Wat is authentieke video?

Authentieke video staat voor videocontent die eerlijk, betrouwbaar en echt is. Dicht bij de persoon en niet mooier gemaakt dan het is.

Authentieke video wordt de laatste jaren veel ingezet door bedrijven omdat de consument minder gevoelig is geworden voor hardere vormen van videomarketing.

Jouw doelgroep wil juist de persoon en gezichten achter je organisatie zien. Alles draait in deze tijd om transparantie, dat zie je ook terug in het gebruik van Instagram waar we continue foto's en video's van onszelf delen en laten zien waar we mee bezig zijn.

Authentieke videocampagne

Videocampagnes van bedrijven hebben tegenwoordig bijna altijd een authentieke stijl. Bijvoorbeeld een serie portretten van mensen.

Persoonlijke verhaal

In een authentieke video zie en hoor je het echte verhaal. Van de ondernemer, je collega's, de klant, je partners, wie dan ook. Video vormen die hier goed bij passen zijn mini docu's, interviews, klant testimonials en recruitment video's.

Authentieke storytelling video

'Authentiek' wordt vaak gelinkt aan storytelling video. Omdat je in een verhalende vorm vertelt over de gebeurtenissen die jij hebt meegemaakt.

Professionele videocontent

Een authentieke video is niet even snel gemaakt. Wil je dit goed aanpakken, breng dan eerst in kaart wat je precies wilt vertellen en aan wie. Kijk ook welke locaties waarde toevoegen aan jouw verhaal en neem de video op die plekken op. En investeer in een professionele videomaker die het verhaal mooi kan vastleggen en monteren.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen:

Teaser Video impressie Video snippet Showreel video Video background Video header Horizontale video Verticale video16:9 video 4:5 video 9:16 video Cinemascope 4K video Videoboodschap Bedrijfsvlog Video live streaming Online video cursus Webinar E-learning video Podcast video Documentaire Non-fictie Campagne video Videocampagne Klant testimonial Vacature video Onboarding video Wervingsvideo How to video Beursvideo Webshop video Nieuwsbrief video Makelaarsvideo Drone video Gepersonaliseerde video Long form video content Stock video Storytelling video

Authentieke videocontent van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Authentieke video laten maken

Portfolio

Voor ons geldt hetzelfde als voor jou: je kunt wel vertellen wat je doet, maar eigenlijk moet je het gewoon laten zien.

Bekijk meer portfolio

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar