Wat is narrow casting?

Wat is narrow casting

Met narrow casting wordt het uitzenden op moderne beeldschermen gericht op specifieke doelgroepen en op een specifieke plaats bedoeld.

Dat klinkt misschien wat vaag, maar in de praktijk moet je bijvoorbeeld denken aan een beeldscherm in een schoenenwinkel, waarop een specifiek nieuw model schoen wordt aangeprezen aan alle klanten die zich in de winkel bevinden.

Gedragsbeïnvloeding met narrow casting

Narrow casting stelt je in staat het gedrag van een klant/koper op een cruciaal moment te beïnvloeden. Combineer consumenteninzichten, de juiste video en verkoopanalyses tot een succesformule om klanten in bijvoorbeeld wachtkamer of winkel te overtuigen een aankoop te doen.

Interne communicatie

Je kunt narrow casting inzetten als een soort elektronische nieuwsbrief om nieuwe feiten of inzichten effectief over te brengen. Dat kan bijvoorbeeld bij de lift van een bedrijf of bij het koffiezetapparaat. Op die manier kun je als persoon je bedrijf informeren met het laatste nieuws. Onder meer handig als je een bedrijfsfilm gaat laten maken met je werknemers als doelgroep.

Wat kun je laten zien?

Denk aan:

  • Openstaande interne vacatures.
  • Introducties van nieuw personeel.
  • Verjaardagen, jubilea en andere feestelijke aangelegenheden.
  • KPI's, of te wel: salestargets.
  • Verwelkoming van bezoekers.

Externe communicatie

Externe communicaties in niet gericht op het eigen personeel, maar op de klanten van het bedrijf. Het kan gaan om een segment van de klanten, om de klantengroep als geheel, of juist potentiële klanten die je met behulp van een slimme video wilt binden aan je bedrijf. Aan welke vormen van externe communicatie kun je met het gebruik van narrow casting denken:

  • Het doen van aanbiedingen of inluiden van acties.
  • Specifieke merk- of productfilmpjes.
  • Sociale mediakanalen van het bedrijf introduceren.
  • Lokale acties en andere aanbiedingen.
  • Zogenaamde 'moodclips': sfeerbeelden van sport, natuur of dieren.

Meer videomarketing begrippen

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!