Wat is een webinar?

Vrouw die een webinar volgt

Een webinar is een seminar, maar dan uitgezonden als video, enkel met online publiek. Het is een manier om via het internet kennis over te dragen via bijvoorbeeld een workshop, een lezing, een college of presentatie.

Omdat dit online gebeurt kun je met een webinar een groot aantal mensen bereiken. Het is dus een ideale manier om jouw bericht of kennis over te brengen. De deelnemers zitten achter hun mobiele apparaat of computer en de spreker(s) zijn te horen en te zien. Het is dus een manier van one-to-many communicatie.

Een gat in de markt

Webinars groeien in populariteit en worden eigenlijk nog relatief weinig toegepast. Voor een bedrijf is dit dus nog een manier van marketing waar weinig concurrentie op te vinden is. En het goede nieuws is dat de gemiddelde kijktijd van webinars bijna 1 uur is. De berichten worden dus langer en niet korter, zoals bij vele andere mediakanalen het geval is. Daarnaast is het ook een goedkope marketing methode.

Wil je een goede webinar maken, dan gebruik je hier een professionele cameraman voor. De kwaliteit van het beeld is essentieel voor het succes. Kies je voor een videoproductiebedrijf, dan hoef je je helemaal nergens zorgen over te maken en wordt jouw webinar vast druk bezocht.

Meer gerelateerde videoproductie begrippen:

Teaser Video impressie Video snippet Showreel video Video background Video header Horizontale video Verticale video16:9 video 4:5 video 9:16 video Cinemascope 4K video Videoboodschap Bedrijfsvlog Video live streaming Online video cursus Webinar E-learning video Podcast video Documentaire Non-fictie Campagne video Videocampagne Klant testimonial Vacature video Onboarding video Wervingsvideo How to video Beursvideo Webshop video Nieuwsbrief video Makelaarsvideo Drone video Gepersonaliseerde video Long form video content Stock video

Webinar video van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

We zijn beelddenkers en verhalenvertellers. In alles zien we een shot of een invalshoek. We staan niet achter de camera, we léven er. Bekijk onze showreel:

Webinar video laten maken

Pro Motion Film

10 jaar ervaring in videoproductie

Maak & lanceer!

Maak en lanceer je eerste bedrijfsvideo in 7 simpele stappen.

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!