Wat is een Abri video?

Abri video

Abri video's zijn video's die gedeeld worden aan de hand van abri's - één van de nieuwere vormen van buitenreclame. Een abri is in feite een traditionele reclamezuil, maar dan digitaal.

Je hebt ze ongetwijfeld al eens in een oude sciencefictionfilm voorbij zien komen. Vandaag de dag zijn ze geen fictie meer, maar gewoon de realiteit. Op deze digitale abri reclamezuilen worden 24/7 één of meerdere reclameboodschappen afgespeeld.

Jouw product bepaalt het straatbeeld

Het leuke van abri video's is dat ze vernieuwend en verrassend zijn. Dat vernieuwende element zal na verloop van tijd verdwijnen, maar ook dan zullen er genoeg redenen overblijven om abri video in te zetten. Abri's bevinden zich in het straatbeeld en worden dagelijks door heel veel mensen gezien. Hoewel mensen enigszins onverschillig zijn geworden voor statische beelden - zeker reclames, - wordt ons oog automatisch getrokken door bewegend beeld. Dat is evolutionair zo ontstaan: in de natuur betekent beweging vaak gevaar.

Maar gevaarlijk zijn jouw video's natuurlijk niet, integendeel

Met digitale abri's heb je de mogelijkheid hoogwaardig reclamevideo's zoals je die eerder op televisie en internet liet afspelen, naar het straatbeeld te verplaatsen. Dat zorgt voor een uniek en bijzonder effect. De gemiddelde lengte voor een abri video is zo'n 10 seconden. Die tijdspanne is ruim lang genoeg om de aandacht van de kijker te trekken, hem of haar lekker te maken en te overtuigen van de meerwaarde van jouw product of dienst. Een voordeel ten opzichte van televisiereclames is dat je een abrizuil niet weg kunt zappen: je kunt er niet omheen.

Waar komt de term vandaan?

Abri komt uit het Frans. Het is een afgeleide van de term "Abriter", dat "beschutten" betekent. Die beschutting vind je vooral in de hokjes waar je wacht op tram of bus. Dit is waar de abri reclamezuilen staan opgesteld. In Nederlands staan verschillende soorten abri's opgesteld. Je hebt abri's bij bushokjes en tramhaltes: dit zijn de standaard abri's. Ook heb je op NS-stations verschillende abri's staan. Deze hebben hetzelfde formaat als de standaard abri's, al staan ze ergens anders opgesteld. Je bereikt mensen terwijl ze aan het wachten zijn, waardoor de kans dat ze je boodschap zien groot is. Vaak is er geen andere vorm van afleiding.

Ken je ook de Mupi's en Studi's al?

Ze klinken als namen van knuffeldieren, maar zijn variaties op de traditionele reclamezuil. Mupi's zijn reclamezuilen met posters op traditioneel abri formaat. Ze worden veelal in drukke locaties geplaatst. Verwacht ze dus bij drukke wegen en vlakbij stadcentra. De Studi is een affiche paneel dat in openbare ruimte wordt geplaatst: denk aan bibliotheken en hogescholen.

Waarom een abri inzetten?

Abri's inzetten was altijd al voordelig, maar vandaag de dag kan het ook nog eens met de dimensie van bewegend beeld. Kies je als adverteerder voor een arbi campagne, dan doe je dat bij een specifieke gemeente. Je kunt ook bij meerdere gemeentes tegelijk adverteren. In sommige gevallen kun je ook een regionale of zelfs landelijke abri campagne opzetten. De advertentiekosten liggen gemiddeld genomen tussen de 50-100 euro voor één abri per week.

Abri video laten maken?

Wil je een abri video laten maken voor jouw marketingcampagne? Plan een kennismaking in, dan informeren we je naar de mogelijkheden!

Meer gerelateerde begrippen:

Showreel video

E-learning video

Podcast video

Campagne video

Vacature video

Onboarding video

Wervingsvideo

How to video

Storytelling video

Of vraag een offerte aan

Over de auteur

Videomarketing blog auteur
Niels de Groot - Pro Motion Film

Niels de Groot is met meer dan 12 jaar ervaring en 1400+ bedrijfsvideo's op zijn naam een ervaren specialist op het gebied van videoproductie en videomarketing. Met zijn videoproductiebedrijf Pro Motion Film - een netwerk van bevlogen video professionals - helpt hij MKB-bedrijven en organisaties hun doelgroep te bereiken, informeren en overtuigen met videocontent.

Connect met Niels op LinkedIn ->

Kickstart je videoproducties

Zelf goede video's maken? Geef je videoproducties een vliegende start met ons videoproductie starterspakket.

Download het Videoproductie Starterspakket

(100% Tevredenheidsgarantie, je hebt dus niets te verliezen)

Bundel met 3 onmisbare e-books:

Module 1. Filmen met je smartphone

Module 2. Perfecte video's monteren

Module 3. IJzersterke scripts schrijven

Videoproductie. Goed bekeken.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op

Over Pro Motion Film

Over ons

Klantcases

Missie

Locaties

Tarieven

Producten

Videoproductie

Videomarketing

Bedrijfsfilm

Promotiefilm

Videocontent

Recruitment video

Testimonial video

Instructiefilm

Aftermovie

Videograaf

Video-editor

Contact & Bedrijfsinfo

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

+31 (0)20 2333351

[email protected]

KVK: 53122526

BTW-nummer: NL001113213B92