Wat is storytelling video?

Storytelling video laten maken

Een storytelling video is een online video waarin je jouw persoonlijke verhaal vertelt.

Dat kan in allerlei vormen zoals een mini docu of vlog.

Storytelling video voor bedrijven

Storytelling video is ook uitermate geschikt voor bedrijven. Omdat dit authentieke en echte video's oplevert. Dat wekt vertrouwen bij je doelgroep waardoor zij een positief gevoel krijgen bij jouw bedrijf. Ze leren jou als het ware echt kennen.

Storytelling in de vorm van een bedrijfsfilm is dus heel waardevol.

Andere vormen van storytelling video

Denk ook aan klant testimonials waarbij je jouw klanten eerlijk laat vertellen hoe hun ervaring was met jouw bedrijf.

Ook 'Werken bij' wervingsvideo's worden vaak in storytelling stijl gebracht waarbij een medewerker voor een dag wordt gevolgd en bijvoorbeeld ook thuis of onderweg naar het werk wordt gefilmd. Of wat dacht je van een productvideo waarin de fabrikant of designer laat zien hoe het product is gemaakt. Alles is mogelijk.

Mensen houden van verhalen

Durf in de video open en eerlijk te zijn. Dat zal je kijker erg waarderen. Mensen houden van human interest en mooie verhalen. Vertel dus over de gebeurtenissen die je hebt meegemaakt.

Ben je ondernemer en wil je jouw verhaal naar buiten brengen, zeg dan dus niet alleen:

"Mijn bedrijf en producten zijn fantastisch. We hebben een snelle groei doorgemaakt. Alles gaat goed."

Dit is het perfecte plaatje. Leuk voor jou. Maar dit is vrij saai en leeg voor jouw kijker. Vertel dus ook over wat er misschien aan het begin minder goed is gegaan, obstakels die je moest nemen, fouten die je hebt gemaakt. Het hoeft niet per se allemaal negatief, maar vertel wel het hele avontuur. Zo is uiteindelijk de 'succes boodschap' in jouw verhaal nog sterker en geloofwaardiger. Deze zal beter blijven hangen.

Mooie sfeerbeelden

Een storytelling video kenmerkt zich door mooie beelden. Je ziet dus niet alleen iemand in beeld vertellen. Maar je ziet degene ook in zijn of haar dagelijkse doen en laten. Daarmee wordt het verhaal zoveel mogelijk met filmische beelden en mooie cameravoering gebracht.

Professionele videobewerking

De kwaliteit van de videomontage speelt uiteindelijk een belangrijke rol bij storytelling video. De verhaalstructuur moet kloppen en inhoudelijk mooi opbouwen. Ook de beelden moeten goed aansluiten bij het dialoog.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen:

Teaser Video impressie Video snippet Showreel video Video background Video header Horizontale video Verticale video16:9 video 4:5 video 9:16 video Cinemascope 4K video Videoboodschap Bedrijfsvlog Video live streaming Online video cursus Webinar E-learning video Podcast video Documentaire Non-fictie Campagne video Videocampagne Klant testimonial Vacature video Onboarding video Wervingsvideo How to video Beursvideo Webshop video Nieuwsbrief video Makelaarsvideo Drone video Gepersonaliseerde video Long form video content Stock video

Storytelling video van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Storytelling video laten maken door Pro Motion Film

Portfolio

Voor ons geldt hetzelfde als voor jou: je kunt wel vertellen wat je doet, maar eigenlijk moet je het gewoon laten zien.

Bekijk meer portfolio

Testimonials

Mis je nét dat beetje overtuiging? Dit is wat klanten zeggen over ons.
Testimonial Repair Care

Eerlijk en professioneel

Luan Vercruysse, Repair Care

Het team van Pro Motion Film is flexibel, denkt mee en schakelt vlot en accuraat. Zelfs als je het niet zeker weet, adviseer ik: waag een belletje, je krijgt eerlijk en to the point advies. Hun werkwijze is professioneel, transparant en ze hebben met een half woord genoeg om de goede tone of voice neer te zetten.

Testimonial nlgroeit

Samen sterk

Merel Grolleman, KVK

In naam van nlgroeit wil ik de inmiddels 2 jaar durende plezierige en professionele samenwerking met Pro Motion Film benadrukken. Samen hebben wij veel verhalen van ondernemers onder de aandacht gebracht, geheel passend bij de huisstijl en cultuur van nlgroeit. Kortom, wij zijn enorm tevreden.

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Zelluf doen

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel of een gratis webinar. En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Digitale videomarketing trainingenKickstartbundel: 7 e-books

Je wil aan de slag met videomarketing, maar
weet niet waar je moet beginnen? Download de kickstartbundel met 7 e-books en profiteer van 64% korting. Geschreven in heldere taal en voorkennis is niet nodig.

Bekijk Kickstartbundel

Webinar videomarketing

Gratis webinar: Kickstart je videomarketing

Deze gratis webinar is zonder twijfel de
allersnelste manier om je videomarketing te
kickstarten. In een klein uurtje reiken we je de basics aan op een presenteerblaadje. Zodat je dezelfde dag nog aan de slag kunt.

Naar gratis webinar