Wat is In Stream video?

Een In-Stream video is een video-advertentie die voor, tijdens of na de streamvideo (de video waarop de kijker heeft geklikt) wordt afgespeeld. De In stream video is als het ware een "verrassing": je opent een doos en er zit een cadeautje in. Maar hé, dan moet het natuurlijk niet zo'n hinderlijke reclame met één of andere schreeuwlelijk zijn. Aan jou de taak een goede video te maken.

Opbouw van In Stream video's

De meeste In Stream video's zijn maar zo'n 15-30 seconden lang. 15 seconden wordt gezien als de optimale lengte. De In Stream video wordt ingezet om een boodschap kort en krachtig over te brengen. Het merendeel van de In Stream video's is van een "Skip This Ad" (Video Overslaan) knop voorzien. Als de kijker niet geïnteresseerd is, wordt de video overgeslagen. Kijkers zullen meer geduld hebben met advertenties die zijn over te slaan. Niemand wil worden verplicht een advertentie van 30 seconden te kijken waar hij of zij nooit op had geklikt.

Bekijk hier een heel korte In Stream video die wij voor een klant hebben gemaakt.

Dit voorbeeld noemen we ook wel een bumper video. Deze video wordt aan het begin van een YouTube video getoond en is non-skippable omdat deze maar 6 seconden duurt.

Voor dezelfde klant maakten we ook een skippable ad van 20 seconden:

Omdat deze video-advertentie best lang duurt, en daardoor irritant kan zijn voor de kijker, is het mogelijk om deze advertentie wel over te slaan.

Hoe werkt In Stream video precies?

Je hebt twee verschillende soorten In Stream video: de lineaire en non-lineaire variant.

  • De lineaire video advertentie is het standaardtype dat wordt gebruikt voor In Stream reclame. Net als bij televisiecommercials zullen In Stream video's de hoofdvideo onderbreken. Lineaire video advertenties nemen het gehele scherm over. Je hebt lineaire In Stream video's die pre-roll zijn (worden afgespeeld voordat de video begint), In Stream video's die mid-roll zijn (ze onderbreken de video) en post-roll video's (deze worden afgespeeld als de video al in zijn geheel is afgespeeld. deze post-roll video's zijn het meest geschikt in afspeellijsten als de kijker op de volgende video wacht.
  • Non-lineaire video advertenties worden ook wel "overlay video ads" genoemd. Deze video's spelen zich tegelijk af met de gestreamde video, zonder dat de video wordt onderbroken. Deze non-lineaire video advertenties zijn meestal statische beelden, plus tekst. Non-lineaire advertenties nemen slechts een klein gedeelte van het beeld in beslag.
  • Companion advertenties zijn bedoeld om de zichtbaarheid van een merk te vergroten. Dit type advertentie werkt als ondersteuning van lineaire of non-lineaire In Stream advertenties.
Video advertenties op YouTube
YouTube is perfect voor In Stream video

In Stream video's op YouTube

Op YouTube zijn er verschillende soorten In Stream video's te vinden. De In-stream skippable (overslaanbare) advertenties kunnen tot wel zes minuten lang zijn. Je hebt ook In-Stream advertenties op YouTube die je niet kunt overslaan: deze zijn slechts 15 seconden lang. De kortste In Stream advertenties op YouTube zijn de bumper advertenties. Deze duren slechts 6 seconden. Als ondernemer kun je zelf bepalen welk type In Stream video advertentie je op YouTube af wil laten spelen. Toch heb je met Google Ads (Google is eigenaar van YouTube) helaas relatief weinig controle over wanneer kijkers jouw advertentie precies te zien krijgen.

In Stream video's op Facebook

Facebook biedt je in staat In Stream video's van 5-10 seconden te plaatsen. Deze kunnen worden weergegeven tijdens video's van digitale inhoud makers, of tijden livestreams van een geselecteerde groep partners die goedkeuring hebben gegeven/gekregen. Facebook gebruikt een weergavealgoritme dat de waarde van adverteerders en de kijkbeleving vergroot.

Wat zijn de voordelen van In Stream video?

Je bereikt kijker op YouTube of elders aan de hand van demografische data als gender, leeftijd, locatie, maar ook inkomen. Ook target je kijker die affiniteit hebben met jouw branche of de producten die je aanbiedt. Vind ook kijkers die specifieke zoekopdrachten naar jouw product hebben verricht. Vroeg of laat zullen kijkers tegen jouw advertentie aanlopen.

Lees in het onderstaande artikel alles over het inzetten van video-advertenties op YouTube:

Start met video advertising: schakel Pro Motion Film in

Benieuwd naar de vele mogelijkheden van video adverteren? Dan is het tijd om Pro Motion Film in te schakelen. Neem vandaag nog contact op en overleg je idee. Pro Motion opereert kleinschalig, maar snel. Je krijg snel reactie en hebt altijd een vast aanspreekpunt.

We gaan er iets moois van maken! Bekijk onze video:

Neem direct contact op

Diensten

Productie van hoogwaardige videocontent en campagnes. Inhoudelijk. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit van je organisatie.

Pro Motion Film

Meer dan 10 jaar ervaring in videoproductie en videomarketing

De kracht van videoproductiebedrijf Pro Motion Film

Goed bekeken

We werken altijd met een klein en flexibel team voor de beste vibe tijdens het filmen. En dat zie je aan het eindproduct. Dat het plezier en de trots eraf spatten.

Want dat is wat jouw doelgroep overtuigt: eerlijkheid.

Met gevoel

Oprecht enthousiasme. Eigenheid. Met gevoel vastgelegd en zo gemonteerd dat beeld en muziek ritmisch in elkaar grijpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen binnen een werkdag contact op!