Wat is storytelling video?

Storytelling video laten maken

Een storytelling video is een online video waarin je jouw persoonlijke verhaal vertelt. Dat kan in allerlei vormen zoals een mini docu of vlog.

Storytelling video voor bedrijven

Storytelling video is ook uitermate geschikt voor bedrijven. Omdat dit authentieke en echte video's oplevert. Dat wekt vertrouwen bij je doelgroep waardoor zij een positief gevoel krijgen bij jouw bedrijf. Ze leren jou als het ware echt kennen.

Storytelling in de vorm van een bedrijfsfilm laten maken is dus heel waardevol.

Andere vormen van storytelling video

Denk ook aan klant testimonials waarbij je jouw klanten eerlijk laat vertellen hoe hun ervaring was met jouw bedrijf.

Ook 'Werken bij' wervingsvideo's worden vaak in storytelling stijl gebracht waarbij een medewerker voor een dag wordt gevolgd en bijvoorbeeld ook thuis of onderweg naar het werk wordt gefilmd. Of wat dacht je van een productvideo waarin de fabrikant of designer laat zien hoe het product is gemaakt. Alles is mogelijk.

Mensen houden van verhalen

Durf in de video open en eerlijk te zijn. Dat zal je kijker erg waarderen. Mensen houden van human interest en mooie verhalen. Vertel dus over de gebeurtenissen die je hebt meegemaakt.

Ben je ondernemer en wil je jouw verhaal naar buiten brengen, zeg dan dus niet alleen:

"Mijn bedrijf en producten zijn fantastisch. We hebben een snelle groei doorgemaakt. Alles gaat goed."

Dit is het perfecte plaatje. Leuk voor jou. Maar dit is vrij saai en leeg voor jouw kijker. Vertel dus ook over wat er misschien aan het begin minder goed is gegaan, obstakels die je moest nemen, fouten die je hebt gemaakt. Het hoeft niet per se allemaal negatief, maar vertel wel het hele avontuur. Zo is uiteindelijk de 'succes boodschap' in jouw verhaal nog sterker en geloofwaardiger. Deze zal beter blijven hangen.

Mooie sfeerbeelden

Een storytelling video kenmerkt zich door mooie beelden. Je ziet dus niet alleen iemand in beeld vertellen. Maar je ziet degene ook in zijn of haar dagelijkse doen en laten. Daarmee wordt het verhaal zoveel mogelijk met filmische beelden en mooie cameravoering gebracht.

Professionele videobewerking

De kwaliteit van de videomontage speelt uiteindelijk een belangrijke rol bij storytelling video. De verhaalstructuur moet kloppen en inhoudelijk mooi opbouwen. Ook de beelden moeten goed aansluiten bij het dialoog.

Meer gerelateerde begrippen:

Showreel video

Videoboodschap

E-learning video

Podcast video

Onboarding video

Storytelling video van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Storytelling video laten maken door Pro Motion Film

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Marketingspecialist, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben aan een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, KVK

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Kickstart je videoproducties met de PMF Complete Bundle

Geef je videocontent een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Bundel met 6 onmisbare e-book modules:

  • Filmen met je smartphone

  • Perfecte video's monteren

  • IJzersterke scripts schrijven

  • Onweerstaanbare productvideo's maken

  • Geld verdienen met YouTube

  • Blauwdruk voor succesvolle videomarketing

Download de complete e-book bundle

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)