Wat is broadcasting?

Wat is broadccasting?

Broadcasting is een videoboodschap uitzenden met als doel zoveel mogelijk mensen tegelijk te bereiken. De bekendste voorbeelden van broadcasts zijn radio- en televisiereclames. Je kunt stellen dat broadcasting het directe tegenovergestelde is van narrow casting, dat zo specifiek mogelijk is als het aankomt op het communiceren met de klant.

Bij broadcasting gaat het om kwantiteit wat betreft kijkers, bij narrow casting om kwaliteit - het communiceren met de júiste klant.

Alleen reclame?

Nee, broadcasting betreft niet alleen reclame, maar ook bijvoorbeeld het nieuws. Makers van nieuwsberichten hebben ook tot doel zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd te bereiken.

Zij maken ook gebruik van broadcasts, evenals de rijksoverheid en politieke partijen midden in verkiezingstijd.

Live broadcast

Nieuwszenders maken vaak gebruik van live broadcast, waarbij er (vrijwel) geen vertraging zit tussen het moment waarop informatie verstuurd wordt en dat de kijker beeld en geluid ontvangt.

Broadcasting via televisie

Broadcasten via televisie is nog geschikter dan via radio, omdat je op televisie gebruik kunt maken van een effectieve combinatie van zowel beeld en geluid, terwijl je bij radio alleen tot geluid beperkt bent.

Broadcasts hebben tot doel een merk of een product in het collectieve geheugen van de kijker te prenten, onder meer met behulp van jingles, slogans en logo's. Vaak wordt er wel een specifieke doelgroep aangesproken bij een reclame, afhankelijk van het product. Maar de doelgroep is opvallend breed, 'iedereen die voldoet aan… dit, dit, en dat kenmerk.'

Waar moet je op letten?

Met 'broadcast media' wordt meer bedoeld dan uitsluitend televisie en radio.

Broadcasten kan onder meer ook via podcasts, blogs, websites en online streaming. Wie ervoor kiest een bedrijfsfilm te laten maken, hoeft zich niet te beperken tot één vorm van communicatie. Met behulp van een broadcast kan je mensen altijd doorverwijzen naar bijvoorbeeld je website of media kanaal, waar je manier van aanpak persoonlijker is en specifiek gericht op potentiële klanten.

Meer videomarketing begrippen

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

Kickstart je videomarketing

Geef je videomarketing een vliegende start met onze e-bookbundel:

7 bomvolle e-books met tips over videomarketing en videoproductie.

Koopje: Van € ̶1̶.̶0̶93,- voor € 149,-

Ontvang de 7 Complete Masterclasses

Omdat wij ons met Pro Motion Film 100% willen richten op het maken van bedrijfsvideo's, gaan onze e-book masterclasses in de uitverkoop. We willen jou hiermee de juiste tools aanreiken om zelf succesvolle (bedrijfs)video's te maken.

Claim hier de complete PMF Bundle.

✅ Filmen met je smartphone

✅ Perfecte video's monteren

✅ IJzersterke scripts schrijven

✅ Blauwdruk succesvolle videomarketing

✅ Onweerstaanbare interviews maken

✅ Geld verdienen met YouTube

✅ Doelgerichte productvideo's en video-advertenties maken

Nu voor slechts € 149.

En als je ooit wat extra handjes nodig hebt met filmen of hulp met je strategie, weet je ons te vinden.

Bekijk Kickstartbundel