrijpt wat je wilt, en maakt er iets moois van. Professioneel, goed bereikbaar en goede prijs/kwaliteit. Een aanrader!

Hele fijne samenwerking!

Heleen Vos,

Hele fijne samenwerking! We zijn superblij met het resultaat van Promotion Film. Onze feedback op de eerste versie is heel goed en snel verwerkt totdat we precies kregen wat we voor ogen hadden. Ook was het filmen samen een hele leuke ervaring!

Geweldige resultaten behalen en je online zichtbaarheid opschalen met video? Gaan we doen.

Neem contact op

Niels de Groot

Videospecialist

Ik plan graag een gesprek van 30 minuten waarin ik jouw wensen bespreek.

[email protected]

Maak een afspraak

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92